Tento měsíc v kinech (42)

Sice je měsíc téměř u konce, ale i tak tu máte alespoň trochu dávky filmových adaptací.

~ Červen 2018 ~

Já, Simon (Love, Simon)
Podle literární předlohy: Probuzení Simona Spiera ~ Becky Albertalli
Datum premiéry: 14.6.2018

V šestnácti není snadné přiznat sobě a natož svému okolí, že jste gay. Simon Spier (Nick Robinson) začne po e-mailech flirtovat s neznámým spolužákem, který si říká Blue. Ale když se nešťastnou náhodou jejich korespondence dostane do cizích rukou, hrozí jim odhalení. Simona totiž začne vydírat jeho sociálně trochu podivný, ale jinak velmi sebejistý spolužák Martin (Logan Miller).

Ten věří, že by mu Simon mohl domluvit rande s krásnou Abby (Alexandra Shipp). A pokud mu nepomůže… tak se jeho sexuální orientace stane věcí veřejnou. A co hůř, zveřejní i to, kdo se skrývá pod přezdívkou Blue. Simon se dostává do úzkých. Musí najít způsob, jak se z toho dostat dříve, než k tomu bude donucen.

 

Escobar (Loving Pablo)
Podle literární předlohy: Love Pablo ~ Virginia Vallejo
Datum premiéry:14.6.2018

Escobar, brutální zločinec, bezohledný vrah, narkobaron a vládce kokainového impéria, ve své době jeden z nejbohatších lidí planety. A jeden z nejnebezpečnějších. Pablo, táta, ochránce chudých, manžel a také pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidět, druhého můžete milovat. Dohromady Pablo Escobar, kterému jeho rozporuplnou tvář propůjčil Javier Bardem. Novinářka Virginia Vallejo (Penélope Cruz) poznala nejdříve Pabla, muže, jenž staví domy pro chudinu, umí být zapálený pro věc i galantní. Když objevila Escobara, nelítostného kriminálníka, bylo pozdě. Pablovo kriminální kokainové království stále roste, má miliony dolarů, vlastní malou armádu, drogy prodává v tunách.

Chce ale víc a jedno mu stále chybí – respekt. Rozhodne se, že si ho vyslouží zabíjením. Vytoužený respekt mu má přinést krev a co nejvyšší částka na mezinárodním zatykači. Jeho jméno najednou znamená strach, země se zmítá ve válce a teroru, do hrobů putují malí gauneři i vysocí politici. Krvavý pohár ale přeteče a Escobar se stane důležitým cílem pro americké tajné služby.

 

Jim Knoflík, Lukáš a lokomotiva Ema ( Jim Knopf und Lukas der Lokomotivführer)
Podle literární předlohy: Jim Knopf und Lukas der Lokomotivführer ~ Michael Ende
Datum premiéry: 28.6.2018

Jim je docela obyčejný kluk s tak trochu neobyčejným příběhem. Jako malý se ocitl v Jasmánii, malém ostrovním království. Jeho nejlepším kamarádem je strojvůdce Lukáš, hrdý majitel parní lokomotivy Emy. Tahle nerozlučná trojice jednoho dne poslechne volání dálek a vydávají se do světa. Jejich cesta je zavede do Mandaly.

Tam se dozví, že císařova dcera Li Si byla unesena. Nešťastný panovník je požádá o pomoc při její záchraně. Stopy ztracené princezny je vedou přes moře a hory až do bájného dračího města Žalmánie. Netuší, že jejich dobrodružné pátrání zdaleka nekončí. Čeká je mnoho zkoušek, nebezpečných překážek a tajuplných hádanek.

 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..