Iko

Autor: Marissa Meyer
Originální název: Iko
Český název: Iko
Knižní série: Lunar Chronicles (Měsíční kroniky, komiks)
Díl: první
Žánr: young adult, dystopie, scifi, paranormálno, re-telling, komiks
Hodnocení: 4 hvězdičky

Křehké spojenectví Země a Měsíčního království je v ohrožení. Smečky zmutovaných vlčích vojáků, které stvořila královna Levana, se ani po její smrti nevzdaly a stále útočí na vše živé.

Prostořeká androidka Iko se proto rozhodne vzít vše do vlastních rukou a dopadnout jejich vůdce. S nelehkým úkolem jí pomáhá pohledný palácový strážce, který brzy přiměje Iko přehodnotit vše, co dosud věděla o věrnosti, lásce a své vlastní lidskosti.

Nakladatel: Feiwel & Friends (EN), Egmont (CZ)
Počet stran: 240 (EN), 238 (CZ)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 31.1.2017
Vydání v ČR: 15.11.2018

Datum četby: 4 dny, leden 2019, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: No rozhodně jsem čekala víc… hlavně mi to přišlo tak nějak nudné.

Oficiální web autora
Oficiální blog autora

Můj názor: Ačkoliv jsem s knižní sérií Měsíční kroniky neměla zrovna nejslibnější začátek, jelikož mě první díl docela iritoval, s dalším a dalším dílem jsem se do ní zamilovávala víc a víc. Teď patří k jedné z mých nejoblíbenějších sérií vůbec a doufám, že se dočkáme nějakého kvalitního filmového zpracování.

Každopádně když se autorka rozhodla vydávat i komiksy, byla jsem zvědavá, jak to celé bude vůbec vypadat. Musím ovšem přiznat, že jsem byla docela zklamaná grafickým zpracováním. Všechny postavy mi v tomto stylu prostě přijdou ošklivé, všechny. Proto jsem si ani pořádně nemohla příběh užít, aniž bych netočila očima nad tím, jak je kdo nakreslený. A to je vážně škoda.

Dějová linka totiž pěkně navazuje na to, co se událo v posledním díle původní série, takže alespoň vidíme, co se děje s našimi oblíbenými postavami dál a jak se všichni vypořádávají s tím, co se stalo a připravují se na to, co se bude dít dál. Jen je možná trochu škoda, že je hlavní hrdinkou androidka Iko, která mi v sérii občas pila krev a i v tom komiksu je trochu otravná.

I tak jsem ale zvědavá, co se bude dít dál a jestli i androidka nakonec najde nějakou tu spřízněnou dušičku. Druhého dílu komiksu bychom se v češtině měli dočkat už v březnu, tak uvidíme.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..