V říjnu 2018 vychází – 1. část

Další měsíc se blíží svému konci, tak se podíváme, co hezkého vyšlo a co si můžete pořídit.

~ Česko ~

Ohnivý sloup (Pilíře země #3)
Ken Follett

1.10.2018
Kalibr

Po Pilířích země a Na věky věků, celosvětově oblíbených historických ságách od bestselleristy Kena Folletta, přichází Ohnivý sloup, třetí rozvětvený příběh zasazený do anglického městečka Kingsbridge, příběh mocných panovníků i jejich nepostradatelných pomocníků, příběh plný intrik, vražd a zrady, ale také lásky, přátelství a naděje.

Píše se rok 1558 a Evropu sužují náboženské konflikty. Osmnáctiletý Ned Willard ale v tuto chvíli netouží po ničem jiném než oženit se s Margery Fitzgeraldovou. Jejich vztahu však není přáno, a tak Ned odchází pracovat pro princeznu Alžbětu. Ve chvíli, kdy se Alžběta stane královnou, obrátí se proti Anglii celá Evropa. Chráněná oddanou skupinou nápaditých špehů a odvážných tajných agentů lpí na svém trůnu i zásadách. Skutečný boj totiž staví ty, kdo věří v toleranci a kompromis, proti tyranům, kteří všem ostatním vnucují své názory – ať to stojí cokoli…

Panský dům a jeho dědictví (Panský dům #3)
Anne Jacobs

1.10.2018
nižní klub

Augsburg 1920
Panský dům hledí optimisticky vstříc budoucnosti. Paul Melzer se po návratu z ruského zajetí ujal vedení továrny a dopomohl rodinné firmě získat zpět starou slávu. Jeho sestra Elisabeth se se svou novou láskou nastěhuje zpátky do rodného domu. Paulova žena Marie si splní svůj dávný sen: otevře si módní ateliér. Její modely slaví úspěchy, ale stále častěji dochází ke sporům s Paulem. Marie nakonec jednoho dne sebere děti a z panského domu se odstěhuje a
kola osudu nabírají rychlost…

Věř mi
Kylie Scott

3.10.2018
Baronet

Mládí přináší mnoho nových zážitků: poprvé jdete za školu, poprvé se zamilujete, poprvé vám někdo drží u hlavy zbraň.

Den, kdy byla držena jako rukojmí při přepadení večerky, otřese celým Ediiným životem. Už nehodlá dál snášet šikanu a snobství na soukromé akademii a přestoupí na státní střední školu, kde se setká s Johnem, klukem, který riskoval svůj život, aby zachránil ten její.

Zatímco si Edie chce užívat, John se naopak touží usadit. Po letech plných večírků a prodávání drog se svým starším bratrem chce vést normální život – chodit včas do školy a začít myslet na budoucnost. Cení si přátelství s Edie, pomáhá jí držet se dál od potíží i rozšiřovat si obzory.

Brzy se však o slovo opět přihlásí temný svět plný nebezpečí, kterému už jednou jen stěží unikli. Poprvé měli štěstí a přežili, podruhé však mohou ztratit mnohem víc – jeden druhého.

První člověk: Život Neila Armstronga
James Hansen

4.10.2018
Kalibr

Sledujeme osudy Armstrongových předků od středověku přes kolonizaci Ameriky až po narození malého Neila. Autor popisuje chlapcovo dospívání, studia a zájem o letectví, nástup do armády a zapojení do projektu Apollo. Přibližuje i jeho osobní život – působivý je zejména moment, kdy zemře Armstrongova malá dcerka. Kapitoly, které předcházejí letu na Měsíc, jsou nabité technickými detaily a podrobnostmi stejně jako popis pobytu na Měsíci, kdy je zdokumentován každý krok a zaznamenána veškerá komunikace s Houstonem.

Po návratu na Zemi absolvoval Armstrong velkolepé turné po celém světě, po odchodu z NASA se živil jako mluvčí Chrysleru, přednášel na univerzitě, zasedal v několika dozorčích radách a dokonce podnikal. Vytížený pracovní život si bohužel vybral daň v podobě nešťastného manželství a rozvodu. Kniha končí smrtí Neila Armstronga na infarkt.

