Magie spojuje

Autor: Ilona Andrews
Originální název: Magic Binds
Český název: Magie spojuje
Knižní série: Kate Daniels (Kate Daniels)
Díl: devátý
Žánr: urban fantasy, paranormálno, magie, zvláštní schopnosti, upíři, měňavci
Věková hranice: 20+
Moje hodnocení: 5 hvězdiček

Žoldačka Kate Danielsová ví až moc dobře, že magie v Atlantě po Změně je nebezpečná. Ale nic, s čím se kdy předtím potkala, ji nemohlo připravit na tohle…

Kate a bývalý Pán šelem, Curran Lennart, konečně hodlají svůj vztah stvrdit i oficiálně. Ale na cestě k oltáři budou muset překonat pár hodně velkých překážek…

Roland, Katin otec, unesl poloboha Saimana a teď ho pomalu nechává vykrvácet ve své věčné honbě za mocí. Věštírna čarodějek předpověděla, že pokud si Kate vezme muže, kterého miluje, Atlanta shoří na popel a ona ho ztratí navždy. A jediná osoba, kterou by Kate mohla požádat o pomoc, je dávno mrtvá.

Vyhlídky jsou beznadějné. Budoucnost vypadá temně. Ale Kate Danielsová není z těch, kdo by hráli podle pravidel…

Nakladatel: Ace (EN), Fantom Print (CZ)
Počet stran: 328 (EN), 320 (CZ)
Vazba: Brožovaná (EN), Vázaná (CZ)
Vydání v USA: 20.9.2016
Vydání v ČR: 26.10.2017

Datum četby: 3 dny, listopad 2017, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Aaaaa, proboha, to bylo boží! Ale jestli mi je v posledním díle zabijí, vážně se naštvu.

Oficiální blog autorů
Oficiální stránky autorů

Můj názor: Myslím, že už všichni víte, jak tuhle urban fantasy naprosto zbožňuju. S napětím vždycky vyhlížím, až vyjde další díl v češtině, protože mám moc ráda náš český překlad. Ten je i tentokrát skvělý, ale zaráží mě, že je v něm tolik chyb, jako by kniha vůbec neprošla kontrolní korekturou. Občas to člověk přejde, chybka se vloudí (ostatně u knih CooBoo i Fragmentu jste si na to poslední roky taky museli zvyknout, protože tam to občas vypadá, že žádná korektura neproběhla), ale tohle byl děs a překlad to občas dost shodilo. A když si kupujete knihu, co stojí 329 Kč, chcete ji mít pokud možno bez chyb.

Samotný děj byl zase pořádně rozjetá jízda, kdy jste nestíhali pomalu sledovat, co se děje. Ale ono to je docela normální, přece jenom je to devátý díl, takže se tam objevuje hromada postav, které už znáte a když ne, tak vám autoři osvěží paměť. Celý tenhle svět mám ohromně ráda a líbí se mi, že autoři dokázali poskládat tolik různorodých postav, které vám třeba tu a tam pily krev, ale stejně je máte rádi a u pořádný prevítů zase musíte ocenit, že v tom fakt umí chodit.

Kate s Curranem jsou už krásně sehraná dvojka, která si už prošla hromadou sraček, takže jim pořád držíte palce, aby to dobře dopadlo a máte obavy, že tentokrát to třeba nevíte a vám to zlomí srdce. A jak už to tak bývá, i v tomto díle zemře jedna z bolíbených postav, takže se opravdu bojím, koho všeho mi pozabíjejí v posledním díle (pokud tedy bude poslední).

Nechci zbytečně popisovat děj, protože bych toho nejspíš hodně vyspoilerovala a to nechci, takže vám tuhle sérii jen po stopadesáté doporučuju a doufám, že si ji zamilujete stejně jako já, protože fakt stojí za to.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..