V srpnu 2018 vychází – 1. část

Další měsíc se blíží svému konci, tak se podíváme, co hezkého vyšlo a co si můžete pořídit.

~ Česko ~

Mráz nebo noc (Sníh nebo popel #3)
Sara Raasch

6.8.2018
CooBoo

Meira by pro záchranu světa udělala cokoli. Nejdřív se ale musí naučit ovládat svou magii. Rozklad však může porazit jen jediným způsobem – sestoupit do labyrintu pod Střídavými královstvími a vzdát se magie. Mather se rozhodl ochránit královnu, ale s plánovaným útokem na Angrova království se jeho cíl vzdaluje. A Ceridwen, které Angra zabil bratra a ukradl zemi, se snaží zachránit svůj lid i lásku. Společně musí spojit království, jinak vše ztratí.

Víš, že mi chybíš? (DIMILY #3)
Estelle Maskame

9.8.2018
Fragment

Už je to rok, co Eden mluvila s Tylerem naposledy. Rok od chvíle, kdy vyšli s pravdou ven a odhalili svůj vztah rodině. Jenže pak ji Tyler zcela nepochopitelně opustil. Studium v Chicagu, nový život a noví přátelé jí pomohli zapomenout a jít dál. Teď se stejně jako Tyler vrací domů. Eden už nechce otevírat staré rány, ale má tolik nezodpovězených otázek. Dozví se konečně, proč ji Tyler opustil? A mají po tom všem šanci na normální vztah?

Svatba naoko
Jo Watson

9.8.2018
XYZ

Ten pocit, když nachytáte svého přítele v posteli s jinou, a ještě vás pak omylem zatknou.

Život není fér. Někdy vyhraješ, jindy prohraješ. A někdy přijdeš domů a nachytáš svého přítele v posteli s jinou. Důležité je se nezhroutit a třeba se jako Annie vydat na dovolenou a užívat si, co to jde. Ale ani to jí nevyjde, protože ve stejném hotelu narazí na svého ex a jeho novou partnerku. A to chce pořádný plán! Jakou roli v něm sehraje sympatický scenárista Chris? A podaří se Annie vybruslit ze situace se ctí?

Nechci lásku nebeskou
Catherine Bennett

10.8.2018
Ikar

Svižná romantická komedie britského střihu. Emma nemá zrovna šťastné období. Zjistí, že neplánovaně otěhotněla s přítelem, který není právě ideální materiál na otce roku, z práce ji vyhodí, když je drzá na šéfa, a ještě přijde o všechny úspory. Naštěstí zdědí starý dům na venkově, takže má aspoň střechu nad hlavou.

To ale netuší, že s novým domovem přijde velká spousta změn, z nichž nejpřekvapivější (a nejvíc sexy) je nový nájemník, který se jedné noci neplánovaně octne na jejím gauči. Emmě se daří postupně se postavit zpět na nohy, jen jednu věc si zásadně zakázala: Zamilovat se…

Návštěvnice (Hřbitovní královna #4)
Amanda Stevens

13.8.2018
Ikar

Amelia Grayová je restaurátorkou opuštěných hřbitovů, ale poslední dobou začíná věřit, že jejím skutečným životním úkolem je dešifrovat tajemství mrtvých. A legenda praví, že hádankou, kterou se zatím nikomu nepodařilo rozluštit, je Krollův hřbitov. Už přes půl století se odpověď skrývá v podivných nápisech a složitých rytinách na náhrobcích.

Následovníci Ezry Krolla ani po desítkách let neodpočívají v pokoji a čekají, až je osvobodí někdo dostatečně silný a chytrý – a zdá se, že mrtví i živí sem volají právě Amelii. Každé vodítko, jehož se drží, každá nápověda, kterou rozluští, ji přivádějí stále blíž k vrahovi i k osudu, který ohrožuje jak její zdravý rozum, tak budoucnost po boku její lásky, detektiva Johna Devlina.

Námi to končí
Colleen Hoover

17.8.2018
Yoli

Lily neměla jednoduché dětství, a tak se stěhuje do Bostonu, aby tam začala nový život. Její první přítel Atlas jí kdysi prozradil, že v tomhle městě „je všechno lepší“. A i když se pak po něm slehla zem, ona je odhodlaná mu věřit. Zpočátku se zdá, že měl Atlas pravdu – Lily si otevírá své vysněné květinářství pro lidi, kteří nenávidí květiny, a seznamuje se s ambiciózním neurochirurgem Rylem, který si okamžitě získá její srdce. Má pocit, že už nemůže být šťastnější, dokud se neukáže, že i Ryle před něčím utíká. Před tajemstvím, které ho ničí a teď hrozí zničit i jeho vtah s Lily…

Minulost se často opakuje. Co uděláte, když zjistíte, že to nejhorší, čeho jste byli svědky, se děje právě vám?