Trnitá řeč
Leigh Bardugo

4.10.2018
Fragment

Šest pohádkově laděných příběhů s úžasnými ilustracemi z temného světa fantasy sérií Griša a Šest vran.

Vydejte se do krajiny kouzel, kde vládne temná magie. Protéká tudy neposlušná řeka a minout vás může poslušná bouře. Přihlížejte pokoutním obchodům sjednaným pod rouškou noci. Vstupte do měst, ve kterých straší, a do lesů, ze kterých nevede cesta ven. Přečtěte si příběhy o mluvících zvířatech a oživlých figurkách z perníku. V temných pohádkách je totiž možné úplně všechno. Za každým rohem číhá zrada, pomsta, obětování, ale i láska…

Batman – Náměsíčnice (DC Icons #2)
Marie Lu

8.10.2018
CooBoo

V Gothamu umírají lidé. Město terorizují Náměsíčníci a významné obyvatele loví bezpečnostní systémy, které se obrátily proti nim. Dalším na seznamu je Bruce Wayne, dědic technologického impéria, jenž je ale po potyčce s policií uvězněn v neblaze proslulém vězení. Tam potká Madeleine, která toho ví o Náměsíčnících až příliš. Je dívka jedinou nadějí na záchranu, nebo se stane zhoubou celého Gothamu?

Darker (Fifty Shades)
E L James

10.10.2018
Baronet

JEJICH SPALUJÍCÍ A SMYSLNÝ POMĚR jim přinesl smutek a výčitky, přesto nedokáže Christian Grey vyhnat Anastasii Steeleovou z hlavy. Odhodlaný získat ji zpět se pokouší potlačit své zvrácené touhy i potřebu absolutní kontroly a snaží se milovat Anu za jejích vlastních podmínek.

Hrůzy jeho dětství ho však pronásledují dál, zatímco Anin úskočný šéf Jack Hyde chce Anu pro sebe. Pomůže Christianovi důvěrník a terapeut doktor Flynn čelit jeho démonům? Nebo ho majetnictví Eleny, jeho svůdkyně, a vyšinutá oddanost Leily, jeho bývalé submisivní společnice, vtáhnou zpět do minulosti?

I kdyby si Christian opět vybojoval Anino srdce, může tak temný a osudem zdeptaný muž doufat, že si ho udrží?

Polámaná krása
Sara Barnard

11.10.2018
Fragment

Kde začíná hranice, za kterou porušování pravidel přestává být vzrušující zábavou?

Nejlepší kamarádky Caddy a Roza jsou jako voda a oheň. Když Caddy oslaví svoje šestnáctiny, začne si přát, aby byla trochu víc jako Roza: sebevědomá, vtipná a zajímavá. Pak do jejich životů vstoupí Suzanna – krásná, záhadná, ale velmi komplikovaná dívka a Caddy v tom vidí šanci na změnu. Porušovat pravidla a dělat problémy je přeci tak zábavné! Uvědomí si ale včas, že její život po boku Suzanny nabral špatný směr a stahuje ji dolů?

Hate list
Jennifer Brown

11.10.2018
Fragment

Před pěti měsíci střílel Valeriin přítel Nick na spolužáky v kantýně. Valerie se ho pokusila zastavit a jeden život tak zachránila, ale kvůli seznamu, který pomáhala sepsat, je podezřelá ze spoluúčasti. Byla na něm jména lidí a věcí, které oba nenáviděli. Pro ni to byla jen slova na papíře, pro něj však cíle k odstranění. Po létě stráveném v ústraní se teď Val vrací do školy.

Pohledy spolužáků i vlastní rodina jí neustále připomínají, čeho byla součástí. Musí se vypořádat nejen s Nickovou smrtí, ale především s důsledky toho, co udělal. Vina padá i na ni, ale jakou roli vlastně při tragédii sehrála? Dokáže odčinit to, co pomohla stvořit, ale nikdy nechtěla přivést k životu?

Dcera čarodějky
Lene Kaaberbol

11.10.2018
Fragment

Jedenáctiletá Dina zdědila po své matce mocný dar. Umí se podívat člověku přímo do duše a vyvolat v něm pocity studu za jeho činy. Nemá proto žádné kamarády a ostatní děti ze vsi se jí vyhýbají. Takový samotářský život má však brzy skončit. Její matka byla neprávem uvězněna a jen Dina může dokázat její nevinu. Odhalí skutečného vraha a zachrání matce život? Nebo ji semele mocenský boj a zájmy lidí, kteří mají veškeré zlo na svědomí?

