V únoru 2018 vychází – 1. část

Měsíc je téměř za námi, takže by se slušelo sepsat nějaký přehled toho, co zajímavého vlastně vyšlo a nemělo by vám uniknout.

~ Česko ~

Dcera ohně
Matt Ralphs

6.2.2018
Fragment

Hazel až do svých dvanácti let neopustila kouzlem chráněnou mýtinu, kde žila se svou matkou – čarodějkou. Jednoho dne se tam však zjeví nebezpečný démon a matku unese. Dívka se vydává matku hledat. Cestou se přidá k pochybnému lovci čarodějnic a jeho učedníkovi Davidovi. Ti netuší, že Hazel je také čarodějka. Co se stane, až David zjistí, že umí kouzlit s ohněm? Vždyť jeho úkolem je čarodějnice chytat a přivádět je před soud!

Řád věčných trnů (Dominium padlých andělů #2)
Aliette de Bodard

6.2.2018
HOST

Paříž zničená magickými boji se postupně začíná zotavovat, ale velké Řády ovládané Padlými anděly nadále soupeří o kontrolu nad městem. Na vrcholu moci nyní stojí řád Trnikeře a spřádá plány, jak se stát ještě mocnějším.

Trnikeřské intriky svedou dohromady milenku prastarého Padlého anděla, dračího prince v přestrojení, alchymistku sužovanou sebezničující závislostí a zatrpklého mladíka z Dálného východu, který se snaží přivést zpět mezi živé svou zemřelou přítelkyni.

Řády hledají společnou cestu k míru, ten se však zdá zkázonosnější než válka. Čtveřice hrdinů v sobě musí nalézt sílu, aby se ubránila magii lačnící všechny a všechno zotročit.

Hodnej kluk (WAGs #1)
Sarina Bowen, Elle Kennedy

7.2.2018
Baronet

Zorganizování bratrovy svatby je pro Jess Canningovou největší výzvou jejího života. Černá ovce rodiny si nemůže selhání dovolit. A nikdo (absolutně nikdo!) se nesmí dozvědět o té obrovské chybě, kterou udělala o jedné slabé chvilce s ženichovým svědkem. Chybě, která se nebude opakovat. Rozhodně ne. Přestože je to ten nejrajcovnější chlap na světě.

Pro Blakea Rileyho je chystaná svatba jako dar z nebes. Spolu s Jess jdou za svědky. A právě tuhle tvrdohlavou blondýnu chce přesvědčit, že je ve skutečnosti dobrák, i když se špatnou pověstí. Naštěstí jako každý hokejista ví, že když chcete skórovat, musíte se snažit.

Jess má všeho až nad hlavu i bez jednoho hodně sexy a trochu dětinského chlapa. Začne obřad včas i navzdory tomu, že někdo opil babičku? Patří vůbec na svatbu třpytky? A nevadilo by, kdyby zavraždila ženichova svědka?

Počátek
Dan Brown

7.2.2018
Argo

Harvardský profesor symbologie Robert Langdon přijede do ultramoderního Guggenheimova muzea v Bilbau, aby se zde zúčastnil významného oznámení – odhalení objevu, který „navždy změní tvář vědy“. Pořadatelem společenského večera je čtyřicetiletý miliardář a futurista Edmond Kirsch, jenž se díky svým oslnivým supermoderním vynálezům a odvážným předpovědím stal celosvětově uznávanou osobností. Po zahájení společenské akce Langdona a několik set dalších hostů zcela uchvátí velmi originální prezentace; pečlivě naplánovaný večer se však najednou promění v chaos a hrozí, že Kirschův vzácný objev bude navždy ztracen.

Langdon je v bezprostředním ohrožení nucen z Bilbaa uprchnout; doprovází ho při tom Ambra Vidalová, elegantní ředitelka muzea, která Kirschovi pomáhala provokativní společenskou akci zinscenovat. Společně se vydají do Barcelony za nebezpečným úkolem: nalézt záhadné heslo, s jehož pomocí odhalí Kirschovo tajemství. V cestě jim však stojí zákeřný nepřítel, který se nezastaví doslova před ničím…

Na lovu
Meagan Spooner

8.2.2018
CooBoo

I když Kráska vyrostla mezi šlechtici, zná tajemství lesa lépe než kdokoli jiný. Poté co její otec přijde o majetek, musí se i se sestrami odstěhovat pryč z města. Uleví se jí, protože v lese se už nemusí dál přetvařovat. Jenže při lovu její otec zmizí a Kráska nemá na vybranou. Vydává se ho hledat a stopuje tajemné Zvíře až do jeho království, do světa z pohádek, který ji může zničit, nebo spasit. Ale kdo přežije tento lov: Kráska, nebo Zvíře?

Hrady z písku
Kayla Olson

8.2.2018
Egmont

Před válkou byl život pro Eden snadný. Pak došlo ke globální přírodní katastrofě. Tu následovala revoluce a všechno se změnilo. Nyní vládne zemi a jejím přírodním zdrojům mocná skupina, která si říká Vlci. A přestože Eden kvůli nim ztratila všechno, odmítá zemřít jejich rukama. Zná souřadnice jediného neutrálního místa na světě, ostrova zvaného Útočiště, a je odhodlána tam uniknout a být opět svobodná.

Harry Potter a Fénixův řád (Harry Potter #5)
J.k.Rowling

8.2.2018
Albatros

Do Bradavic přišly temné časy. Po útoku mozkomorů na bratrance Dudleyho Harry ví, že Voldemort udělá cokoli, jen aby ho našel. Mnozí jeho návrat popírají, ale Harry přesto není sám: na Grimmauldově náměstí se schází tajný řád, který chce bojovat proti temným silám. Harry se musí od profesora Snapea naučit, jak se chránit před Voldemortovými útoky na jeho duši. Jenže Pán zla je den ode dne silnější a Harrymu dochází čas…

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..