Stolen

Autor: Erin Bowman
Originální název: Stolen
Knižní série: Taken
Díl: půldíl
Žánr: young adult, scifi, dystopie
Moje hodnocení: 4 hvězdičky

Dávno předtím, než Gray Weathersby zjistil pravdu o Claysootu a celém projektu Laicos, byla tu dospívající dívka jménem Bree, který žila v pobřežním městě Saltwater.

I Bree si musela projít svou vlastní cestou, aby se dostala až k Rebelům. Jenže jaká byl vlastně její život před tím vším? Před Rebely a před tím, než potkala kluka jménem Gray…?

Nakladatelství: HarperTeen (EN)
Počet stran: 104 (EN)
Vazba: Ebook (EN)
Vydání v USA: 4.2.2014
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 1 den, srpen 2018, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Bree se mi moc líbí, i když je hodně tvrdohlavá.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Aniž bych věděla, že to tak sama autorka doporučuje, tuhle novelku jsem si přečetla až po dočtení prvního dílu. A to kvůli tomu, že jsem zjistila, že je o Bree.

Pokud jste četli mou recenzi na Taken, víte, že na mě ze všech nejvíc udělala dojem právě Bree. Osobně si myslím, že jde celkově o nejlepší postavu celé série, jelikož Gray mě neskutečně vytáčí svou roztěkaností a zdánlivou velkolepostí a Emma mě štve už z podstaty věci.

Tohle je krásný vhled do Breeiny minulosti před tím, než se i ona ocitla na „druhé straně barikády“ a musím říct, že se mi její příběh neuvěřitelně líbil. Zároveň mě rozesmutnil. Daleko víc pochopíte její jednání v celé sérii, i to, co teď zrovna předvádí v druhém díle, který mám rozečtený.

Bree mám ráda hlavně proto, že se do ní dokážu vžít. Někteří čtenáři ji nemají zrovna v oblibě kvůli tomu, jak je vzpurná a někdy až moc ostrá, ale já jí neskutečně fandím.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..