Mluvčí (Moře inkoustu a zlata #2)
Traci Chee

11.10.2018
Fragment

Sefia a Lučištník jsou na útěku. Lučištník však neprchá jen před Gardou, ale i před děsivými nočními můrami. Věří, že se jich zbaví, když se mu podaří osvobodit všechny chlapce, které vtiskovatelé drží v zajetí. A tak bitva střídá bitvu a z laskavého kluka se stává zasmušilý voják, který touží po nových střetech. I když mu Sefia v boji pomáhá, jeho proměna ji děsí. Nepřestává proto studovat tajemnou Knihu. Zjišťuje, že vlákna Lučištníkova osudu jsou propojena se zradou jejích rodičů. Pokud chtějí zabránit válce mezi královstvími, která je na spadnutí, musí zastavit Gardu a zničit její plány…

Krvavé impérium (Diabolik #2)
S.J.Kincaid

11.10.2018
Fragment

Nový Imperátor Tyrus usedl na trůn a s Nemesis po boku chystá velké změny. Chce z Impéria vybudovat místo, ve kterém se bude bytostem jako Nemesis projevovat úcta a uznání. Vědecké poznání a informace budou pro všechny, ne jen pro elitu. Nikdo nebude muset intrikovat a bát se o život. Galaktická šlechta se však nehodlá vzdát starých pořádků. Rozehrává nemilosrdnou hru plnou intrik a lží.

Tyruse čeká těžký boj, při kterém se ho Nemesis chystá chránit. Jenže ona už není strojem na zabíjení. Probudily se v ní city a emoce, a je třeba, aby to dokázala celému světu. Pokud se jí to nepodaří, ztratí mnohem víc, než jen trůn. Ale co když činy, které mají potvrdit její lidskost, povedou ke skutkům, které lidské nejsou? Má vítězství, které je vykoupeno smrtí, vůbec nějakou cenu?

Prokletí horské dívky
Emily Carpenter

11.10.2018
XYZ

Altheu Bellovou trápí tragická smrt matky, která ji opustila příliš brzy. Když se vrací po detoxu do svého domova v Alabamě, nečeká, že ji otec a ambiciózní bratr uvítají s otevřenou náručí. Ale nepočítala ani s tím, že ji rovnou nechají zavřít do léčebny pro duševně nemocné. Postupně si začíná uvědomovat děsivou paralelu s jejími předky, pro které znamenaly třicáté narozeniny rozsudek smrti. Vydává se proto na cestu poznání, během níž se musí vrátit ke svým kořenům a pokusit se odhalit pravdu o minulosti své rodiny a o temné kletbě, která visí nad ženami z jejího rodu. Ale moc času nemá, protože za pár dní jí bude třicet…

Na Chesilské pláži
Ian McEwan

12.10.2018
Odeon

McEwanův příběh jedné svatební noci z počátku šedesátých let, zasazený do krásného prostředí na pobřeží jižní Anglie, nabízí hluboké zamyšlení nad dobovou podmíněností lidského chování, citů i vztahů. Děj se odehrává v časech, kdy v ovzduší rezonují naděje nadcházejícího svobodomyslného desetiletí i první písně Beatles, proslýchá se cosi o americkém vynálezu v podobě antikoncepční pilulky, společnost však žije zcela v zajetí tradiční morálky.

Oba protagonisté novely jsou „mladí, vzdělaní“ a bez předsudků, jak nás autor neopomene upozornit hned v úvodní větě, a přesto je jejich vztah dobově podmíněný mnohem víc, než si jsou ochotni připustit. Hořkosladká rekapitulace z perspektivy mnohaletého odstupu v závěru knihy o tom podává výmluvné svědectví.

