Ugly Love

Autor: Colleen Hoover
Originální název: Ugly Love
Český název: Odvrácená tvář lásky
Žánr: new adult, drama, romance
Věková hranice: 18+
Hodnocení: 5 hvězdiček

Neptej se na minulost a nepočítej s budoucností… Dvě jasně daná pravidla. Jak dlouho ale můžou fungovat v lásce?

Když se vysokoškolačka Tate Collinsová na čas přestěhuje ke svému staršímu bratrovi a seznámí se s jeho kamarádem, pilotem Milesem Archerem, není to rozhodně láska na první pohled. Není to dokonce ani přátelství, jen vzájemná prudká a neovladatelná touha. Miles kupodivu váhá déle než Tate, ale nakonec i on potlačí svoje zábrany.

Už po prvním milování je zřejmé, že fyzicky si oba dokonale vyhovují. Oboustranná domluva zní jasně: on o lásku nestojí, ona na ni nemá čas, takže zůstanou jen u sexu. Jenže Tate brzy zjišťuje, že chce se záhadným, uzavřeným a posmutnělým Milesem prožít mnohem víc. Že chce porušit obě jeho pravidla: neptat se na minulost a nepočítat s budoucností.

Jenže Miles sám už si není jistý, jestli je dokáže dodržet. Protože láska je silnější než pravidla, sliby a odhodlání. I když její odvrácená tvář je tak děsivá…

Nakladatel: Atria Books (EN), YOLI (CZ)
Počet stran: 337 (EN), 288 (CZ)
Vazba: Vázaná i brožovaná (CZ, EN)
Vydání v USA: 5.8.2014
Vydání v ČR: 15.2.2016

Datum četby: 2 dny, únor 2018, v angličtině

Promo ke knize

 

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Bylo to lepší, než jsem čekala… anebo jsem měla prostě tu správnou náladu.

Oficiální stránky autora

Můj názor: Téhle knize jsem se vyhýbala jako čert kříži už od chvíle, kdy vyšla v originále. Já a knihy Colleen Hoover totiž máme zvláštní vztah. Buď mě chytnou. Anebo mě neskutečně naserou svou stupiditou. True story.

Hlavně proto jsem tedy nechala uzrát čas a konečně se do ní s odstupem velkého boomu pustila. V originále, protože v češtině ji už snad ani pořádně neseženete. Těžko říct, jestli to bylo momentální náladou, ale kniha mě neuvěřitelně chytla a nepustila až do samotného konce. Přitom to zápletkově rozhodně není nic, co bych už dávno nečetla dřív a možná i v lepších provedeních. Ale tentokrát se mi příběh prostě zažral do kůže a nepustil.

Dokonale jsem se do Tate dokázala vcítit a prožívala jsem s ní každý vzlet i každý pád. A stejně tak mě Miles přiváděl k šílenství, přitom mi srdce pukalo nad tím, co jej dovelo až tam, kam se dostal. Jediné větší mínus příběhu je pro mě asi věk hlavních hrdinů, který mi vzhledem ke všem skutečnostem přijde až moc neuvěřitelný a spíš si myslím, že by celá zápletka měla daleko větší dopad, kdyby byli starší. Takhle to trochu vyznívá méně uvěřitelně.

Každopádně sečteno podtrženo dávám rozhodně palec nahoru za netradičně zvolené prostředí pilotů, u něhož je jen škoda, že nebylo rozvedené krapet víc. Je taky škoda, že se jiným postavám nedalo více prostoru, ale ono je to celkem i pochopitelné. Určitě bych si ovšem ráda přečetla i příběhy dalších postav. Ugly Love je kniha, co vás chytne za srdce a i po jejím dočtení ve vás něco málo zůstane.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..