V březnu 2018 vychází – 2. část

Zase jsem to nějak prošvihla a už je tu poslední děn měsíce a já vám neukázala, co všechno zajímavého vyšlo. Tak tady to máte.

~ Česko ~

Ready Player One
Ernest Cline

19.3.2018
Knižní klub

Svět v roce 2045 je v hluboké krizi. Jedinou záchranu před bezútěšnou skutečností představuje pro miliony lidí OASIS, bezplatná online videohra přístupná prakticky každému – každý zde může vést virtuální život, na hony vzdálený tomu opravdovému: studovat, cestovat, mít přátele, zamilovat se…

A nalézt velikonoční vejce, které tam někde před svou smrtí ukryl James Halliday, výstřední tvůrce OASIS, společně s miliardovým dědictvím. Objevit ho se léta pokouší i Wade Watts, který má těsně před maturitou, přežívá u tety v karavanu a honba za pokladem tvoří jediný smysl jeho existence. Poté co se mu podaří rozluštit první nápovědu, nabere jeho život – i život jeho oasisového avatara Parzivala – divoké obrátky…

Alfa Samec
Vi Keeland

21.3.2018
Ikar

Tu noc, kdy Emerie poprvé potkala Drewa, myslela si, že se vloupal do její nové kanceláře na Park Avenue. Než stihla zavolat 911, ukázalo se, že tenhle arogantní a pekelně pohledný chlapík je skutečným majitelem kanceláře a ona jen naletěla podvodníkovi.

Drew nečekal, že se bude po návratu z dovolené dohadovat s touhle temperamentní mladou ženou. Taky nečekal, že ji nebude moct dostat z hlavy. Zvlášť potom, co dovolil, aby v jeho kanceláři zůstala, než si najde něco jiného.

Jak se velmi rychle ukazuje, ti dva by nemohli být rozdílnější. Zatímco Emerie zachraňuje lidem manželství, Drew je namyšlený lamač srdcí. Zatímco ona je zamilovaná do jiného, on se neplánuje zamilovat nikdy. To jediné, co je spojuje, je prostor jedné kanceláře a odzbrojující přitažlivost, která sílí každým dnem…

Moje recenze

Stříbrná labuť (Elitní klub králů #1)
Amo Jones

21.3.2018
Baronet

Madison Montgomeryová pochází z bohaté a vlivné rodiny, když ale její matka spáchá ten nejhorší zločin, Madison musí žít po zbytek svých dní s pošpiněným jménem. Doufá, že na soukromé Akademii Riverside v Hamptons začne s čistým štítem. Jenže nepočítala s desítkou drsných hochů, kteří škole vládnou.

Když Madison upoutá pozornost jejich vůdce Bishopa Hayese, odkryje se jí zcela nový svět, o němž neměla sebemenší tušení. Svět, který začíná a končí u Elitního klubu králů, jí převrátí život naruby. Zaplavují ji tajemství a odhalují se rodinné lži. Ani sama Madison neví, co je vlastně zač a proč se ocitla v nebezpečí.

Jádro
Brett Peter V.

22.3.2018
Triton

Od nepaměti se noční temnotou plíží krvelační démoni lovící lidi. Bezpečných míst k životu je stále méně a zdá se, jakoby pronásledovanému lidstvu už nezbývala žádná naděje. Pak povstali dva bojovníci, blízcí si jako bratři, dokud je nerozdělila trpká zrada. Arlen Sedlák – Tetovaný, od hlavy po paty pokrytý chranami, které mu umožňují bojovat s démony tváří v tvář – a vítězit.

Jardir, vyzbrojený mocnými magickými zbraněmi z dávnověku. Prohlásil se Osvoboditelem, který má podle proroctví sjednotit lidstvo a vést ho k vítězství v šaraku ka – konečné válce proti démonům. Aby lidstvo mělo šanci ve válce zvítězit, vydávají se Arlen, Renna a Jardir do Jádra, nejtemnějších hlubin zla, odkud podle jejich očekávání není už pro nikoho návratu…

Zkáza a nadějec (Griša #3)
Leigh Bardugo

22.3.2018
Fragment

Hlavní město Ravky padlo a na trůn usedl Temnyj. Zesláblá Alina se skrývá hluboko pod zemí ve starobylém jeskynním labyrintu a nabírá síly k dalšímu boji. Jen s velkým přemáháním snáší nechtěnou péči fanatiků, kteří ji začali uctívat jako svatou. V hlavě se jí rodí plán, postavený na nejistých základech.