Sama sebou
Jojo Moyes

15.10.2018
Ikar

Louisa Clarková z bestellerů Než jsem tě poznala a Život po tobě se vrací v novém románu Jojo Moyesové! A hodně toho ví…

Tak například ví, jak daleko je z jejího nového domova v New Yorku do Londýna, kde žije její přítel Sam. Ví také, že její nový zaměstnavatel je dobrý člověk a že před ním jeho manželka skrývá tajemství. Co ovšem Louisa ještě netuší, je to, že nová práce v novém městě jí rozhodně nezaručí idylický život, ve který tolik doufala, a že bude její vztah se Samem bude z obou stran podroben zkoušce ohněm. A neví také, že lidé, s nimiž se ve své nové životní etapě setká, ji možná postrčí dost nečekaným směrem…

Milá Bridget, chci Tě
Penelope Ward, Vi Keeland

17.10.2018
Baronet

Bridget před dvěma roky ovdověla, od manželovy tragické smrti žije sama a dosud si ani nesnažila hledat partnera. Nevěří, že by nalezla někoho, kdo by jí vyhovoval a byl schopen přijmout rodičovskou zodpovědnost i za jejího malého syna. Se svým příjmem zdravotní sestry vystačí jen tak tak, proto volnou garsonku ve svém domě pronajme Simonu Hogueovi.

Simon je britský lékař, který brzy dokončí svou rezidenturu a má v plánu se vrátit domů do Velké Británie, proto ani nemá v úmyslu se jakkoliv vázat.

Bridget a Simon se k sobě absolutně nehodí, avšak jejich vzájemná fyzická přitažlivost naznačuje něco docela jiného. Nejenže se potkávají v domě, kde oba bydlí, zároveň pracují i v jedné nemocnici, a je pro ně tedy náročné se jeden druhému vyhýbat.

Kam je tato osudová přitažlivost dovede, když oba dobře vědí, že spolu nemohou být?

Město v ohrožení
Stefanie Pintoff

19.10.2018
Kalibr

Dva dramatické dny na newyorském Manhattanu. Dvě unesené děti. A spousta tajemství kolem minulosti policejního komisaře… V davu během slavnosti před Dnem díkůvzdání se ozve děsivý výstřel – k zemi padá komisař Logan Donovan. Když se situace uklidní, ukáže se, že byla unesena Donovanova dcera Allie – a nejen ona. Navíc únoscovy požadavky jsou šokující.

Zvláštní agentka Eva Rossiová se svým speciálním týmem odsouzených zločinců s mimořádnými schopnostmi stojí před nelehkou otázkou: Koho se bát víc? Pomstychtivého zločince, který ohrožuje nevinné životy, nebo okouzlujícího, ale arogantního policisty, jenž bojuje o záchranu své dcery, ale možná se jen pokouší zahladit stopy po svých prohřešcích?

Mitfordské vraždy (Mitfordské vraždy #1)
Jessica Fellowes

19.10.2018
Ikar

První z řady elegantních kriminálních příběhů ve stylu Agathy Christie – britštější než čaj s mlékem a okurkové sendviče! Příběh je zasazen do Asthall Manor, skvostného sídla bohaté a vlivné rodiny. Je rok 1919 a mladičká Louisa Cannonová sem přichází pracovat jako guvernantka sester Mitfordových, zvláště pak tvrdohlavé slečny Nancy. Šestnáctiletá dívka se smyslem pro dobrodružství se vrhne do řešení vraždy ve vlaku, kterou v té době žije celá země; obětí zločinu byla sestra jejich milované chůvy. Louisa je zprvu neochotně, ale potom čím dál hlouběji zatahována do záhady, která s rodinou jejích chlebodárců souvisí víc, než by si přála.

Odpuštění (Andělé #5)
Lauren Kate

19.10.2018
Knižní klub

Střední škola může být peklo…

Cam strávil v pekle mnohem víc času než kterýkoli jiný z padlých andělů. A právě teď má pro něj peklo podobu střední školy, kterou musí za trest navštěvovat jeho milovaná dívka Lilith, aby pykala za jeho hříchy.

Cam uzavřel sázku s Luciferem: má přesně patnáct dní na to, aby přiměl svou vyvolenou, aby se do něj znovu zamilovala. Když se mu to podaří, Lilith se bude moci vrátit do života, který stráví společně s Camem. Ale pokud neuspěje… v pekle je speciální místo určené jen jemu.

A čas běží.

