Filmová recenze: Já, Simon

Tohle filmové zpracování jsem vyhlížela s velkým zájmem, protože se mi knižní předloha neuvěřitelně líbila. Proto jsme doufala, že mi to filmové zpracování moc nezpackají. A nezpackali.

Režie: Greg Berlanti
Scénář: Isaac Aptaker, Elizabeth Berger
Hudba: John Guleserian
Hrají: Nick Robinson, Katherine Langford, Josh Duhamel, Jennifer Garner, Talitha Eliana Bateman, Alexandra Shipp, Jorge Lendeborg Jr., Miles Heizer, Tony Hale, Logan Miller, Keiynan Lonsdale, Mackenzie Lintz, Joshua Mikel, Alex Sgambati, Sean O’Donnell, Juan Gaspard, Cassady McClincy, Nancy De Mayo, Tyler Chase, Emily Jordan, Clark Moore

V šestnácti není snadné přiznat sobě a natož svému okolí, že jste gay. Simon Spier (Nick Robinson) začne po e-mailech flirtovat s neznámým spolužákem, který si říká Blue. Ale když se nešťastnou náhodou jejich korespondence dostane do cizích rukou, hrozí jim odhalení. Simona totiž začne vydírat jeho sociálně trochu podivný, ale jinak velmi sebejistý spolužák Martin (Logan Miller).

Ten věří, že by mu Simon mohl domluvit rande s krásnou Abby (Alexandra Shipp). A pokud mu nepomůže… tak se jeho sexuální orientace stane věcí veřejnou. A co hůř, zveřejní i to, kdo se skrývá pod přezdívkou Blue. Simon se dostává do úzkých. Musí najít způsob, jak se z toho dostat dříve, než k tomu bude donucen.

 

Já, Simon, je jeden z těch filmů, který si můžete pustit kdykoliv a kdekoliv. Má skvělé obsazení, skvělou hudbu, skvěle poskládaný příběh. Hlavnímu hrdinovi fandíte od začátku do konce, i když udělá pár bot, je to neuvěřitelný sympaťák. A vy byste rozhodně chtěli být jeho kamarády.

Celkově se mi tohle nenásilné a vtipné pojetí coming-outu líbilo i v samotné knize, proto ji doporučuji všemi dvaceti. Opravdu neprohloupíte. Ve filmu to má úplně stejný feeling, včetně samotného závěru, kde čekáte, až se Blue objeví. Až si člověk posteskne, proč to tak nechodí i v opravdovém životě. Protože šťastných konců zase tolik není… a s úžasnou hudbou ještě méně.

Sečteno podtrženo, Já, Simon je úžasný film i kniha, ani jedno by vám nemělo uniknout, protože je to ten druh příběhu, u něhož nebudete chtít konec.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..