Králové bourbonu

Autor: J.R. Ward
Originální název: The Bourbon Kings
Knižní série: Králové bourbonu (The Bourbon Kings)
Díl: první
Žánr: adult, romance, erotika
Věková hranice: 20+
Moje hodnocení: 3 hvězdičky

Fascinující kronika rodiny Bradfordových, dlouholetých neoficiálních vladařů světové mekky bourbonské whisky.

Neustále přiživované bohatství jim zajistilo mocný vliv a výsady dynastie, která navenek dodržuje ušlechtilá pravidla miláčků štěstěny a vybraného vkusu, ale vytváří ostrou hranici mezi sobě rovnými a svými zaměstnanci, kteří dřou do úmoru jen pro blaho svých chlebodárců.

Hrdinka příběhu Lizzie, vynikající a uznávaná zahradní architektka, tuto křehkou mez překročí, když se zamiluje do marnotratného Lanea Bradforda, a málem přijde o všechno, co si v životě tvrdě vybojovala. Lane se po několika letech vrací domů a přináší s sebou i stíny minulosti, která skrývá nejeden bezohledný čin a řadu děsivých tajemství.

Nakladatel: Penguin Publishing Group (EN), Baronet (CZ)
Počet stran: 434 (EN), 463 (CZ)
Vazba: Vázaná a brožovaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 28.6.20015
Vydání v ČR: 16.11.20015

Datum četby: 15 dní, únor-řezen 2018, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Tohle byla teda nekonečná telenovela, která byla místy strašně pitomá.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Ačkoliv jsem od J.R.Ward četla nejspíš jen jednu nebo dvě knihy a nijak extra mě neuchvátily, tahle romance mě docela zaujala asi hlavně kvůli netradičnímu jižanskému zasazení a bourbonu. Anotace totiž zněla více než slibně. O to víc jsem byla překvapená tím, co jsem nakonec vlastně dostala.

Ono to sice svým způsobem je hlavně o jedné dvojici, nebo se to tak alespoň tváří. Brzy ale zjistíte, žee se vlastně přesunujete mezi osudy tří sourozenců, kteří si prožívají svá vlastní dramata, až vám začnou všichni tři pěkně brnkat na nervy. A nejsou to jen tito tři sourozenci, ale i její osudové protějšky. Ono je to vlastně jedna velká telenovela, kde sledujete hned šest postav, což je občas docela matoucí.

Přesně jako telenovela se tato kniha totiž chová většinu času. Jednotlivé postavy jsou vykresleny poměrně ploše, některá jejich rozhodnutí a jednání jsou naprosto stupidní, stejně jako proložení žhavějších scén, co jsou místy docela dost typu WTF. A to je docela škoda, protože se to všechno dalo uchopit daleko lépe.

Buď se každý díl věnovat jedné dvojici a ne všem najednou, anebo si opravdu vybrat jeden pár a jeho příběh sledovat v průběhu všech tří knih. Takhle je to prostě cirkus, který vás brzy začne tak nudit, že vám bude docela jedno, co se bude dít dál. To totiž vysvětluje to, že jsem tuhle knihu tak šíleně dlouho četla a z pokračování nejsem úplně dvakrát odvařená.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..