Proposal

Autor: Meg Cabot
Originální název: Proposal
Knižní série: Mediátor (The Mediator)
Díl: půldíl
Žánr: new adult, paranormálno, romance, detektivní, duchové
Hodnocení: 4 hvězdičky

Poslední místo, kde byste Suze Simon na Valentýna hledali, je hřbivot. Jenže tak už to bývá, když jste mediátor, prokletí tím vzácným „darem“ komunikovat s mrtvými.

Přesně takhle totiž Suze skonšila u hrobu mladých lidí, jejichž drama neskončilo smrtí. Je totiž její prací dohlédnout na to, aby se konečně posunuli dál.

To není ale jediný její problém, který Suze právě teď má. Sice na Valentýna „nevěří“, ale i tak by jej mnohem raději trávila ve společnosti svého přítele Jesseho.

Jak už to ale v jejím životě bývá, nic není takové, jak to zprvu vypadá a tak se Suze pěkně zapotí, aby se dalo zase vše do pořádku a viníci byli potrestáni…

Nakladatel: Gallery Books (EN)
Počet stran: 368 (EN)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN)
Vydání v USA: 5.12.2017
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 1 dny, leden 2018, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Bylo toho zatraceně málo.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autorky

Můj názor: Série Mediátor je má nejbolíbenější young adult série vůbec. Četla jsem ji během dospívání a naprosto jsem jí zbožňovala. Do dnešního dne mám za to, že je celkově jedna z nejlepších paranormal ya knih vůbec, od začátku do konce. Kam se vůbec hrabou dnešní young adultky, vážně.

Každopádně jsem i já byla před dvěma lety natěšená na pokračování v podobě novelky a samotné knihy, ale jaksi jsem to upozadila a věnovala se jiným knihám z obavy, že se mi pokračování nebude líbit a že mi zkazí představu o mé středoškolské sarkastické Suze. Jsem ráda, že se to nestalo.

Proposal je přesně o tom, o čem napovídá samotný název knihy. Líbí se mi ovšem, že se autorka rozhodla nehodit to jen tak do éteru, ale pěkně si zahrát s menší duchařskou zápletkou, tak jak bývalo zvykem. Suze je sice starší, ale pořád stejně trhlá, sarkastická a od rány. A Jesse? Ten je snad ještě snovější než kdy dřív.

Jsem zvědavá, co si Meg Cabot vymyslela na sedmou knihu, protože to trochu naťukla už v této novelce. Jen doufám, že vše skončí dobře, protože by mě tím vážně naštvala. Zároveň bych byla moc ráda, kdyby se v Česku rozhodli sérii znovuvydat s novými (krásnými) obálkami a já bych měla všechny knihy opět doma (ale jen se skvělým překladem od Jany Jašové).

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..