Frozen

Autor: Erin Bowman
Originální název: Frozen
Knižní série: Taken
Díl: druhý
Žánr: young adult, scifi, dystopie
Moje hodnocení: 3 hvězdičky

Přelézt Zeď byl teprve začátek…

Gray Weathersby utekl z Claysootu, aby našel odpovědi na své otázky. To, co ale objevil, jím neskutečně otřáslo.

Nemilosrdný diktátor s absolutní mocí. Armáda mladých vojáků zaslepená lží. A vzrůstající rebelie, která je odhodlaná bojovat.

Teď je i z Graye rebel na cestě za možností záchrany daleko v zimní části země. Jenže ve světě, kde nemůžete nikomu věřit, se musí Gray naučit rozpoznat, kdo je opravdu nepřítel a kdo ne.

Nakladatelství: HarperTeen (EN)
Počet stran: 384 (EN)
Vazba: Brožovaná i vázaná vazba (EN)
Vydání v USA: 15.4.2014
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 5 dní, srpen 2018, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Ten Gray je vážně idiot.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Musím říct, že tohle je opravdu velice zvláštní dystopická série. A to proto, že mi hlavní hrdina až neskutečně pije krev, protože většího kreténa jsem snad ještě „neviděla“. Anebo ne alespoň v poslední době.

Jak jinak si vysvětlit to, že pokaždé vpadne do pitomých situací naprosto po hlavě, aniž by vůbec uvažoval. Čímž samozřejmě způsobí malér za malérem, kdy umírají snad všichni okolo něj a jemu se jen sem tam zkřiví nějaký ten vlásek, nebo pochroumá obličej. Ale všichni ostatní vedle něj pomalu padají jako hrušky. A on má ještě tu troufalost tvářit se, že má právo na všechny své chyby. Nikdy se nepoučí a dělá je neustále dokola.

I milostný trojúhelník je naprosto na palici, protože Gray si prostě nedokáže vybrat. Jeho důvody jsou docela hloupé, takže jsem většinu času byla nakrknutá, protože chudák Bree dělala první poslední a stejně to bylo málo. A Grayovo konečné rozhodnutí bylo jaksi ve stylu „prostě nebylo zbytí“.

Druhý díl nebyl špatný, ale dělo se toho tak moc a v takovém rychlém sledu, až to bylo k neuvěření. Žádný záporák přece není tak hloupý a naivní jako Frank. Celý zvrat se dal docela i očekávat, jen mě některé kroky postav dost překvapily. Na druhou stranu je kniha opravdu čtivá a nutí vás otáčet stránku za stránkou, abyste věděli, co se vlastně bude dít dál a kdo další umře. Jsem zvědavá na konec. Jestli mi totiž zabijí jedinou skvělou postavu, naštvu se.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..