Forged

Autor: Erin Bowman
Originální název: Forged
Knižní série: Taken
Díl: třetí
Žánr: young adult, scifi, dystopie
Moje hodnocení: 3 hvězdičky

Nadešel čas k poslednímu rozhodnutí…

Gray Weathersby a jeho skupina rebelů chce s řádem Franconianů skončit co možná nejrychleji. Ale možná už na vše může být pozdě. Řád se svému cíli přiblížil víc, než je zdrávo – jejich armáda se nebezpečně rychle rozšiiřuje o sofistikovanější a smrtelnější vojáky.

Teď se sice rebelové spojily s dávnými nepřáteli, ale když nemůžete věřit ani známým tvářím, musí se pohybovat ještě opatrněji, pokud chce vůbec přežít. Možný úspěch je na dosah ruky…

Nakladatelství: HarperTeen (EN)
Počet stran: 384 (EN)
Vazba: Brožovaná i vázaná vazba (EN)
Vydání v USA: 15.4.2015
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 5 dní, srpen 2018, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Nooo… čekala jsem to lepší.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Konečně mám za sebou celou sérii a musím říct, že takovýhle vývoj jsem opravdu nečekala. I v posledním díle se toho stalo tolik, že jsem místy nestíhala, co všechno se to vlastně děje a kdo všechno už umřel. A že jich teda zavřalo docela dost. Až jsem byla v šoku.

Stále pro mě ale zůstává největší hrdinkou celé série Bree, která dostala tolikrát takovou nakládačku, že jsem nevěděla, jestli ještě vůbec vydrží nebo se na další stránce dozvím, že umřela. A z větší části to bylo hlavně kvůli zbrklému a hloupému Grayovi. Jeho myšlenkové pochody jsem často nechápala ani za mák.

Taken není špatná série, ale je zbytečně překombinovaná. Problém je v tom, že si autorka přála napsat bombastickou dystopickou sérii s neohroženými hrdiny, co se vrhají do všech akcí po hlavě, aniž by se jim něco vážnějšího stalo… nebo respektive přežijí téměř vše, co by ani nemělo být možné zvládnout. Vzhledem k tomu, že je to série pro dospívající, je logické, že hlavní lapálie budou zažívat zrovna oni, přesto se mi nechce věřit, že by dospělí většiinu času stál spíš opodál a byly občas neskutešně laxní.

Celkově vzato se prostě dala série napsat líp, pečlivěji, možná i na větší počet dílů, aby se vše nezdálo tak strašně unáhlené. Rozhodně dávám ovšem palec nahoru za celkový nápad a zápletku, i když si zasloužila více rozvést. Jsem zvědavá na další autorčiny knihy.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..