V září 2017 vychází – 2. část

Druhá část knih, které vyšly v češtině.

~ Česko ~

Pod maskou lží
Tarun Shanker, Kelly Zekas

14.9.2017
Fragment

Evelyn má plné zuby života podle diktátu konvencemi svázané společnosti. Když její sestra Rose za záhadných okolností zmizí, neváhá, a i přes zákaz rodičů ji odjíždí hledat. Není však jediná. Cestu jí zkříží mladý gentleman Sebastian Braddock, který jí odhalí těžko uvěřitelnou pravdu – ona i její sestra mají speciální dar léčit nemocné a zraněné. Evelyn si myslí, že se Sebastian zbláznil, když ale sama poznává lidi, kteří dokážou věci přesahující lidské chápání, začne názor měnit. Přichází na to, že dar zvláštních schopností představuje obrovské nebezpečí.

Je totiž mocným lákadlem pro ty, kteří ho chtějí zneužít ve svůj prospěch. A Rose je pravděpodobně v rukou jednoho z nich… Ohlasy čtenářů Úžasné čtení, přesvědčivé a návykové. Výborně napsané, s překvapivým vývojem děje a postav, který mi nedovolil přestat číst. Uhranulo mě to od začátku až do konce, absolutně jsem si tuhle jízdu užila! Schopnosti X-Menů v elegantní atmosféře Pýchy a předsudku? Trošku jsem se toho bála, ale výsledek je neuvěřitelný a dokonalý. To přirovnání bylo přesné. A tahle kniha je skvělá!

Divotvůrce (Divotvůrce #1)
Sebastien de Castell

18.9.2017
CooBoo

Divotvůrce Magie je zrádná hra. Kellen je pouze několik okamžiků od svého prvního magického souboje a čtyř zkoušek, které z něj mají udělat divotvůrce. Je tu však jeden problém: jeho magie je slabá. Jste-li zavěcenci Jan’Tepu a blíží se vaše šestnácté narozeniny, měli byste být připraveni prokázat své magické schopnosti. Buď to, nebo mít v záloze nějaký zázrak. Jenže Kellen nemůže spoléhat ani na jedno z toho. Nezdědil totiž žádné magické nadání a nemá tedy výjimečné schopnosti jako ostatní. Ví, že bude muset použít pár triků, aby nezneuctil svou rodinu a nestal se sha’tepským sluhou.

A tak, když do městečka přibyde rázná a přímočará cizinka, Kellen je samé ucho. Ferius Parfax je ostřílená světačka, vyhnankyně, kterou musí uživit bystrý rozum a tři balíčky karet. A s kartami, které mu rozdal nemilosrdný osud, se Kellenovi bude hodit každá pomoc. První svazek napínavé série nabité triky, pastmi a neuvěřitelnými průpovídkami mluvícího veverčáka.

Jediná vzpomínka Flory Banksové
Emily Barr

18.9.2017
CooBoo

Jsou vzpomínky, na které nechceš zapomenout? A co když nemáš na výběr?

Flora nemá krátkodobou paměť. Její mysl několikrát denně vymaže všechny zážitky, které nashromáždila, a vrací se do věku 10 let, kdy jí byl z mozku vyoperován nádor. Když však políbí Drakea, nezapomene! S přesvědčením, že jen on jí dokáže vrátit vzpomínky, se za ním vydá do malé vesnice na severu Norska. Za polárním kruhem ale nic není takové, jak se zdá, a Flora musí být víc než statečná, aby poznala sama sebe a dostala se do bezpečí.

Verum (Nocte #2)
Courtney Cole

18.9.2017
CooBoo

Jmenuji se Calla Priceová a topím se. Můj nový svět je temný, temný oceán a všechna tajemství mě tlačí ke dnu. Můžu vůbec někomu věřit? Už nevím. Lži jsou jako spirály. Točí se a kroutí, oslepují mě svými trny a hadími jazyky. A když už si myslím, že jsem našla pravdu, všechno ze dna vystoupí.

