V říjnu 2017 vychází – 2. část

Druhá část knih, které vyšly v češtině.

~ Česko ~

Ledová jako sníh
Danielle Paige

26.10.2017
Fragment

Sedmnáctiletá Snow žije v přísně hlídané klinice pro duševně choré. Hluboko uvnitř ví, že tam nepatří, ale na život mimo zdi nemocnice si skoro nevzpomíná. Jediné, co má, jsou divné sny. Vlastně ne, ještě má Balea – nejlepšího kamaráda, první lásku, člověka, kterého dokázala zničit jediným polibkem. Když Bale zmizí, Snow nezbývá nic jiného, než se vydat po jeho stopách.

S pomocí podivného ošetřovatele, který ji pustí ven, se ocitne v Algidu. V mrazivé zemi, která je s její minulostí spojena víc, než si myslela. Algid je nevyzpytatelný, nebezpečný, plný čarodějnic, zlodějů a osudových setkání. Vládne mu krutý a mocný král. Když Snow zjistí, že jí v žilách koluje jeho krev, je postavena před volbu. Stane se hrdinkou nebo hříšnicí? Královnou nebo chudinkou?

Ohrožení (Trosečníci v čase #3)
Margaret Peterson Haddix

26.10.2017
Fragment

Jonáš a jeho sestra Katka se vydávají na další dobrodružný výlet v čase. Tentokrát odlétají do minulosti s Andreou, která pochází z doby, kdy byla Amerika objevována mořeplavci a přistěhovalci z Evropy tam zakládali nové kolonie. Jejich cestu však naruší nečekaná nehoda a děti se ocitnou jinde, než měly v plánu. Je to náhoda nebo záměr neznámého nepřítele? Stojí za vším tajemný cestovatel v čase, který si nechává říkat Účko?

Varování bratří Grimmů (Země příběhů #3)
Chris Colfer

26.10.2017
Fragment

Bratři Grimmové ukryli do svých pohádek varování. Nastal čas objevit ho! Conner je rozhodnutý, že se do Země příběhů jen tak nevrátí. Pak ale odhalí tajemné poselství slavných pohádkářů, a vše je jinak. V doprovodu Matky Husy a spolužačky Bree se vydává na cestu po Evropě, aby rozluštili šifru, díky které budou moci zastavit katastrofu, která Zemi příběhů hrozí. Alex naopak tráví čas v milovaném pohádkovém světě.

Snaží se naučit všemu, co by měla umět, aby mohla převzít po Kmotřičce víle její poslání a vést Shromáždění šťastných konců. Mezitím se probouzí dřímající zlo. Vojsko francouzské armády, které se před dvěma sty lety pokusilo proniknout do Země příběhů a bylo uvězněno v očarovaném portálu, už konečně tuší, jak z něj uniknout ven. Začíná hra o čas. Conner, Alex a jejich přátelé z obou světů budou muset spojit své síly a zasáhnout…

Z kostí a inkoustu (Velká knihovna #1)
Rachel Caine

26.10.2017
Fragment

Alexandrijská knihovna – největší a nejslavnější knihovna starověku – uchovávala tisíce vzácných knih a dokumentů. Pak ale přišel ničivý požár, který vše pohltil. Co by se však stalo, kdyby k jejímu zničení nedošlo? Jess Brightwell je pašerák knih. I když je mu teprve šestnáct, už velice dobře chápe, že černý obchod s knihami vynáší. Ve Velké knihovně v Alexandrii je totiž uloženo veškeré vědění světa a vlastnit knihy je přísně zakázáno. Proto se najdou mnozí, kteří jsou za ně ochotni nemálo zaplatit. Když Jess dostane možnost studovat ve Velké knihovně a stát se jedním z mála, kteří tam mohou pracovat, neváhá.

Je přeci skvělé dostat se k zákulisním informacím tolik důležitým pro jejich rodinný obchod! Brzy se však ukazuje, že knihovna je mnohem temnější a zlověstnější místo, než si vůbec dokázal představit. Nevysvětlená úmrtí spolužáků, tajuplný učitel a podivná atmosféra strachu dávají tušit, že ti, kteří knihovnu ovládají, nehrají čestnou hru. Nejde jim o ochranu velkých myšlenek. Jde jim o ovládání vědomostí, a tím i celého světa…

Proti všem (Talon: Společenstvo draků #2)
Julie Kagawa

26.10.2017
Fragment

Letitou nenávist nelze zastavit… Amber je na útěku. Spolu s Cobaltem opouští supertajnou dračí organizaci Talon a prchá do neznáma. Stále přitom nepřestává myslet na Garretta – člověka, který jí zachránil život, i když si tím podepsal rozsudek vlastní smrti! Jenže vydat se pro něj přímo do základny Řádu svatého Jiří, vojenského seskupení, které si vytýčilo za cíl vyvraždění draků, je možná trochu velké sousto i pro odvážnou a trénovanou Ember. Dokáže odhadnout, komu může a nemůže věřit a uniknout pronásledovatelům, kteří jsou jí v patách?

Rozvrácená země (Spirit Animals: Soumrak strážců #2)
Victoria Schwab

26.10.2017
Fragment

Spirit Animals aneb máš také své spirituální zvíře? V hlubinách Erdasu se probudilo zkažené a prastaré zlo. Má obrovskou moc a pouhým střípkem své síly může zničit mnohé. V ohrožení jsou dokonce i posvátná pouta mezi lidmi a zvířaty, která udržují Erdas v rovnováze. Conor, Abeke, Mej-lin a Rolan se společně se svými spirituálními zvířaty vydávají na zoufalou cestu.

