Temné proroctví

Autor: Rick Riordan
Originální název: The Dark Prophecy
Český název: Temné proroctví
Knižní série: Apollónův pád (The Trials of Apollo)
Díl: druhý
Žánr: young adult, fantasy, mytologie, magie, bohové, zvláštní schopnosti
Hodnocení: 5 hvězdiček

Apollónovo utrpení nekončí! Všemohoucí bůh světla, slunce, léčitelství, umění, lukostřelby, poezie, tance a proroctví dál trčí v kůži Lestera Papadopoulose. Z jeho nadpřirozených schopností mu nezbyla ani jedna a tělo nemotorného teenagera, ve kterém se nachází, je jen pro zlost.

Diovo odpuštění a místo na Olympu získá zpět, jen pokud najde starověké zdroje proroctví a osvobodí je. Naštěstí na to není sám – po boku má starého známého Lea Valdeze, jeho draka ohniváče a bývalou nymfu Kalypsó. Cesta za dalším Orákulem vede na Středozápad.Tam Lester objeví věci, o kterých neměl coby Apollón ani tušení!

Nakladatelství: Disney Hyperion Books (EN), Fragment (CZ)
Počet stran: 414 (EN), 392 (CZ)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN)
Vydání v USA: 2.5.2017
Vydání v ČR: 31.10.2017

Promo ke knize

 

Datum četby: 5 dní, únor 2018, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Já toho Ricka prostě zbožňuju.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Myslím, že o mé nehynoucí lásce a obdivu k Ricku Riordanovi už za ty roky moc dobře víte, takže už nějak nevím, co psát. Další chvalozpěvy už nepotřebuje, protože mě s každou další knížkou přesvědčuje o tom, že má stále hromadu nápadů a dokáže je svým čtenářům skvěle podat.

Líbí se mi, že i když je Apollón občasně dost sebestředný, s každou další kapitolou mu víc a víc záleží na lidech okolo sebe a za své přátele neváhá položit i život. I v tomto případě se dostaneme na řadu míst, uvidíme staré známé tváře a seznámíme se s novými – dobrými i těmi špatnými. Musím říct, že celá část týkající se Odpočívadla mi melancholicky připomněla Bradavice a Komnatu nejvyšší potřeby.

Meg je pro mě tak trochu záhada a jsou chvíle, kdy ji mám ráda, a chvíle, kdybych jí nejradši jednu vrazila. Jsem ráda, že jsme opět viděli Lea a nově taky ve větší míře i Kalypsó, taky Thálie se na chvíli ukázala. Vzhledem k tomu, že mám zasebou už tolik autorových knížek, připadá mi to vždycky, jako bych se viděla se starými známými.

A i v dalším díle se dočkáme dalších tváří, takže se těším zase o něco víc. Jsem dost zvědavá, co všechno nás ještě čeká, přece jenom má Riordan naplánování pět knih. Logicky asi pro pět Orákul a jejich osudy, ale doufejme, že uvidíme víckrát celou partu zase pohromadě.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..