Dočká se pomoci od svého spojence prince Lantsova, po kterém se ale slehla zem? Podaří se jí najít bájného ohnivého ptáka a využít jeho moc v boji proti temnotě? Jisté je, že válka je na spadnutí a Alinin neúspěch bude znamenat zkázu nejen pro ni, ale i pro celou zemi.

Číselné jméno (Časodějové #4)
Natalja Ščerba

22.3.2018
Fragment

Vasilisa začala konečně studovat skutečné časodějnictví. Na Černovílu – zámku Královny temných víl zdokonaluje po boku své kamarádky Bouře své bojové schopnosti. Doba je zlá a je potřeba, aby se uměla postarat sama o sebe. Feš se Vasilise stále vyhýbá, zato Mark se podezřele snaží vloudit do její přízně. Vasilisa netuší, že chce na Astragorovo přání zjistit její číselné jméno.

Klíčníci se chystají prohledat komnaty Rozeklaného zámku, k nimž mají klíče. Nejsou však sami, o odhalení tajemství usiluje celá řada mocných časodějů. Podaří se klíčníkům najít tajemnou Černou komnatu? Usmíří se Vasilisa s Fešem? Vyhraje tempohoničku se svým Lunoptákem Sněženkou? Objeví znovu svůj vzácný dar – časový flér?

Odhalená (Jedna noc #3)
Jodi Ellen Malpas

22.3.2018
XYZ

V posledním dílu trilogie Jedna noc doznává milostný vztah Livy a Millera ohromujícího vyvrcholení. Livy nikdy nepoznala takovou touhu. Krásný Miller Hart ji svádí a uctívá ji těmi nejhříšnějšími způsoby. Dokáže číst její nejniternější myšlenky, které ji stále více stahují do jeho nebezpečného světa.

Miller udělá cokoli, aby Livy zajistil bezpečí, i když kvůli tomu musí riskovat svůj vlastní život. Ale jeho temná minulost není tím jediným, co ohrožuje jejich společnou budoucnost. I její rodinné tajemství vychyluje jejich milenecký život z rovnováhy. Livy nad svým životem ztrácí kontrolu a poznává utrpení všudypřítomné lásky i smrtící posedlosti, která by je mohla oba zničit.

Dvůr křídel a zmaru (Dvůr trnů a růží #3)
Sarah J. Maas

26.3.2018
CooBoo

Feyre se vrací zpět na Jarní dvůr, aby zde shromáždila informace o Tamlinové armádě a o plánech krále, který hodna Prythian napadnout a zničit. A k tomu musí předstírat svou lásku k muži, kterého ve skutečnosti nenávidí – a jediná chyba může stát život nejen ji, ale může způsobit zkázu i celého království.

Fandom
Anna Day

28.3.2018
Baronet

Violet, její bratr Nate a dvě kamarádky Alice a Katie se chystají na sraz fanoušků veleúspěšného filmu Šibeniční tanec, kterého se účastní i představitel hlavní postavy. Pečlivě vyrobené kostýmy jsou připravené, vysněná chvíle je na dosah. Ale při takzvaném comic conu dojde k nevysvětlitelnému posunu v čase, při němž se Violet s ostatními ocitá ve skutečném světě svých fiktivních idolů, v dystopické společnosti plné násilí a chaosu.

Během prvních vteřin ve smyšlené říši však Violet zaviní smrt hlavní hrdinky a je nucena sehrát její roli přesně tak, jak byla napsaná ve filmovém scénáři, tedy včetně úkladů, milostného vztahu i konečného završení. Avšak i fiktivní postavy a příběhy žijí svým vlastním životem…

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..