A obklopí mě temnota. Ale pravda mě osvobodí. Je jen kousek přede mnou, můžu se jí skoro dotknout. Ale i když září a třpytí se, vidím její blyštivé tesáky a vím, že mě rozerve. Zničí. Bojíte se? Já ano.

Říše bouří (Skleněný trůn #5)
Sarah J. Maas

18.9.2017
CooBoo

Dlouhá cesta k trůnu teprve začala, ale už nyní je jasné, že bude plná zrady, nepřátelství a nevraživosti. Pokud si chce Aelin udržet korunu a ochránit své království, musí se spojit s lidmi, kteří až do teď byli nepřáteli, a musí bojovat proti zlu, které se chystá pohltit celý svět. Zkáza se na ni řítí ze všech stran a jediná zoufalá možnost, jak přežít, je obětovat to, co miluje nejvíce na světě.

Moje sestra žije na krbové římse
Annabel Pitcher

20.9.2017
Slovart

Stěhování mělo představovat příležitost, jak se odstřihnout od toho, co se stalo před pěti lety, a začít znovu. Jenže i v novém domově se desetiletému Jamiemu zdá, že je vše při starém – táta pije, máma dál žije s cizím pánem, sestra Jas nejí, kocoura Rogera to nezajímá a sestra Rose je pořád na krbové římse. A k tomu ho ještě posadí do lavice s jedinou muslimkou ve škole! Jak z toho ven? Sebere Jamie odvahu zdolat útrapy tak jako jeho oblíbený Spider-Man?

Palác lží (Royalové #3)
Erin Watt

20.9.2017
Baronet

Ella Harperová překonala už spoustu problémů, které jí život přichystal. Je tvrdá, odolná a ochotná udělat, co je potřeba, aby ochránila ty, které miluje. Jenže s tajemstvími, která obklopují jejího otce a přítele, jehož život je nyní v ohrožení, se možná ani Ella nedokáže smířit.

Reed Royal je zvyklý ničit všechny překážky, které mu osud staví do cesty. Nyní se to však obrátilo proti němu. Pokud chce zachránit sám sebe i dívku, kterou miluje, musí se postavit trýznivé minulosti a napravit svou pošramocenou pověst.

Nikdo nevěří, že Ella dokáže v paláci Royalových přežít. Všichni jsou přesvědčeni, že je Reed zničí.
Možná mají pravdu.

Ella a Reed musejí společně najít způsob, jak zachránit sebe i svou rodinu, a odhalit všechna tajemství a lži, které se skrývají v paláci rodu Royalových.

Moje recenze

Ritmatik
Sanderson Brandon

22.9.2017
Talpress

Šestnáctiletý Joel touží po tom, stát se ritmatikem. Ritmatici mají moc vdechnout život dvourozměrným křídovým obrázkům postaviček a vytvořit z nich bojeschopné bytosti, křídáky. Jako syn obyčejného křídaře a uklízečky Joel sleduje své kolegy z Armediovy akademie, kteří se připravují na svou ritmatickou kariéru jako záchrana lidstva v boji proti divokým křídákům, kteří ovládli území Nebrasku a hrozí ovládnout celé americké ostrovy.

Přestože sám nemá možnost stát se ritmatikem, podaří se mu aspoň na prázdniny dostat se k profesoru ritmatiky Fitchovi jako jeho asistent. Fitch zrovna začíná pracovat na tajném úkolu, který patrně souvisí s tím, že z Armediovy akademie náhle mizí studenti. Joel a jeho kamarádka Melody se tak ocitají na stopě nečekanému objevu.

Harry Potter a vězeň z Azkabanu (Harry Potter #3)
J.K.Rowling

25.9.2017
Albatros

Harry Potter a jeho kamarádi Ron a Hermiona jsou už ve třetím ročníku bradavické Školy čar a kouzel. Harry se nemohl dočkat začátku školního roku, když ale přijede do Bradavic, panuje tam napjatá atmosféra a strach. Proč? Na svobodu uprchl vězeň z Azkabanu, nebezpečný vrah Sirius Black – prý nástupce lorda Voldemorta, Pána zla. A stopa vede – kam jinam než do školy v Bradavicích.

