V listopadu 2017 vychází – 1. část

Opět jsem to zase nevychytala s koncem měsíce, ale to snad nevadí. Podívejme se na to, co tento měsíc vychází.

~ Česko ~

Temné proroctví (Apollonův pád #2)
Rick Riordan

2.11.2017
Fragment

Apollónovo utrpení nekončí! Všemohoucí bůh světla, slunce, léčitelství, umění, lukostřelby, poezie, tance a proroctví dál trčí v kůži Lestera Papadopoulose. Z jeho nadpřirozených schopností mu nezbyla ani jedna a tělo nemotorného teenagera, ve kterém se nachází, je jen pro zlost.

Diovo odpuštění a místo na Olympu získá zpět, jen pokud najde starověké zdroje proroctví a osvobodí je. Naštěstí na to není sám – po boku má starého známého Lea Valdeze, jeho draka ohniváče a bývalou nymfu Kalypsó. Cesta za dalším Orákulem vede na Středozápad. Tam Lester objeví věci, o kterých neměl coby Apollón ani tušení!

Půlnoční klenot (Třpytný dvůr #2)
Richelle Mead

6.11.2017
Domino

Mira utíká před válkou: vyhnali ji z domova. Našla si sice nový, bohužel ale velmi nehostinný. Jako zázrakem se jí však podaří znovu utéct a začít ještě jednou a lépe, tentokrát u Třpytného dvora – místa, v němž se z chudých dívek stávají dokonalé dámy a vhodné manželky pro mocné a bohaté muže. Bohužel ani tam nečeká Miru štěstí – pro svůj původ se stává terčem posměchu a ponížení a hrozí, že stejně dopadne i u budoucích nápadníků. Není divu, že se netouží žádnému z nich oddat a strávit s ním zbytek života. Mira ale není úplně bezbranná…

Během dne chodí poslušně na předepsané hodiny společenského chování, pilně se učí správným zvykům a etiketě. Dokonce se jí při tom podaří najít opravdové přítelkyně – dívku Adelaide a ambiciózní pradlenku Tamsin. Po nocích ale spřádá Mira tajné plány – takové, které by ji mohly stát život.

Půlnoční klenot je úžasným příběhem dívky, která se navzdory omezeným možnostem neustále snaží najít cestu k lepšímu životu a štěstí – setkává se s láskou, prožívá vášeň, získává přátelství a snad nakonec i vytouženou svobodu…

Gemina (Iluminae #2)
Amie Kaufman, Jay Kristoff

2.11.2017
CooBoo

Hanna pobyt na vesmírné stanici v galaxii kdesi na konci vesmíru vždy vnímala jen jako ztrátu normálního společenského života. Nikdo jí ale neřekl, že jí pobyt tady může stát život. Sága, která začala již v Illuminae, nyní pokračuje na palubě Skokové stanice Heimdall, kde se dva noví hrdinové musí střetnou s vražedným komandem BeiTechu. Hanna je hýčkanou dcerou velitele stanice, Nik naopak rebelujícím členem ze špatné rodiny. A zatímco se oba potýkají se životem na tom nejnudnějším místě v celém vesmíru, netuší, že se k nim blíží zkáza.

Když elitní útočný tým BeiTechu napadne stanici, Hanna a Nik jsou donuceni spolupracovat, aby bránili svůj domov. A aby toho nebylo málo, cizí forma života zabíjí jednoho obyvatele stanice po druhém a porucha na červí díře hrozí, že časoprostorové kontinuum může být rozerváno ve dví. Brzy tak Hanna a Nik nebojují jen o svůj vlastní život – osud celého Heimdallu a možná i celého vesmíru je v jejich rukou.

Nejtemnější kouty
Kara Thomas

6.11.2017
CooBoo

Ve městě Fayette v Pensylvánii se tajemství minulosti ukrývají za každým rohem. Tessa se odstěhovala, když jí bylo devět. Snaží se nepřemýšlet o tom, co se tam tehdy stalo. Callie zůstala, jen se s rodiči přestěhovala do jiného domu. Vždycky bývala ta silnější, nebála se pohlédnout do tváře svým démonům a doufala, že když bude flámovat dost intenzivně, démoni prostě zmizí. Tessa a Callie se spolu nikdy nebavily o tom, co tenkrát v noci viděly. Po skončení soudního procesu se už nikdy neviděly.

Nevolaly si ani nepsaly. Tessa sice odešla daleko, ale s sebou si odnesla nezodpovězené otázky. Některé věci se nikdy nevysvětlily. Teď se vrací do Fayette – za Wyattem Stokesem čekajícím na trest smrti, za Lori Cawleyovou, Calliinou sestřenicí, která byla zavražděna, a za jedním člověkem, který možná ví, co se tenkrát doopravdy stalo. Po krůčcích se blíží k pravdě, ale i k vrahovi. A tentokrát nebude tak snadné uniknout.

