Knihy měsíce – leden, únor 2018

Tuhle sérií přehledových článků jsem už sakra dlouho nedělala, takže jsem si řekla, že je ten správný čas na to, abych rubriku oprášila a pokusila se alespoň o nějakou pravidelnost, tak uvidíme, jak mi to vydrží.


Ugly Love Temné proroctví Catching Carly Being Brooke Magic Stars Proposal Rockový risk Roomies Bad at Love Villain

 
Hitparáda

Nejlepší kniha
Temné proroctví (Rick Riordan)

Proč: Za ty dva měsíce jsem toho zase tolik nepřečetla, jako tomu bývalo kdysi. Přece jenom člověk má už jinak postavený den i priority, každopádně Rick i nadále zůstává stálicí mé knihovničky. Pokud jste od něj ještě nic nečetli, okamžitě to napravte.

 

Nejhorší kniha
není

 

Největší překvapení
Ugly Love (Colleen Hoover)

Proč: S Colleen Hoover a jejími knihami mám takový zvláštní vztah. Některé mi přesně kápnou do noty, jiné mi přijdou jako naprosté vaření z vody a šíleně mě vytáčí. V tomto případě jsem ovšem byla velice mile překvapená tím, jak moc se mi tenhle kousek líbil.

 

Největší zklamání
není

 

Nejnapínavější kniha
Temné proroctví (Rick Riordan)

Proč: Rickovy knihy jsou pokaždé napínavé jak kšandy. Musíte totiž vždycky pořádně číst odstavec po odstavci, aby vám něco důležitého neuniklo. Nejen dialogy ale i samotné popisy jsou totiž extrémně důležité, takže máte oči přilepené ke stránkám a prostě čtete a čtete.

 

Nejvtipnější kniha
Beeing Brooke (Emma Hart)

Proč: Celá tahle duologie je extrémně vtipná a občas možná až moc potrhlá nebo ulítlá, ale když se od toho odprostíte a prostě se budete chtít bavit, je tohle přesně to pravé. Brooke mi byla místy až moc podobná a možná proto jsem se bavila ještě víc.

 

Nejnudnější kniha
Roomies (Christina Lauren)

Proč: Ačkoliv se mi kniha vážně líbila, byla místy až moc předvídatelná a svým způsobem i docela nudná. Samozřejmě to nebyla taková nuda, že by mě celý příběh nebavil, ale chvílemi byl prostě takový zvláštní.

 

Nejromantičtější kniha
Proposal (Meg Cabot)

Proč: Mediátor je moje srdcovka už od dospívání, takže jsem byla na tuhle hodně zvědavá. I když mi bylo jasné, že zase půjde o duchařinu a nějaký ten případ a že tam moc té romance nebude… ale i tak ta trocha byla naprosto skvělá.

 

Nejočekávanější kniha
Roomies (Christina Lauren)

Proč: Na tuhle knížku jsem se asi těšila ze všeho nejvíc, protože jsem byla zvědavá, jak se autorkám povede něco jiného než je typicky laděná erotická romance. A i když to nebylo úplně stoprocentní, byla jsem i tak spokojená. Uvidíme, coé další jejich knihy.

 

Knižní série objevená v tomto měsíci
Barley Cross ~ Emma Hart

Proč: Měla jsem ji v to-read už ztraceně dlouho (stejně jako hromadu dalších knih) a nastal ten pravý čas na to, abych si zvedla náladu. A jsem ráda, že jsem se do ní konečně pustila.

 

Nejlepší cover knihy
Bad at Love (Karina Halle)

Proč: I když jde o dost jednoduchou obálku, líbí se mi na ní ta barevná vyváženost a že celkově navozuje takovou tu správnou veselou a romantickou náladu. A vůbec mám při pohledu na ni chuť jet hned někam do teplých krajin.

 
 

Nejhorší cover knihy
Temné proroctví (Rick Riordan)

Proč: Ačkoliv mám Riordanovy knihy extrémně ráda, české obálky jsou na mě prostě příšerné. Je sice fakt, že si na ně vždycky časem zvyknu, ale pokaždé kroutím hlavou nad tím, proč u nás doma máme zrovna tyhle

 
 

Největší crush
Jesse (The Mediator ~ Meg Cabot)

Proč: Jesse je moje crush už od dob dospívání, kdy mi první kniha Mediátora vůbec padla do rukou. Ta jeho Španělština mě dostávala do kolen kdysi a dostává mě stále. Nejlepší knižní boyfriend ever.

 
 

Hrdina měsíce
Derek (Grey Wolf ~ Ilona Andrews)

Proč: Vážně, vážně, vážně moc chci, aby měl Derek s Julií svou vlastní sérii. Protože je oba naprosto žeru, sice trochu jinak než Kate s Curranem, ale prostě… Derek je prostě můj oblíbenec. A taky můj hrdina.

 
 

Hrdinka měsíce
Tate (Ugly Love ~ Colleen Hoover)

Proč: Tate mě sice místy štvala, na druhou stranu jsem se do ní ale dokázala vcítit a chápala jsem, co se jí honí v hlavě. Celkově vzato z toho všeho ale nakonec vyšla pěkně pochroumaná, ale silnější. A já jí fandila.

 

Pár měsíce
Julie & Derek (Grey Wolf ~ Ilona Andrews)

Proč: Tahle dvojka je prostě nástupnický páreček a jestli se některému z nich něco v posledním díle Kate stane, budu pěkně nasraná. Protože jako tohleto ne… ti musí mít svou sérii a tak pokračovat v tomhle super světě dál.

 
 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..