Ohlédnutí se za rokem 2017

Za námi je další rok a ten můj byl opět náročnější, než bych si dříve představovala. Je zvláštní, jak se člověk dívá zpětně na všechny ty svoje roky blogování (letos to bude už 8) a zhodnocuje, kolik času, energie a chuti dříve měl a teď je kolikrát rád, že dorazí po náročném dni domů a může si odpočinout (čímž myslím, že tak do hodiny usne a spí jako špalek).

Výrazně menší procento přečtených knih má na svědomí také to, že jsem víc jak rok a půl byla bez čtečky knih. Ono se to nezdá, ale většinu zahraničních knih čtu jako epuby a ačkoliv mám doma plno nepřečtených knih v češtině (a nco i v angličtině a polštině), bohužel je s sebou nemůžu tahat při cestě do práce a z práce. Na to se daleko víc hodí čtečka, kterou jsem si konečně v prosinci koupila za penízky od rodiny, které jsem dostala k narozeninám. A jsem happy jak dva grepy 🙂

Vzhledem k tomu, že jsem se loni neúčastnila moc knižních akcí a celkově můj blog přešel spíše do té pasivnější podoby, kdy si daleko více vybírám, co si přečtu. Na jednu stranu je mi to líto, na stranu druhou se cítím blogově daleko víc v pohodě, protože nemusím ve velkém hlídat deadlines pro psaní recenzí, informování o novinkách si nechávám na Knižní vesmír a celkově víc relaxuju. Uvidíme, jak se to vyvrbí tento rok, kdy už zase čtečku mám.

Loni jsem se třeba účastnila Jarního knižního bazaru nebo Světa knihy, nebo jsem naopak rozjela svůj vlastní Knižní bazar. I letos GoodReads vytvořilo speciální grafiku, kde máte přehled všeho, co jsem za loňský rok přečetla. Podívat se na ni můžete tady.

Celkově jsem přečetla 55 knih, což bylo 16 134 stránek.

Počet přečtených knih v porovnání s předchozími roky…

Počet přečtených stránek v porovnání s předchozími roky…

Celkový přehled přečtených knih za rok 2017…

Nejkratší a nejdelší kniha…

Oblíbenost knih…

Rating knih…

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..