Padlo mi do oka (16)

Opět jsem vám sepsala přehled pěti kousků, které mě něčím zaujaly a které bych si ráda přečetla.

Dance of Thieves ~ Mary E. Pearson
Od Mary E. Pearson u nás už jedna série vyšla, ale já se k ní ještě nedostala (jako vždy). Takže jsem si logicky přidala její další sérii, která mě taky zaujala, protože jde zase o zajímavou young adult fantasy. A samozřejmě na Kroniky pozůstalých navazuje… takže mě to tím pádem donutí přečíst si tu prvotní trilogii, než se dostanu k této.

Když zemře patriarcha Ballengeovy říše, stane se jeho syn Jase novým vůdcem. Dokonce i nedaleké království se klaní silám této mimořádné rodiny, která se vždy řídí vlastními pravidly. Na obzoru se ale objevuje nová éra, kterou dala do pohybu nová královna, což z ní ovšem dělá terč odporu a hněvu vůči dynastii.

Ve stejnou chvíli je bývalá pouliční zlodějka Kazi vyslána královnou, aby vyšetřila přestupky nového vedení. Když Kazi dorazí do zakázané země Ballengerů, zjistí, že v Jaseovi je toho víc, než si původně myslela. Neočekávané události je ovšem svedou dohromady a jejich hra na kočku a na myš je jen zástěrkou pro jejich vlastní skryté mise.

Seafire ~ Natalie C. Parker
Od Natalie C. Parker bohužel nic neznám, ale zaujalo mě, že jde o pirátské fantasy a těch jsem ještě tolik nečetla. Kdoví proč mě ale tahle tématika láká čím dál tím víc. Asi za to můžou Piráti z Karibiku 😀 Navíc pokud jde o pirátky, zní to ještě zajímavěji.

Poté, co je rodina Caledonie Styx zabita zkorumpovaným válečníkem Aricem Athairem a jeho krvelačnou armádou, musí se vydat svým vlastním směrem, přímo na moře. Je kapitánkou své vlastní lodi s posádkou dívek a žen přesně jako je ona sama. Posádka má jedinou misi: zůstat naživu a svrhnout Arica i jeho nebezpečnou flotilu.

Když ale Caledoniina nejlepší kamarádka a pravá ruka jen stěží přežije jedne z útoků díky pomoci člena nepřátelské armády, začne uvažovat nad tím, jestli mu má nebo nemá povolit přidat se k její posádce. Bude snad klíčem k tomu, aby se jim konečně podařilo Arica dostat na kolena… anebo naopak převrátí celou jejich misi vzhůru nohama?

The Hazel Wood ~ Melissa Albert
Tuhle sérii od Melissy Albert jsem si do to-readu přidala jen proto, že jsem o ní vlastně nedávno psala článek. Z knihy se totiž má stát film a navíc by se minimálně první díl měl dostat i k nám díky nakladatelství Omega.

Příběh se točí okolo sedmnáctileté Alice, která je se svou matkou stále na cestách, jako by před něčím stále utíkaly. Navíc jí matka vždy zakazovala jakýkoliv kontakt s babičkou.

Ta je totiž autorkou temných pohádek Tales From the Hinterland. Jenže když babička ve svém sídle zemře a Alicina matka je najednou unesena, dojde Alice, že babiččiny příběhy nebyly pouhými pohádkami. Hinterland totiž opravdu existuje a ona se do něj musí vydat, aby svou matku zachránila. Jenže Hinterland není žádné pohádkové místo…

Mirage ~ Somaiya Daud
Už jsem dlouho nečetla žádnou dobrou scifárnu, která by mě opravdu bavila. Proto jsem si řekla, že vyzkouším novinku od Somaiyi Daud, která vypadá víc než slibně. Tak doufám, že nesáhnu moc vedle.

Ve hvězdném systému, kterému dominuje brutální říše Vathek, je osmnáctiletá amani snílkem. Sní o tom, jaký byl život před okupací. Sní o poezii jako za starých časů, kterou má tak ráda. Sní o znamení od Dihyi, že jednoho dne i ji potká nějaké to dobrodružství a bude moci cestovat až za hranice svého měsíce.

Jenže když už si jedno takové dobrodružství Amani najde, není to úplně to, co by čekala. Unesou ji totiž do paláce ve Valtheku, a to jenom proto, že je až nebezpečně podobná princezně Maram. Národ totiž princeznu tak nenávidí, že potřebuje mít dvojnici, která ji bude zastupovat na veřejných událostech, kdyby se náhodou princezna stala terčem.

Ačkoliv je Amani do své nové role nucena násilím, brzy si svého postavení začne užívat. Hlavně si tedy začne užívat společnosti princeznina snoubence Idrise. Ovšem královský dvůr věří pouze ve svět plný násilí a strachu. A pokud chce Amani ještě někdy vidět svou rodinu, musí svou roli hrát věrně, jinak jí to bude stát život.

These Rebel Waves ~ Sara Raasch
No a poslední kousek je od Sary Raasch, která u nás vyšla série Sníh nebo popel a kterou mám taky v hledáčku, ovšem ještě jsem se k ní nedostala. Asi ji taky zblajznu celou najednou. V této sérii se dočkáme hned tří hlavních postav, což taky může být zajímavé.

Adeluna je voják. Před pěti lety pomohla magicky bohatému ostrovu Grace Loray zbavit se utlačující země Argrid, kterou pohánělo fanatické náboženství. Jenže ani nový život není tím, co by si představovala. Když z mírového jednání beze stopy zmizí Argridský vyslanec, požaduje země tvrdou odplatu. Lu ovšem ví, že nic není tak, jak se zdá.

Devereux je pirát. Jako jeden z vyvrženců brázdí neklidné vody ostrova Grace Loray a obchoduje s magickými rostlinami, které nejčastěji prodává na černém trhu. Ale když se z Vexe stane podezřelý v kouze zmizemí velvyslance, rozhodne se Lu pomoci Argridana najít. Ovšem pravda, kterou odkryjí, může být smrtelnější než jakákoliv válka.

Benat je kacíř. Korunní princ Argridu má totiž zvláštní libůstku v zakázané magii Grace Loray. Když mu ale otec dá za úkol s magií skoncovat jednou pro vždy, musí se Ben rozhodnout, jestli chce pokračovat ve vládě svého otce, nebo rozhrát svou vlastní hru.

Když se problém začne stupňovat, musí si Lu, Vex a Ben uvědomit, kdo vlastně jsou a čím se chtějí stát, aby se mír udržel.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..