Filmová recenze: Den co den

Původně jsem na tenhle filmový kousek nechtěla moc jít, protože jsem věděla, že budu na konci brečet… ale pak jsem se přece jen odhodlala a do kina zašla. A jsem za to ráda.

Režie: Michael Sucsy
Scénář: Jesse Andrews
Kamera: Rogier Stoffers
Hudba: Elliott Wheeler
Hrají: Angourie Rice, Justice Smith, Maria Bello, Debby Ryan, Colin Ford, Owen Teague, Jacob Batalon, Lucas Jade Zumann, Jeni Ross, Ian Alexander, Katie Douglas, Jake Sim, Charles Vandervaart, Danielle Bourgon, Michael Cram

Romantický příběh vypráví jaké to je, když se každý den probudíte v jiném těle a každý den žijete život někoho jiného.

Platí jedna jediná zásada – vyhněte se tomu, aby si někdo všiml, že na jeden den přebýváte v těle někoho jiného a nepleťte se do jeho života.

Vše je v pořádku, až do rána, kdy se probudíte v těle Justina a zamilujete se do jeho přítelkyně Rhiannon. Od toho okamžiku všechna pravidla, podle nichž jste až do teď žili, přestávají platit. Konečně se objevil někdo, s kým chcete být den co den.

 

Knižní předlohu filmu jsem nečetla, takže jsem jen tak zběžně tušila, co mě bude čekat a co se asi tak bude dít. Jen jsem si tak úplně nedokázala představit, jak to všechno vůbec může skončit. Ale trailer byl tak hezky poskládaný, že mě dokázal pěkně navnadit.

Hlavní hrdinka je opravdu sympatická holka, které fandíte od začátku do konce a celé to její zmatení naprosto chápete. Stejně tak docela fandíte i A, ačkoliv je pravda, že mohla celá ta jeho/její situace být vysvětlená daleko líp. I když je mi jasné, že zrovna na tom příběh postavený nebyl. Cílem bylo ukázat to, že láska si nevybírá a prostě vás jednou zasáhne, ani pořádně nevíte jak…

Velký palec nahoru rozhodně patří i pro skvěle zvolenou hudbu, kulisy a celkově casting. Bavila jsem se a nechtěla jsem, aby to skončilo a když to nakonec přišlo, jiný konec to asi ani mít nemělo.

Den co den je příjemná romantika, co vás pohladí po duši, pobaví a tak nějak i rozesmutní. Uteče to tak rychle, že si i po skončení budete říkat, že to ještě něco navíc asi chtělo… ale i tak je to báječný film, co by vám neměl uniknout.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..