Zavede je hluboko pod povrch země a budou ji provázet veliké ztráty. V boji proti temnotě přijdou o své přátele a spojence, ale pokud budou chtít zlo porazit, nezbývá jim než vytrvat. Kdyby tušili, že nepřítel má před nimi náskok a nepozorovaně je obklíčil…

Fantastická zvířata – ilustrované vydání
J.K.Rowling

30.10.2017
Albatros

Nádherné nové vydání kouzelnické klasiky z pera Mloka Scamandera samozřejmě představuje pestrou směsici tvorů od Akromantule přes různé druhy draků až po Yettiho, navíc s překrásnými ilustracemi Olivie Lomenech Gillové. Léta dobrodružných putování slavného magizoologa vyústila v díle nezměrného významu. Odborníci jej obdivují, kouzelníci a čarodějky zhusta využívají a od počátku tohoto století do něj zvědavě nahlížejí i mudlové. Naše nové vydání obsahuje novou předmluvu a šest tvorů, kteří se vyskytují v Severní Americe.

Harry Potter a Ohnivý pohár (Harry Potter #4)
J.K.Rowling

30.10.2017
Albatros

V Bradavicích se bude konat Turnaj tří kouzelníků. Zúčastnit se ho smí jen studenti, kterým už bylo sedmnáct let, a tak Harry Potter zatím alespoň sní o tom, že turnaj jednou vyhraje. Jenže když o Halloweenu Ohnivý pohár vyřkne své rozhodnutí, Harry s úžasem zjistí, že je mezi vybranými. Čekají ho smrtící úkoly, draci a temní čarodějové, ale s pomocí svých nejlepších přátel Rona a Hermiony to Harry možná… přežije.

Mořeplavec (Cizinka #3)
Diana Gabaldon

30.10.2017
Omega

K vášnivému setkání Claire s Randallem došlo již dávno. Před dvaceti lety cestovala Claire zpět v čase do 18. století a do náruče galantního Skota jménem Jamie Fraser. Pak se vrátila do svého století, aby porodilal jeho dítě. Věřila, že v tragické bitvě u Cullodenu zahynul. Přesto jna něj nikdy nezapomněla… a její tělo po něm ve snech stále touží.

Pak Claire zjistí, že Jamie přežil. Vrací se k němu spolu s jejich dcerou a je odhodlaná zůstat s ním v jeho době. Claire si musí zvolit svůj osud a najít odvahu čelit vášni a bolesti, které jí čekají. A také životu nebezpečným intrikám rozpoutaným v rozděleném Skotska. Čeká ji nebezpečná cesta do neznáma, která navždy zpečetí, nebo definitvně zničí jejich lásku.

Polibek v New Yorku
Catherine Rider

30.10.2017
CooBoo

„Může to být ještě horší?“ S Charlotte se rozešel přítel, a teď měla být na cestě do Londýna za svojí rodinou, ale protože byl její let zrušený, trčí sama v New Yorku. Čeká ji ten nejhorší Štědrý den! Pak potká Anthonyho. Kluka, který přijel na letiště vyzvednout přítelkyni, ale ta se s ním přede všemi rozejde. Ve snaze opustit to prokleté místo se Anthony stane Charlottiným průvodcem po městě. A oba, krok za krokem, začínají propadat novým citům.

Shannarovy elfeíny (Letopisy rodu Shannara #2)
Terry Brook

říjen 2017
Omega

Tisíce let po zničení věku člověka a vědy vládne světu magie, ale hrozí bezprostřední nebezpečí. Horda zlých démonů přináší na zemi smrt. Pouze Wil Ohmsford, poslední z rodu Shannary, má sílu ochránit elfí princeznu Amberle a vydat se na nebezpečnou výpravu za záchranu světa, zatímco vůdce démonů se jej snaží za každou cenu zastavit a znemožnit mu vykonat jeho poslání.

Hra o trůny (Píseň ledu a ohně #1)
George R.R.Martin

říjen 2017
Argo

Zima se blíží. Dnes již klasická slova, která nejlépe vystihují epickou ságu George R. R. Martina Píseň ledu a ohně. Království Západozemí zažívají dlouhé léto, po němž musí následovat krutá zima. Ale ještě před ní a předtím, než se vrátí Jiní, se rozehrává hra o trůny, kterých je daleko méně než uchazečů. Snad jediný, kdo o Železný trůn nestojí, je lord Eddard Stark, strážce severu. Proto se právě on musí stát hybatelem událostí, které všechno změní.

Magie spojuje (Kate Daniels #9)
Ilona Andrews

říjen 2017
OmegaFantom Print

Žoldačka Kate Danielsová ví až moc dobře, že magie v Atlantě po Změně je nebezpečná. Ale nic, s čím se kdy předtím potkala, ji nemohlo připravit na tohle…

Kate a bývalý Pán šelem, Curran Lennart, konečně hodlají svůj vztah stvrdit i oficiálně. Ale na cestě k oltáři budou muset překonat pár hodně velkých překážek…

Roland, Katin otec, unesl poloboha Saimana a teď ho pomalu nechává vykrvácet ve své věčné honbě za mocí. Věštírna čarodějek předpověděla, že pokud si Kate vezme muže, kterého miluje, Atlanta shoří na popel a ona ho ztratí navždy. A jediná osoba, kterou by Kate mohla požádat o pomoc, je dávno mrtvá. Vyhlídky jsou beznadějné. Budoucnost vypadá temně. Ale Kate Danielsová není z těch, kdo by hráli podle pravidel…

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..