Černé klubko
Tom Llewellyn

9.11.2017
Fragment

Třináctiletý Marcus a jeho rodina si už pomalu zvykli, že žijí bez táty. Ten před lety záhadně zmizel během archeologického výzkumu na Krétě. Pak ale přijde podivný balíček a v něm klubko černého provázku. K němu je připojený vzkaz. Od otce! Dějí se i další věci: ve škole se objeví nová spolužačka a na stromě před jejich domem se ubytuje neznámý muž, který to nemá v hlavě tak úplně v pořádku. Co když spolu všechny tyhle události souvisí? Je možné, že by je provázek mohl přivést na tátovu stopu? Odhalit pravdu o jeho zmizení nebo je k němu dokonce dovést?

Alchymistova šifra
Kevin Sands

9.11.2017
Fragment

„Nikomu neprozraď, co jsem ti dal.“

Dokud Christopher Rowe neobdržel toto tajemné varování, učil se řešit složité šifry a hádanky, vyráběl účinné léky, lektvary a zbraně, a vůbec byl jako učedník u mistra Benedikta Blackthorna spokojený – snad až na jeden či dva výbuchy. Pak však začne londýnské lékárníky pronásledovat záhadný kult.

Začnou umírat lidé a nebezpečí se čím dál tím více přibližuje k jejich obchodu. Christopher bude muset využít všechno, co se zatím naučil, aby přišel celé věci na kloub a řádění zla zastavil. Odhalí klíč k děsivému tajemství, které by mohlo obrátit svět vzhůru nohama?

Nedostižná láska
Hannah Rotschild

10.11.2017
Knižní klub

Annie má jednatřicet let a zrovna se vzpamatovává z těžkého rozchodu. Po sérii událostí zahrnujících náhodného milence a pokus sehnat mu zajímavý dárek skončí s podivuhodným obrazem, který skrývá víc, než se na první pohled zdá. Jak jinak si vysvětlit, že se kolem Annie najednou začínají točit ruský oligarcha či pochybný nákupčí uměleckých předmětů i mnozí další? Annie se rozhodne zjistit, kdo a proč její obraz namaloval a při své cestě odhalí nejen temná tajemství evropské historie, ale snad i novou lásku.

Z hovna bič
C.D.Payne

14.11.2017
Jota

Co si asi tak může člověk slibovat od života, když ho osud obdaří ne zrovna přitažlivým zjevem, mizerným zrakem, předčasnou plešatostí a navrch jménem Daniel Richard Nixon (ne, po žádných příbuzenských vazbách nepátrejte, to jen Dannyho otec projevil svůj republikánský zápal)? Nejspíš nic moc. Takže žádný div, že je z Dannyho v osmatřiceti osaměle žijící muž se špatně placeným zaměstnáním, těžce závislý na alkoholu a nikotinu. A když pak v práci dojde k reorganizaci a jeho místo zruší pro nadbytečnost, je to už vyloženě na mašli.

Na druhou stranu by mohlo být i hůř. Tak například Dannyho bývalý kolega Tim je momentálně z důvodu svedení nezletilé osoby (ačkoli sám tvrdí, že to bylo přesně naopak) na útěku před zákonem, a především před otcem dotyčné slečny, zástupcem šerifa Grizzoffskim, bývalým armádním sniperem s dlouhými prsty a touhou po krvi. Čeká na Dannyho nová úžasná kariéra v maloobchodním prodeji či v psychoterapeutické praxi? Najde konečně spřízněnou duši, s níž by kráčel životem? Je tou pravou oddaná katolička a milovnice koček Wenda, tajemná Abby, mladičká Olivia nebo bývalá spolužačka Lizzie? Na všechny tyto i další otázky vám odpoví nejnovější humoristický román C. D. Payna.

Šílené výčitky
Liane Moriarty

15.11.2017
Ikar

Pedantská účetní Erika a bohémská violoncellistka Clementine toho mají společného jen málo, ale přesto jsou prakticky odjakživa nejlepší kamarádky. Jenže zatímco bezdětná Erika by pro Clementine strčila ruku do ohně, nábožně lpí na každém slovu své kamarádky a s oblibou jí radí, jak vychovávat dcery, Clementine se do téhle role nechala kdysi vmanévrovat svou soucitnou matkou a po většinu času jí ta její otravná obdivovatelka pořádně leze na nervy. A pak je jednoho krásného, slunečného dne pozve obě i s jejich manžely, Samem a Oliverem, Eričin soused na grilování.

Co se na nějaké obyčejné garden party mohlo přihodit tak strašného, že teď všichni litují, že pozvání přijali? A hlavně – čí je to vina?

Domina (Maestra #2)
L.S.Hilton

16.11.2017
Ikar

Judith Rasleighová to dokázala. Žije v luxusu uprostřed Benátek životem, o kterém vždy snila – a pro který by lidé vraždili. A ona vraždila. Je tu ovšem ještě někdo, kdo ví, co všechno má na svědomí. Judith se může vykoupit jedině tak, když najde obraz nevyčíslitelné ceny, obraz, o kterém si ani není jistá, že existuje. Navíc není sama, kdo ho hledá. Hra se poněkud změnila: tentokrát nemá vše ve svých rukou, protože stojí proti nepříteli mocnějšímu a neúprosnějšímu, než by ji kdy napadlo…

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..