Sublime

Autor: Christina Lauren
Originální název: Sublime
Žánr: young adult, romance, duchové
Věková hranice: 18+
Hodnocení: 2 hvězdičky

Když Lucy vyjde ze zamrzlého jezera, má na sobě jen lehké hedvábné šaty a sandály, nemá ani ponětí o tom, jak se tam vůbec ocitla. Ale když uvidí Colina, ví s jistotou, že je tu pro něj.

Colina ještě žádná jiná dívka nezaujala tolik jako Lucy. S každým dalším dnem, který tráví v její blízkosti, jejímu kouzlu podléhá víc a víc. Ani jeden z nich nechce přijít o to, co mají, ať už je to vlastně cokoliv.

A když Colin najde způsob, jak s Lucy alespoň na chvíli být, nezastaví se před ničím… ani před možnou smrtí.

Nakladatel: Simon & Schuster Books for Young Readers (EN)
Počet stran: 336 (EN)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN)
Vydání v USA: 14.10.2014
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 4 dny, prosinec 2017, v angličtině

Promo ke knize

 

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Jakože nechápu, co to bylo…

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autorek
Oficiální blog autorek

Můj názor: Téhle knize jsem se vyhýbala jako čert kříži a nejspíš mé podvědomí vědělo proč. Knihy Christiny Lauren mám ráda, respektive jejich erotické romance se mi líbily. Některé díly víc, jiné míň, ale celkově mi jejich styl vyhovuje. Jejich pokusu o young adult knihu jsem se docela obávala a mé obavy se vyplnily.

Omlouvám se, ale budu docela spoileroidní, protože ono to ani jinak nejde. Začnu tím, že je celá tahle kniha prostě špatně. Začátek vás docela navnadí a řeknete si, že to může být dost zajímavé, ale čím dál se dostáváte, začínáte pochybovat o způsobilosti autorek i těch, co tohleto vůbec vydali.

De facto jde o příběh o tom, jak se kluk zamiloval do ducha holky, a protože ji z nepochopitelného důvodu naprosto miloval (a ona jeho), rozhodl se být s ní… a to tak, že se pokoušel několikrát zabít, až se mu to povedlo. Konec. Do toho si ještě přidejte nějaké ty intimní chvilky (včetně masturbace a duchovského sexu), pátrání po důvodu bytí a nebytí, vraždách, smrtích a tragických osudech.

Chování hlavních postav nedává skoro vůbec smysl, navíc nejsou ničím sympatické. Častokrát dokonce pochybujete o tom, jestli čtete o náctiletých nebo ujetých dospělých. Jako by se autorky pokoušely vytvořit něco poetického, záhadného, přitom neuvěřitelně romantického a tragického, ale vylezl z toho příšerný paskvil.

A já jsem z toho akorát tak smutná, protože jsem doufala, že jim půjde i něco jiného než erotika. Tady se to nepodařilo, ačkoliv čtu další jejich sólovku a zatím to vypadá dobře. Tak uvidíme…

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Blančitos napsal:

    To zní jako solidní fantasmagorie… 😀 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..