Bedmates

Autor: Nichole Chase
Originální název: Bedmates
Knižní série: American Royalty
Díl: první
Žánr: new adult, romance
Věková hranice: 18+
Hodnocení 4 hvězdičky

Každý dělá chyby, hlavně když ještě chodíte na vysokou. Jenže když jste dcerou prezidenta Spojených států, jedna malá chyba se může stát obrovským průšvihem. A Maddie je na takové průšvihy už docela expert. Její poslední pokus o záchranu trpících zvířat ji přivedl do místní policejní cely. Aby Maddie své překročení zákonu nějak odčinila, souhlasí, že se zúčastní projektu obnovy životů vojenských veteránů a bude s epodílet na výstavbě nových domů. Nepočítala ovšem s tím, že jí společnost bude dělat jediný člověk, díky kterému jí vřela krev v žilách.

Jake se teprve nedávno vrátil z Afghánistánu, kde si zažil více než krušné chvíle, které jej poznamenaly do konce života. Nejen fyzicky, když přišel o část nohy, ale hlavně psychicky. Vzhledem k tomu, že je ale nejstarší syn viceprezidentky Spojených států, která kandiduje na prezidenturu, nemůže dát svou slabost nijak najevo. I on souhlasí, že vypomůže v novém projektu a taky očistí jméno Maddie, není z toho ovšem nijak dvakrát odvázaný.

Jak už to tak bývá, co se škádlívá, se rádo mívá… oba dva ale ještě čeká dlouhá cesta, než najdou své štěstí. A podaří se jim to vůbec?

Nakladatel: William Morrow Paperbacks (EN)
Počet stran: 384 (EN)
Vazba: ebook i brožovaná vazba (EN)
Vydání v USA: 4.10.2016
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 10 dní, květen 2018, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Skvělá oddechovka 🙂

Oficiální web autora

Můj názor: Knihy Nichole Chase jsem si oblíbila pro svou lehkost, sympatičnost postav a celkovou oddechovost. Hlavně mě tedy okouzlila svou „královskou“ sérií, která mi přirostla k srdci. Proto jsem byla zvědavá na její americkou verzi… a o to víc, když jsem zjistila, že jsou obě série propojené.

Oba hrdinové měli své klady i zápory, u Maddie mi vadila ta občasná naivita nebo unáhlenost, u Jakea zase jeho tvrdohlavost a slepost. Ale ono je někdy fajn, když ty postavy nejsou úplně černobílé a mají se kam a jak vyvíjet. Dohromady se tak pěkně doplňovali.

Líbilo se mi i to, že se autorka rozhodla sáhnout do závažnějších okruhů týkajících se vojáků a jejich traumat. Upřímně si nedokážu představit, jak se takoví lidé cítí a jak těžké pro ně musí být, když se vrací zpět do „běžného“ života.

Celkově šlo o příjemnou romanťárnu, kterou dokážete slupnout poměrně rychle, pokud na to čtení máte čas. Jsem zvědavá na další díl série, okolo koho se bude motat. Dlouho to totiž vypadalo, že snad druhý díl ani nebude, ale měl by se objevit tento rok. Sázím na některou z Jakeových sester… snad.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Denisa napsal:

    Pěkná recenze, kniha vypadá moc lákavě 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..