Knihy měsíce – březen, duben, květen, červen 2018

Vzhledem k tomu, že jsem toho v posledních měsících tak moc nečetla, rozhodla jsem se raději rovnou spojit čtyři měsíce, abych měla vůbec z čeho vybírat. Tak se podívejme, co zajímavého jsem četla.


Redesigned After Math The Player The Substitute Bedmates Ready Player One The Hating Game All or Nothing at All Králové bourbonu Hidden Seams Love in Lingerie Curran POV Collection Prequel to Magic Shifts Naked Dinner Magic Bleeds - Conclave Magic Strikes - Midnight Games Magic Burns - Soup Magic Bites - Fernando's Magic Bites - Unicorn Lane Maverick Wild Card

 
Hitparáda

Nejlepší kniha
The Hating Game (Sally Thorne)

Proč: Pokud máte rádi romantické humorné knihy, kde se z nepřátel stanou milenci, rozhodně po tomto kousku musíte sáhnout. Už jsem ji měla v hledáčku dávno předtím, než vyšla v češtině, a jsem ráda, že jsem se do ní pustila, protože se k ní čas od času ráda vracím.

 

Nejhorší kniha
Hidden Seams (Alessandra Torre)

Proč: Musím říct, že anotace slibovala více, než přinesl samotný příběh. Častokrát jsem vůbec nepobírala, co to vlastně je a proč to ještě pořád čtu. Asi jen proto, abych zjistila, jak to vlastně skončí.

 

Největší překvapení
Bedmates (Nichola Chase)

Proč: Na této knize se mi líí, že svým způsobem navazuje na autorčinu předešlou královskou sérii, jen se týká „americké šlechty“. Nejspíš by to měla taky být trilogie, ale zatím se objevil pouze první kousek, který si mě dokázal získat a opravdu mě bavil.

 

Největší zklamání
Love in Lingerie (Alessandra Torre)

Proč: Stejně jako v případě druhého dílu, i tento kousek mě zklamal… ale daleko víc, než bych čekala. Obálku má totiž zatraceně sexy, ale samotné provedení bylo častokrát tak mimoidní, že mě ani ten konec nijak extra nepotěšil.

 

Nejnapínavější kniha
Ready Player One (Ernest Cline)

Proč: Ve chvíli, kdy jsem v kině viděla tuhle skvělou adaptaci, věděla jsem, že si musím přečíst i předlohu. Sice se od toho filmu lišila, ale i tak byla naprosto skvělá a já si krásně zageekovala.

 

Nejvtipnější kniha
The Hating Game (Sally Thorne)

Proč: Myslím, že nebudu přehánět, když řeknu, že jde vážně o nejvtipnější kousek, jaký jsem v poslední době četla. Bavila jsem se od začátku do konce, přitom jsem musela otáčet jednu stránku za druhou a nechtěla jsem, aby to skončilo.

 

Nejnudnější kniha
Králové bourbonu (J. R. Ward)

Proč: Vážně, vážně, vážně to bylo nudné a příšerně dlouhé. Taková knižní telenovela, která ale neměla konec a často nedávala tak úplně i smysl.

 

Nejromantičtější kniha
The Player (Denise Grover Swank)

Proč: Tenhle kousek není vyloženě nijak extra romantický, ale za poslední dobu mě rozhodně emočně nejvíc vyždímal a nejvíc jsem chtěla, aby se oba hrdinové dali dohromady.

 

Nejočekávanější kniha
Ready Player One (Ernest Cline)

Proč: Říkám si, že je škoda, že jsem knihu četla až v tom velkém boomu a ne někdy dřív, kdy o ní zase tolik lidí nevědělo. Na druhou stranu si ale zase myslím, že bych z ní měla úplně jiný prožitek a třeba by mě tolik nenadchnula.

 

Knižní série objevená v tomto měsíci
North Ridge ~ Karina Halle

Proč: Pro western a kovboje mám prostě slabost. I proto jsem se do série pustila, i když jsem nečekala, že kovboje budeme mít jen v prvním díle. I tak ale sérii doporučuju, i když ten poslední díl byl krapet slabší.

 

Nejlepší cover knihy
Ready Player One (Ernest Cline)

Proč: Ano, tohle je siche filmová obálka knížky, ale i tak se mi líbí ze všeho nejvíc. Má takový old school vibe, díky kterému mám zase cuť se na film podívat.

 

Nejhorší cover knihy
The Hating Game (Sally Thorne)

Proč: I když se mi tahle kniha moc líbila, má obálku, která se mi zrovna dvakrát nelíbila. Ne, že by nebyla zajímavá, ale přijde mi taková obyčejnější.

 

Největší crush
Josh (The Hating Game ~ Sally Thorne)

Proč: I když mi Josh dobrou polovinu knihy pěkně pil krev stejně jako hlavní hrdince, stejně jsem se do něj zabouchla. Je to totiž přesně takový ten slon v porcelánu, kterému nemůžete odolat, protože to s vámi myslí dobře a dělá vše jen pro vás. Totální crush.

 

Hrdina měsíce
Wade (Ready Player One ~ Ernest Cline)

Proč: Wade není úplně typický hrdina, kterému se daří a dokáže se vždy správně rozhodnout. Během příběhu si několikrát pořádně nabil budku a spadl na úplné dno, aby pochopil, co je důležité a za co v životě bojovat.

 

Hrdinka měsíce
Blair (The Player ~ Denise Grover Swank)

Proč: Blair je přesně ten typ postavy, kterou byste nejdraši propleskli za to, jak negativně se k věcem staví, na druhou stranu ji ale obdivujete, protože chápete, proč taková vůbec je. A svým způsobem je vážně skvělá.

 

Pár měsíce
Caroline & Reed (Redesigned ~ Denise Grover Swank)

Proč: Jelikož jsem měla potřebu dát si re-reading autorčiny new adult série, byla jsem nejvíc unešená opět z této knihy a z hlavní dvojice.

 
 
 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..