After the End

Autor: Amy Plum
Originální název: After the End
Knižní série: After the End
Díl: první
Žánr: young adult, scifi, zvláštní schopnosti
Hodnocení: 3 hvězdičky

Třetí světová válka zanechala svět zničený nukleární radiací, jen hrstka lidí unikla do aljašské divočiny. Posledních třicet let přežili jen tak, že se drželi daleko od zničené země, žili jen v přírodě a skrývali se před kýmkoliv, kdo by tam venku ještě mohl být. Alespoň takový život zná Juneau. Dokud nezjistí, že všechno, co dosud znala, byla lež.

Teď se Juneau musí vydat zpátky do moderního světa, aby zachránila celý svůj klan, který byl násilně z jejich vesnice v horách odvlečen. Neví pořádně kam, ale ví, že je musí najít. Zároveň jí samotné jsou na stopě další nebezpeční muži, kteří toho o jejím životě ví daleo víc než ona sama.

Nakladatelství: HarperCollins (EN)
Počet stran: 352 (EN)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN)
Vydání v USA: 6.5.2014
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 10 dní, listopad – prosinec 2018, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: No čekala jsem to asi lepší…

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora
Oficiální blog autora

Můj názor: Tuhle duologii jsem měla v hledáčku už nějakých těch 5 let a konečně jsem se do ní pustila až nedávno. Post-apo knihy mám ráda, hlavně když mají zajímavou zápletku… což anotace tohoto kousku docela slibovala. Jenže jsem nečekala, co se z toho nakonec vyklube.

Hlavní hrdinka je sice sympatická, ale čas od času dokáže pěkně lézt na nervy. Její „spolubojovník“ Miles je na druhou stranu na facku většinu času a náhle se vzpamatuje až někdy ke konci knihy. Celkově vzato je provedení příběhu hodně zvláštní, místy až neuěřitelné, jak moc jim některé věci procházejí… aniž by se něco vážnějšího stalo. Až teda na samotný konec.

After the End je kniha, co vás nijak extra nechytne za srdce, ani vás nebude nutit otáčet stránku za stránkou. Možná je to tím, že jsem byla zklamaná z rozuzlení, které vás napadne hned po prvních kapitolách a pak už jen nčekáte, kdy se co stane a proč. Třeba bude pokračování lepší, ale moc tomu nevěřím.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..