Křišťálové království (Kroniky Kaninu #3)
Amanda Hocking

25.9.2017
CooBoo

Bryn Avenová, neprávem obviněná z vraždy a velezrady, je na útěku. Může jí pomoct jen její největší nepřítel, úžasný a záhadný Konstantin Black. Je jejím jediným spojencem v boji proti těm, kteří si uzurpovali její království a kteří hrozí zničit vše, co je jí drahé. Může mu ale doopravdy věřit?

Když se Bryn snaží očistit své jméno, zároveň přitom odkrývá nejtemnější tajemství vládce Kaninu. Nic není takové, jak se zdá, ale jisté je jedno: chystá se velká bitva a až skončí, nic už nebude jako dřív…

Noční země (Stránky světa #2)
Kai Meyer

25.9.2017
CooBoo

Furia je na nejlepší cestě stát se skvělou bibliomantkou a proniká stále více a více do magického světa knih. Ale celému světu starých knihoven a mocných knižních svazků vládnou tři tyranské rody.

Scházejí se v tajné komnatě, kde rozhodují o osudu bibliomantů i exlibris. Ale Furia a její přátelé se tyranské vládě nehodlají podvolit, a tak vyrážejí na dobrodružnou výpravu přes několik refugií, aby zničili centrum moci. A přitom narazí na největší tajemství světa bibliomantiky.

Turbulence
Whitney G.

27.9.2017
Baronet

Po bolestném rozchodu s přítelem Gillian nemá zájem o vážný vztah, okouzlující Jake Weston však do jejího života vtrhne jako bouře a jedna vášnivá noc přeroste v množství nezávazných sexuálních schůzek na různých místech světa. On je zkušený pilot a ona začínající letuška – v aerolinkách s přísným zákazem vztahů mezi zaměstnanci. Oba mají svá tajemství a každý jiné problémy s rodinou.

Neměli se zamilovat, jejich srdce měla zůstat v bezpečí, jejich skandální milostná aféra se jim však vymkla z rukou a je odsouzena k záhubě.

Tohle je jejich bouřlivá láska plná vzestupů, pádů a otoček. Zkrátka turbulence.

Moje recenze

Prázdná hnízda (Dům, ve kterém… #3)
Mariam Petrosjan

28.9.2017
Fragment

Obyvatelům Domu se krátí čas. Ukončení, událost tak strašlivá, že se o ní pro jistotu nemluví ani šeptem, už brzy vyžene děti z Domu do nelítostných spárů světa tam venku. Existuje nějaká šance, jak se tomuto osudu vyhnout? Existuje možnost úniku? Existuje cesta, která nevede ven z Domu, ale… jinam? Zdá se, že ano, ovšem každého, kdo se po ní bude chtít vydat, to bude něco stát. A někoho to možná bude dokonce stát úplně všechno.

Klub odložených žen
Olivia Godsmith

29.9.2017
Ikar

I moderní ženě se těžko přiznává, že ji opustil manžel – kvůli mladší, hezčí, bohatší… Také přítelkyně: něžná a křehká Anie, prostořeká, korpulentní Brenda a kdysi obdivovaná herečka Elisa nesou svůj úděl těžce. Anie dál touží po svém muži a omlouvá jeho chyby, Brenda řeší krizi jídlem a Elisa pitím.

Když čtvrtá z nich, Cynthie, neunese prohru a dobrovolně odejde ze života, rozhodnou se pro pomstu. Vedeny vidinou spravedlivé odplaty se dokážou zbavit svých zlozvyků a elegantním způsobem potrestat provinilce. Na cestě za pomstou najdou nové přátele i lásky a s údivem zjistí, že i v pozdějším věku může žena slavit úspěchy.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..