V červenci 2018 vychází – 1. část

Ano, opět jdu téměř s křížkem po funuse, jelikož se nám blíží konec měsíce a já vám neukázala, co všechno zajímavého vyšlo. Tak tady to máte.

~ Česko ~

Ostré předměty
Gillian Flynn

3.7.2018
Ikar

Stěží si představit hrůznější zločin než uškrcení malé holčičky. Zapomenuté missourijské maloměsto Wind Gap se ještě nevzpamatovalo z jedné brutální vraždy, a už je tu další, stejně strašná a nepochopitelná. Proč nevinné dívky? A proč jim vrah vytrhal skoro všechny zuby?

Pro mladou chicagskou reportérku Camille Preakerovou, která ve Wind Gap vyrůstala, je takový případ vítaným sólokaprem. Jenže to, co se zprvu zdálo jako kariérní příležitost, získá nakonec mnohem osudovější a tragičtější podobu. Ukáže se, že posedlost jde v tomto příběhu až na krev. A to do slova a do písmene.

Ďáblův podíl (Králové bourbonu #3)
J.R.Ward

18.7.2018
Baronet

Zpočátku se smrt Williama Baldwinea jeví jako sebevražda, ale při následném vyšetřování stopy neomylně vedou k jeho nejstaršímu synovi a zapřisáhlému nepříteli Edwardovi. Ten se pod tíhou důkazů přiznává k otcovraždě a končí za mřížemi. Ve vazbě však netruchlí nad rozpadem své rodiny, ani nad ztrátou svobody, ale vyčítá si, že ublížil ženě, kterou miluje.

Jeho tajná životní láska Sutton Smytheová je jediný člověk, na němž mu kdy záleželo, ovšem teď, když stanula v čele největšího konkurenta Bradfordovy bourbonské, je jakýkoli vztah mezi nimi vyloučený – nehledě na doživotí, jež Edwardovi hrozí…

Řekni něco legračního
Penelope Ward

18.7.2018
Baronet

V té chvíli mi to připadalo jako dobrý nápad. Zavolat Landonu Roderickovi, s nímž jsme se znali jako děti a na kterého jsem nikdy nedokázala zapomenout – přestože on tak snadno zapomněl na mě.
Jenže všechno zní jako dobrý nápad, když to před spaním přeženete s vínem, viďte? Měl to být jen jeden úplně bezvýznamný, praštěný telefonát. Místo toho jsem na něj vysypala všechno, co jsem celých těch třináct let potlačovala.

NEČEKALA JSEM, ŽE ZAVOLÁ ZPÁTKY.

A už vůbec mě nenapadlo, že budou následovat týdny rozverných hovorů po telefonu, při nichž zároveň zjistím, jaký člověk Landon je.

Vyšlo najevo, že na mě ve skutečnosti nikdy nezapomněl. To zvláštní pouto, které jsme kdysi měli, vůbec nezmizelo. Hodně jsem mu o sobě prozradila, ale stále toho o mně spoustu nevěděl. A stejně tak i on měl svá tajemství.

Strávili jsme povídáním na dálku mnoho a mnoho hodin a já přemýšlela, jak by mohlo vypadat naše setkání. Jednou večer jsem se znovu rozhodla. Tentokrát jsem jela na letiště a koupila si letenku do Kalifornie.

PŘIŠEL ČAS ZJISTIT, ZDA MŮŽE JEDEN TELEFONNÍ HOVOR DÁT DOHROMADY DVĚ ZTRACENÉ DUŠE, NEBO JESTLI ZAVOLAT MU OPILÁ BYLA JEDNA VELKÁ CHYBA.

Zlomená srdce
M. J. Summers

18.7.2018
Ikar

Jsou to už tři roky, co Trey opustil rodný ranč v Coloradu, aby unikl výčitkám svědomí. Krátký románek s bratrancovou brazilskou přítelkyní mu pošramotil pověst a udělal z něj černou ovci rodiny. Právě teď se soustředí na školu a snaží se dostudovat, když se zničehonic dovídá, že je otcem skoro tříletého chlapce.

Trey neváhá a okamžitě se vydává do Brazílie, aby o svého syna bojoval. To poslední, co chce, je už tak dost složitou situaci komplikovat, pak se ale seznámení s chlapcovou půvabnou a charismatickou chůvou Alexandrou…

Omega (Alfa #3)
Jasinda Wilder

20.7.2018
Omega

Přípravy na svatbu Kyrie a Rotha vrcholí. Vyhlídli si okouzlující ostrov, kde chtějí prožít krásné chvíle obklopeni rodinou a přáteli. Když si však znepřátelíte šéfa zločineckého podsvětí, nemůžete se ukrýt před jeho zlostí nikde na světě. Najde vás. Našel Kyrie, našel Rotha, a teď našel i Laylu.

Rothův osobní strážce Harris se vydává na její záchranu, protože ani jemu není Layla úplně lhostejná. Zatímco je jejich život v ohrožení, oba zjišťují, že se mezi nimi rodí nečekaně silné pouto. Dokáží ale uniknout před minulostí? Láska, jakkoli vášnivá, někdy nezachrání všechny. Existuje pro čtveřici šance na šťastný konec?

