V březnu 2018 vychází – 1. část

Zase jsem to nějak prošvihla a už je tu poslední děn měsíce a já vám neukázala, co všechno zajímavého vyšlo. Tak tady to máte.

~ Česko ~

Muffin a čaj
Theo Addair

61.3.2018
Yoli

Daniel a Kit jsou dva šestnáctiletí spolužáci, kteří snad ani nemůžou být rozdílnější. Jeden je nejlepším studentem na internátě, k okolí se chová odměřeně a úzkostlivě si střeží své soukromí. Druhý má umělecké nadání, pořádek považuje tak trochu za zbytečnost a často dřív mluví, než myslí.

Zdálo by se, že přátelství mezi nimi je nepravděpodobné a cokoli hlubšího rovnou nemožné. Jenže muffin a čaj přece dokáží zázraky, to je známé přísloví. A pokud není, tak by mělo být…

Harry Potter a princ dvojí krve (Harry Potter #6)
J.K.Rowling

5.3.2018
Fragment

Moc Lorda Voldemorta stále roste a smrtijedi působí spoušť ve světě mudlů i kouzelníků. Když Harry Potter objeví starou učebnici lektvarů patřící tajemnému princi dvojí krve, spoléhá na její kouzla i přes varování svých kamarádů.

Profesor Brumbál poodhaluje Voldemortovu minulost a s Harryho pomocí se snaží odkrýt tajemství jeho nesmrtelnosti. Jenže zlo se dere k moci stále silněji, neštěstí se blíží a Bradavice už nikdy nebudou jako dřív.

Zrádce trůnu (Armání #2)
Alwyn Hamilton

5.3.2018
CooBoo

Amání utekla ze svého rodného města na konci světa společně se záhadným cizincem Jinem na hřbetě mytického koně. Tehdy šla jen za svou vlastní svobodou, ale nyní bojuje za svobodu celého Mirádži. Tomu panuje krvežíznivý sultán, který neváhal zavraždit svého otce, by se dostal na trůn. Amání se ocitne jako zajatkyně přímo v sultánově paláci a je odhodlána udělat vše, aby ho sesadila.

Zatímco se pídí po tajných informacích na jeho dvoře, snaží se zapomenout, že Jin zmizel, zrovna když to vypadalo, že k sobě mají opravdu blízko, – a taky že je vlastně vězenkyní nepřítele. Čím dele však v paláci je, tím víc pochybuje, jestli je sultán opravdu tak hrozný, jak jí tvrdili, a přemýšlí, kdo je v její rodné vlastně ten zrádce.

S láskou tě nenávidím – 13 povídek o ničemnosti
kolektiv autorů

5.3.2018
CooBoo

Nechte na hrdinech, aby zachránili svět, zloduši mu prostě jen chtějí vládnout. V této antologii se třináct uznávaných autorů spojilo s třinácti známými booktubery, aby společně sepsali příběhy z pohledu často nesprávně pochopených záporáků. A tak se znovu dostáváme například do příběhů Sherlocka Holmese, ale tentokrát z pohledů hlavní záporné postavy, která nám ukáže, že ne vše je tak jednoduché, jak se zdá.

V této jedinečné antologii se spojilo třináct nejlepších autorů young adult literatury s třinácti vlivnými booktubery, aby společně sepsali příběhy z pohledu často nepochopených záporáků. Přesvědčí vás, že nic není černobílé. Dejte proto druhou šanci Sherlocku Holmesovi nebo Medúze a užijte si povídky Marissy Meyerové, Somana Chainaniho, Samanthy Shannonové, Victorie Swabové, Nicoly Yoonové a dalších.

Led nebo oheň (Sníh nebo popel #2)
Sara Raasch

5.3..2018
CooBoo

Zimní království bylo osvobozeno, ale krušné chvilky ještě nekončí. Aby Meira ochránila svůj lid, dovolí Cordellu kopat v zimních dolech. Tam ale najdou něco mocného a nebezpečného – magickou propast. Theron chce využít tento nález k poražení zla, ale Meira se bojí, co s sebou taková síla může přinést.

Když se na zemi posledně objevilo tolik magie, povstal velký Rozklad. Proto nechce nechat nic náhodě a klidně se postaví i Theronovi. Ale nevystaví i tak své lidi nebezpečí? Boje o moc sílí. Theron touží po magii, Mather bojuje za svobodu a Meira se začíná ptát sama sebe, jestli bojuje jen za Zimu, nebo za celý svět.

Podělaným navrch
Becky Albertlli

14.3.2018
Yoli

Molly ví všechno o bolestech neopětované lásky. A je jedno, jak moc jí její dvojče vyzývá, aby se vzchopila a šla do toho. Molly totiž není štíhlá modelka a holky, které nejsou štíhlé, ba právě naopak, musí být opatrné.

Jenže pak se kolem jejího dvojčete začne točit nová dívka a sama Molly narazí na jistého superfanouška Tolkiena, u kterého je naprosto vyloučené, aby se do něj zamilovala… nebo snad ne?

Cinder a Ella (Cinder a Ella #1)
Kelly Oram

14.3.2018
Baronet

Co když se z vašeho internetového kamaráda vyklube miláček Hollywoodu?

Ellin život není žádná pohádka. Před necelým rokem ztratila matku při autonehodě, z níž sama vyvázla vážně zraněná. Svého otce léta neviděla a teď se musí přestěhovat k jeho nové rodině. Jediný, kdo jí rozumí, je Cinder, s nímž se už roky přátelí přes internet, ale s kterým se nikdy nesetkala.

Ví, že je vtipný, chytrý a stejný knihomol jako ona. Netuší však, že Cinder je jeden z nejslavnějších hollywoodských herců, který navíc hraje prince v jejím nejoblíbenějším filmu. Změní se teď konečně Ellin život v pohádku?

Černé znamení (Divotvůrce #2)
Sebastien de Castell

19.3.2018
Egmont

Kellen opustil lid Jan’Tepu a v šestnácti letech se stal psancem. Teď se musí víc než kdy jindy spoléhat na svůj důvtip, aby přežil v zemi Sedmi písků. Chybí mu domov, rodina a Nephenie, kterou nepřestal milovat.

Pak se ale potká se Seneirou, dívkou se zavázanýma očima ukrývající velké tajemství. Společně s Ferius se rozhodnou pomoct, jenže v sázce je víc, než oba tuší. Moc černého stínu sílí a Kellen má podezření, že za vším stojí jeho vlastní lid.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..