Královský návrh
Leila Meacham

22.10.2018
CooBoo

Někteří lidé nevypadají, že by jim bylo souzeno žít šťastně až do smrti. Pokud…

Deborah kdysi upřednostnila kariéru před láskou a zrušila vlastní svatbu. Nechtěla nikomu ublížit, ale viděla jedinečnou šanci a chopila se jí. Nyní je jednou z nejrespektovanějších architektek v Denveru. A zatímco profesně je na vrcholu, láska se jí vyhýbá. Tedy než do jejího života nakráčí Daniel Parker. Zakázka na úpravu ústředí jeho firmy se pomalu stává cestou k něčemu mnohem vážnějšímu. Ovšem Dan skrývá tajemství, které může zničit vše, co mezi ním a Deborah vzniká… a rozervat její srdce na kusy. Navždy.

Zvíře zrozené z noci (Zvíře zrozené z noci #1)
Tochi Onyebuchi

12.10.2018
Odeon

V opevněném městě Kos působí zkorumpovaní mágové, kteří mají kouzelnou moc oprostit hříšné lidi od jejich hříchů a vytáhnout jim je z těla. Hříchy pak na sebe berou podobu nebezpečných zvířat zvaných inisis. S inisis bojují mladí pojídači hříchů akiové.

Pojídání hříchů má však strašlivé následky – pozřené hříchy se jim v podobě tetování zobrazují na kůži a do mysli proniká pocit viny. Postupem času většina akiů zešílí, zeslábne a ještě zahyne.

Taj je z akiů nejsilnější a nejnadanější. Je mu 17 let a dělá vše, co může, aby pojídáním hříchů zajistil svou chudou rodinu.

Jednoho dne je povolán, aby pozřel hřích příslušníka královského rodu. Tím však pronikne do nitra temného spiknutí směřujícího ke zničení města Kosu. Taj musí bojovat, aby zachránil princeznu, do níž se zamiloval – a s ní i svůj holý život.

Dvůr mrazu a hvězd (Dvůr trnů a růží #4)
Sarah J. Maas

22.10.2018
CooBoo

Feyre, Rhysand a jejich nejbližší přátelé pracují na obnově Nočního dvora i válkou zničené země. Ačkoli lidské královny i vílí vládci kují pikle, ve Velarisu alespoň na chvíli nastala sváteční atmosféra. Blíží se totiž oslavy zimního slunovratu. A právě v okamžicích klidu a míru se ukáže, že některé rány ještě nejsou úplně zahojené… Feyre čeká dlouhá cesta plná napětí, vášně, intrik a politikaření, než opravdu zavládne mír.

Vánoční polibek v Notting Hillu
Mandy Baggot

24.10.2018
Baronet

Představte si dokonalý vánoční polibek… Jeho silné paže ji objímají kolem pasu, ona bere jeho tvář do svých dlaní, na milence se pomalu začíná snášet sníh…

Isla Wintersová přesně na takové věci vůbec nemá čas! Zatímco její sestra se nemůže nabažit – stále víc a víc – pohledu na zamilované páry v ulicích Londýna, Isla má plné ruce práce, aby zabránila uklouznutí Hannina invalidního vozíku na ledu a aby nepřišla pozdě do své vysněné práce ve stavební firmě Breekers London.

Všechno se však změní příjezdem Chase Bryana z newyorské kanceláře. Už se těší, jak se seznámí s Isliným milovaným Notting Hillem, ale jak za nocí přituhuje, nebude Islu stát příliš velkou cenu, aby se zahřála?

Kdy?
Victoria Laurie

25.10.2018
Fragment

Maddie Fynnová má podivnou schopnost – na čelech lidí vidí čísla. Teprve v den, kdy zemře její otec si však uvědomí, co znamenají. Znát datum něčí smrti je ale spíš prokletí než dar. Definitivně se to potvrdí v okamžiku, kdy potká mladíka, jehož poslední den se nezadržitelně blíží. Maddie neví jakým způsobem zemře, a tak mu nedokáže nijak pomoci. Když chlapec v den své smrti zmizí, obrátí se na Maddie policie. Dívka se tak nechtěně zaplete do pátrání po dalších zmizelých lidech. Když vyšetřování ukáže, že byli zavražděni, z Maddie se stane podezřelá. Jenže pravý vrah běhá po svobodě…

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..