Filmová recenze: Má mě rád, nemá mě rád

Na tenhle film jsem narazila úplnou náhodou na Netflixu a řekla si, že nějakou takovou lehkou pěknou romanťárnu potřebuju. O to víc mě překvapilo, že je film natočený podle knižní předlohy Wendelin Van Draanen.

Režie: Rob Reiner
Scénář: Rob Reiner, Andrew Scheinman
Kamera: Thomas Del Ruth
Hudba: Marc Shaiman
Hrají: Madeline Carroll, Callan McAuliffe, Aidan Quinn, Penelope Ann Miller, John Mahoney, Anthony Edwards, Rebecca De Mornay, Morgan Lily, Cody Horn, Aramis Knight, Israel Broussard, Stefanie Scott, Alora Catherine Smith, Kevin Weisman, Shane Harper, Aaron Bledsoe

Když se dva druháci, Bryce a Juli, potkali poprvé, Juli hned věděla, že je to láska. Bryce si tím nebyl vůbec jistý. Ve dnech a letech, které následovaly, dělal Bryce (Callan McAuliffe) co mohl, aby si svou „přítelkyni” udržel od těla – a chytrá, nezávislá Juli (Madeline Carroll) mu stále dávala výhodu pochybností.

Tato něžná romantická komedie režiséra Roba Reinera o dospívání sleduje dvojici od základní školy po střední, během vítězství i katastrofy, rodinného dramatu i první lásky a nechává je objevovat kým vlastně jsou – a kým jsou jeden pro druhého.

 

Tohle je přesně ten typ filmu, který vás hezky pohladí na duši a u kterého nebudete chtít jen tak konec, protože se na něj prostě dívá moc příjemně. Hlavní postavy jsou sympatické a jejich vyprávění příběhů z obou pohledů vám vždycky odrykej něco nového a vyplní díry v tom, co by vám jinak zůstalo skryto.

Zápletka není nijak závratná nebo překvapivá. Prostě se holka poblázní do kluka od vedle, ten ji ale nechce a časem se situace obrátí. Příjemná oddechovka odehrávající se v šedesátkové Americe, která řeší první přátelství, předsudky, i lásku a rodinu. Víc se asi k tomu ani říct nedá, protože je příběh poměrně jasný. Škoda jen, že jsme toho neviděli víc.

Pokud vám tenhle kousek unikl a chcete si zpříjemnit odpoledne, určitě si jej najděte. Nebudete litovat. Snad jen toho, že se ten konec tak rychle přiblížil.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Kristýna napsal:

    Já tenhle film zbožňuji. :3 Je to takový milá oddechovka, která se mi neomrzí. Zjistila jsem, že je to podle knižní předlohy, takže si časem přečtu i knihu. :3

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..