Snílek neznámý (Snílek neznámý #1)
Laini Taylor

20.8.2018
CooBoo

Sen si vybírá snílka, nikdy naopak. Sirotek a knihovník Lazlo se celý život bál, že si ho vybere nějaký obyčejný sen. Už odmala je navíc posedlý mytickým ztraceným městem Pláč. Ale na to, aby ho vyrazil hledat přes půl světa, je příliš zbabělý. A tak o městě hledá každou zmínku v knihách, dokud se mu nenaskytne příležitost vyrazit se skupinou legendárních válečníků. S nimi si může konečně splnit svůj sen… nebo o něj navždy přijít.

Deset tisíc nebí nad tebou (Ohnivák #2)
Claudia Gray

22.8.2018
CooBoo

Od chvíle, kdy Marguerite Caineová používá Ohniváka, vynález svých rodičů pro cestování do alternativních dimenzí, se dostala do hledáčku nepřátel. Ti jsou odhodlaní udělat vše, aby ji přinutili ke spolupráci a mohli ovládnout multivesmír. Marguerite jim statečně vzdoruje, dokud se však její milovaný Paul nestane obětí útoku. Podaří se jí uspět, překonat složité překážky a zachránit lásku svého života?

Vládkyně ohně (Dcera ohně #2)
Matt Ralphs

23.8.2018
Fragment

Hazelina matka je stále v rukou démonů. Ale dívka se nehodlá vzdát. Proto teď míří do nejstřeženějšího vězení v zemi – do londýnského Toweru. V něm mocný Řád lovců čarodějnic drží Nicolase Murrella, člověka zodpovědného za matčin únos. Jen on může Hazel říct, kde má matku hledat. V přestrojení za chlapce Hazel pronikne přímo do středu Řádu. Podaří se jí ukrýt svoji pravou identitu a také to, že ona sama je čarodějkou, která dokáže ovládat oheň?

Milionkrát June
Emily Henry

27.8.2018
CooBoo

Celý život jí rodiče vtloukali do hlavy jediné pravidlo: drž se dál od rodiny Angertových. Ale když se June náhodou doslova srazí se Saulem Angertem, zajiskří to a její svět se propadne do chaosu. Kdo přesně je tenhle sarkastický a očividně nevinný týpek, který se po pěti letech zničehonic vrátil do jejich rodného města?

A proč June, v hloubi duše věrná tradicím své rodiny, nikdy nepřemýšlela o tom, jak moc její otec Angertovy nenáviděl? Obě rodiny mají bohatou historii, ale o tom, co přesně způsobilo staleté spory, všichni svorně mlčí. Společně se Saulem rozkrývají tajemná kouzla a hrůznou kletbu, v jejíž moci oba rody žijí už celé generace.

Prohnilé království (Royalové #5)
Erin Watt

29.8.2018
Baronet

Od chvíle, kdy Hartley Wrightová poznala Eastona Royala, se její život změnil. Všude se skrývají nepřátelé, za všemi dveřmi číhá nebezpečí. Po tragické nehodě, která ji obrala o vzpomínky, zjišťuje, že nemůže nikomu důvěřovat, a to ani modrookému chlapci, který jí přísahá, že vše napraví.

Instinkty jí napovídají, že Easton je nebezpečný, a neví, zda mu může věřit. V chaosu, který s sebou Easton přináší, se Hartley nevyzná a city k němu ji jen matou.

Easton chce, aby si vzpomněla. Hartley se domnívá, že lepší bude zapomenout.

Možná má pravdu.

Tragédie. Zrada. Důvěra. Hartley se musí postavit čelem pravdě – v tomhle světě nikdo Royalům neunikne.

Loď mrtých (Magnus Chase a bohové Ásgardu #3)
Rick Riordan

30.8.2018
Fragment

Společně s přáteli porazil Magnus Chase vlka Fenrira a získal Thorovo kladivo. Úkol, který na něj čeká, je však ze všech nejtěžší! Magnus umí sice uzdravovat, ale v boji není žádné eso. Jenže teď musí čelit samotnému bohu vší špatnosti Lokimu, který se chystá vyplout na Lodi mrtvých a zahájit ragnarök, den zkázy devíti světů. Naštěstí se na tuhle beznadějnou výpravu nevydává sám. Má s sebou bandu elitních bojovníků…

(Ne)obyčejný kluk
Raquel J. Palacio

31.8.2018
Pikola

Jmenuju se August a vypadám trochu zvláštně… ale jinak jsem stejný jako vy! Auggie není obyčejný desetiletý kluk, i když dělá docela obyčejné věci – jako všechny děti v jeho věku. Má totiž skutečně neobyčejnou tvář… Narodil se s deformovaným obličejem. Když má nastoupit do páté třídy Beecherovy školy, vzbuzuje to v něm i v jeho rodičích obavy, naději a otázky, jak ho jeho noví spolužáci přijmou. Podaří se Auggiemi přesvědčit své spolužáky o tom, že je navzdory svému vzhledu stejný jako oni?

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..