Filmová recenze: Velká hra

Tohle je přesně ten typ filmu, na který musíte mít náladu. Ne proto, že by nebyl zajímavý a neobsahoval hromadu zvratů, ale tak nějak se prostě musíte hodit na tu správnou vlnu, abyste si jej pořádně užili.

Režie: Aaron Sorkin
Scénář: Aaron Sorkin
Kamera: Charlotte Bruus Christensen
Hudba: Daniel Pemberton
Hrají: Jessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner, Michael Cera, Samantha Isler, Chris O’Dowd, Rachel Skarsten, Graham Greene, Claire Rankin, Bill Camp, Jeremy Strong, Brian D’Arcy James, Madison McKinley, J.C. MacKenzie, Ari Cohen, Bo Martyn, Duane Murray, Jon Bass

Hvězdně obsazený film, který vypráví pravdivý příběh Molly Bloom, profesionální lyžařky, která se dílem osudu stala provozovatelkou tajných heren pro smetánku nejen z řad hollywoodských hereckých es, rockových hvězd a nejlepších pokerových hráčů, ale i vysoko postavených byznysmenů a prominentů mafie.

Ve společnosti známých herců, bohatých byznysmenů a členů podsvětí byl namíchán pokerový koktejl, který se pro samotnou Bloom mohl změnit v kalich hořkosti. Jak to ale za zavřenými dveřmi tajné herny, kde se scházela hollywoodská smetánka, aby svoji pokerovou vášeň realizovala skrze organizované hry, vypadalo? Na to velice věrohodně odpovídá Velká hra…

 

Musím říct, že jsem z filmu opravdu nadšená. Chytnul mě totiž už na začátku a i když měl občas hluchá místa, sledovala jsem zaujatě příběh až po samotný konec. Protože až do poslední chvíle tak úplně nevíte, jak to vlastně skončí a jestli Molly zabásnou nebo ne.

Jessica Chastain je v podobných rolích naprosto skvělá, i tady sakramentsky válí a je neskutečně sympatická. Až si musíte říkat, jestli je i opravdová Molly Bloom, která o svém životě sepsala knihu a podle které je tento film také natočen, ve skutečnosti taková osůbka. Idris Elba jí v roli mravokárního právníka skvěle sekunduje a dohromady tvoří vážně zajímavou dvojku.

Celkově jde o velmi zajímavý příběh podle skutečné události. Těžko si představit, že se děje plno takových věcí, o nichž my obyčejní smrtelníci nemáme ani ponětí a v životě se do podobných situací an i nedostaneme. Zajímavé, ale i dost děsivé.

Velká hra je životopisné drama, které by vaší pozornosti rozhodně nemělo uniknout. Ne všechno je ve filmu asi stejně jako v realitě, ale o to tu nejde. Film je to báječný. Vážně.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Petroslav napsal:

    toto je muj oblibeny film

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..