Taken

Autor: Erin Bowman
Originální název: Taken
Knižní série: Taken
Díl: první
Žánr: young adult, scifi, dystopie
Moje hodnocení: 3 hvězdičky

V Claysootu nejsou žádní muži, jen chlapci, kteří o půlnoci svých osmnáctých narozenin náhle zmizí.

Země se zatřese, vítr zaburácí, oblohu protne blesk… a najednou je fuč. Říkají tomu Loupež.

Osmnáctiny Graye Weathersbyho se nebezpečně blíží a i když si myslí, že je smířený se svým osudem, záhadný vzkaz od jeho matky jej donutí klást si otázky a hledat odpovědi, které rozbouří jakžtakž klidné vody.

Začne klást nebezpečné otázky a čím dál tím víc začíná uvažovat o životě za Zdí. Přelézt Zeď je jasná sebevražda, ale Clay nedokáže jen tak sedět a čekat na svůj osud.

Nakladatelství: HarperTeen (EN)
Počet stran: 360 (EN)
Vazba: Brožovaná i vázaná vazba (EN)
Vydání v USA: 16.4.2013
Vydání v ČR: nevyšlo

Promo ke knize

 

Datum četby: 3 dny, červenec-srpen 2018, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Tak nějak nevím, co si o tom myslet.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Tenhle kousek jsem si chtěla přčeíst snad před věky… a jak už to tak u mě bývá, nedostala jsem se k tomu… až do chvíle, než byly všechny díly série venku 😀 No jo, pomalu už klasika. Na druhou stranu mě ale nemusí mučit dlouhé čekání na další a další díl, nedejbože i konec.

Přiznám se, že nevím, co jsem tak úplně čekala. Samozřejmě jsem věděla, že jde o dystopii, ale v jejím provedení občas autorka tápala. Některé pasáže byly zbytečně překotně vysvětlené, jiné byly zdlouhavé a dost nudné, další mě ani nezajímaly.

Problém mám s hlavním hrdinou Grayem, který mě většinu času neskutečně štval tím, že vlastně neví, co pořádně chce. Což je na jednu stranu pochopitelné, protože je to přece jenom náctiletý floutek z mizerných podmínek, na druhou dosti otravné. Jasnou favoritkou je rozhodně Bree, která je sice svá a občas pěkně na přesdržku, ale alespoň má jiskru. Emma je na mě až moc miloučká a nezajímavá. Celkově mi postavy přišly docela nevyvážené.

Není to špatný nápad, jen to provedení občas zahdrávalo a určitě se to chvílemi dalo pojmout jinak. Každopádně jsem zvědavá, jak se to posune dál a jestli se ten napjatý milostný trojúhelník nějak vyřeší.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..