Padlý dědic (Royalové #4)
Erin Watt

25.7.2018
Baronet

Easton Royal je bohatý, chytrý a sexy. Jediné, po čem v životě touží, je bavit se.

Následky svých činů nikdy nedomýšlí, protože ani nemusí.

Dokud se neobjeví Hartley Wrightová, která jeho bezstarostným životem otřese. Je jediná, která ho odmítla, přestože ji přitahuje. Easton se v ní nevyzná, a tím spíš jí nedokáže odolat.

Hartley o něj nemá zájem. Tvrdí, že by měl nejdřív dospět.

Možná má pravdu.

Výčitky. Pravidla. Nepřátelé. Poprvé v životě Eastonovi jméno Royalů k ničemu není. A brzy zjistí, že čím výš začínáte, tím tvrději můžete spadnout…

Z ohně a papíru (Velká knihovna #2)
Rachel Caine

26.7.2018
Fragment

Velká knihovna v Alexandrii. Instituce, která železnou rukou ovládá veškeré vědění světa, bezohledně potlačuje každou vzpouru a ve jménu vyššího dobra zakazuje lidem vlastnit knihy…

Jess Brightwell už zjistil, že velkolepá sláva Velké knihovny je jen iluze, která maskuje temnotu a zlo. Jeho život se nenávratně změnil. Musí v Knihovně sloužit jako voják, přišel o nejlepšího kamaráda, a dívka, kterou miluje, má navždy zůstat zavřená v Železné věži. Jess a jeho spojenci se však nehodlají vzdát a vydávají se na záchrannou misi. Londýn je v plamenech a na Jesse čeká těžká volba. Na čí stranu se přidá?

Single na Manhattanu
Amanda Stauffer

26.7.2018
XYZ

Měla bych urychleně přijít na to, kde hledat potenciální partnery. Svět je velký a já malá. Tak kde začít?

Alison chce pravou lásku, ne flirt na jednu noc. Myslela, že toho pravého už našla, ale místo toho je poprvé od střední školy single a nemá ponětí, co si počít. Kde se seznámit? Jak má vlastně první rande probíhat? Stačí pár drinků, asistence kamarádky, jeden klik a dobrodružství na online seznamce začíná. Najde Alison ve světě mobilních aplikací správného adepta na houpání? Muže, se kterým bude chtít zestárnout… a společně se houpat na verandě?

Kočky útočí
Sarah Andersen

30.7.2018
CooBoo

Další kniha od autorky komiksů Dospělost je mýtus a Ubulená hromádka štěstí. Nezbytná pro všechny, kteří nemají rádi větší společenství lidí, navazování nových vztahů je děsí, nejlepší kamarád je pro ně kniha – a samozřejmě milují huňaté svetry a kočky.

 

Vítr ve dveřích (V pasti času #2)
Madeleine L’Engle

červenec 2018
Slovart

Rok poté, co jsme se rozloučili s hrdiny knihy V pasti času, začíná její pokračování. Meg Murryová se jednoho podzimního odpoledne vrátí ze školy a její malý bratr Charles Wallace, o kterého se poslední dobou pokouší jakási choroba, jí oznámí, že v zeleninové zahrádce viděl draky. Když se následující noci Meg, Charles a jejich kamarád Calvin vydají zahradu prozkoumat, setkají se tam s tajemným Učitelem.

Ten jim vysvětlí, že domnělí draci jsou ve skutečnosti podivuhodní cherubíni, kteří spolu s ním přišli na pomoc vážně nemocnému Charlesovi – a zároveň i celému vesmíru. Meg, Charlese, Calvina i jejich nové spojence čeká další dobrodružná cesta a další bitva, v níž brání dobro proti zlu.

Než přišla bouře
Tami Ashcraft

červenec 2018
Mladá fronta

Tami Oldhamová a její snoubenec Richard Sharp jsou mladí, zamilovaní a mají celý život před sebou. Pod zářivě modrou oblohou vyplouvají z Tahiti a míří do Tamiina rodného San Diega. Těžko mohou tušit, že se za necelé dva týdny ocitnou uprostřed jednoho z nejhorších hurikánů v dějinách. Bojují s přívaly deště, vlnami o velikosti mrakodrapů a větrem o síle 72 m/s. Richard se připoutá k lodi a pošle Tami do bezpečnějšího
podpalubí. Náhle všechno podivně ztichne. Tami se probere o několik hodin později na zničené lodi. Richard nikde.

Román Než přišla bouře vypráví o zázračné jedenačtyřicetidenní cestě Tami Oldhamové do bezpečí na zpustošené lodi, bez motoru, bez stěžňů a s mizivou nadějí na záchranu. Je to příběh o přežití na širém moři, nezapomenutelné vyprávění o houževnatosti lidského ducha a všeobjímající síle lásky.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Denisa napsal:

    V poslední době vychází tolik pěkných knih, které bych si přečetla. Jen by mě zajímalo, jak nafouknout ten den alespoň o 3 hodiny denně více abych to stíhala 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..