Tento měsíc v kinech (34)

Máme tu další měsíc a spolu s ním i nová dávka filmových adaptací.

~ Říjen 2017 ~

Hora mezi námi (The Mountain Between Us)
Podle literární předlohy: Hora mezi námi ~ Martin Charles
Datum premiéry: 5.10.2017

Alex (Kate Winslet) je fotoreportérka, která spěchá na vlastní svatbu. Má ji už za dva dny. Na letišti ji však zaskočí nečekané potíže, pravidelné lety jsou kvůli blížící se bouři zastaveny. Na letišti se setká s Benem (Idris Elba), lékařem spěchajícím na důležitou operaci. A tak tito dva náhodní spolucestující považují za velké štěstí, když najdou pilota malého letadla, který je ochoten s nimi odletět. Ale jejich radost vyprchá v okamžiku, kdy pilot za letu dostane mrtvici a letadlo se zřítí na zem. Tím se tito dva spolucestující, kteří se poprvé setkali až na letišti, ocitnou uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Vysílačka je napadrť, pilot po smrti a kolem nich jen sníh, hory, skály a neobydlená divočina.

Let nebyl ohlášený, nikdo tedy ztracené letadlo nehledá. Odvážnější Alex si uvědomí, že k nim žádná pomoc nepřijde, přesvědčí váhajícího Bena a vydávají se na nebezpečnou cestu. V extrémních podmínkách nemají jinou šanci na přežití, než že si i přes svou rozdílnost vytvoří silné pouto a naleznou společnou sílu, o níž do této chvíle neměli ani tušení. Začnou k sobě hledat cestu, přehodnocují vlastní minulost a v extrémních podmínkách bojují o holý život. Podlehnou zraněním těla a duše, nebo ve zdánlivě beznadějné situaci znovu uvěří v důvěru a lásku? A pokud přežijí, dokáží se vrátit do svých životů?

 

Blade Runner 2049 (Blade Runner 2049)
Podle literární předlohy: Blade Runner ~ Philip K. Dick
Datum premiéry: 5.10.2017

Třicet let po událostech prvního filmu odhaluje nový Blade Runner a důstojník losangeleské policie K (Ryan Gosling) dlouho ukryté tajemství, které je natolik zásadní, že by mohlo zcela rozvrátit poslední zbytky lidské společnosti. Toto odhalení ho nutí zahájit pátrání po Rickovi Deckardovi (Harrison Ford), bývalém Blade Runnerovi losangeleské policie, který je už 30 let nezvěstný.

 

Ta, která odešla (The Woman Who Left)
Podle literární předlohy: Ta, která odešla ~ Lev Nikolajevič Tolstoj
Datum premiéry: 12.10.2017

V roce 1997, poté, co strávila třicet let ve vězení, vstupuje Horácia do krajně odcizeného světa: její manžel zemřel a ačkoli se znovu spojila se svou dcerou, nemůže najít svého syna. Brzy však rozpozná, co se nezměnilo – moc a výsady elit.

Ironií zůstává, že Horáciin bývalý aristokratický milenec Rodrigo, který zosnoval její uvěznění, je nyní sám lapen ve své zlaté kleci: stejně jako jeho bohatí přátelé, i on přestal vycházet z domu kvůli eskalaci únosů zaměřených na movité. Horácia se rozhodne této hysterie využít a připravuje pomstu.

 

Sněhulák (The Snowman)
Podle literární předlohy: Sněhulák ~ Jo Nesbø
Datum premiéry: 12.10.2017

Harry Hole (Michael Fassbender) je enfant terrible týmu, vyšetřujícího zločiny v norské metropoli. Na jedné straně je to výjimečně dobrý detektiv, jehož netradiční metody skoro vždy vedou k úspěchu, na straně druhé se však jedná o nezodpovědného alkoholika s tolika prohřešky, že je už dál nechtějí přehlížet nejen jeho nadřízení, ale ani jeho přítelkyně Rachel (Charlotte Gainsbourg), s níž se právě rozešel. Jediné, co stojí mezi ním a pitím, je případ, který by ho přivedl na jiné myšlenky. Ke smůle jedné ženy, která zmizela uprostřed noci ze svého domu a o pár dní později byla nalezena brutálně zavražděná, se Harry právě dočkal.

Postavený sněhulák, který na místě činu zůstal jako jediné vodítko, naznačuje, že tenhle pachatel si chce hrát a že si dost možná už párkrát takhle hrál i v minulosti. A že ho to baví čím dál víc a nehodlá s tím přestat. Přestože Harrymu v pátrání pomáhá brilantní mladá vyšetřovatelka Katherine Bratt (Rebecca Ferguson), nepřestávají policisté tahat za kratší konec. Záplava domnělých i pravých stop a hned několik podezřelých vytvářejí pachateli dokonalou clonu, za níž může nerušeně stavět sněhuláky, vraždit a dělat si legraci z Harryho Holea. Jenže skvělému poldovi stačí i vrahova nepatrná chyba k tomu, aby se chytil stopy a už ji nepustil.

 

Krotká (Une femme douce)
Podle literární předlohy: Krotká ~ Fjodor Michajlovič Dostojevskij
Datum premiéry: 12.10.2017

Jednoho dne se ruské ženě, která žije v zapadlé vesničce, vrátí balíček, jejž poslala svému uvězněnému manželovi. Vystrašená a plná obav se vydává na pitoreskní cestu do odlehlé části země, kde stojí vězení, které je pro mnohé spíš nedobytnou pevností. Čeká jí byrokratická absurdita, věrolomné charaktery ze společenské spodiny, ústrky, násilí i poznání, že žalář nekončí zdmi a ostnatými dráty, ale pokračuje daleko za jejich hranice.

 

Thor: Ragnarok (Thor: Ragnarok)
Podle literární předlohy: Thor: Ragnarok ~ Marvel
Datum premiéry: 26.10.2017

Thor je uvězněn na opačném konci vesmíru bez svého mocného kladiva a je nucen pustit se do závodu s časem, aby se vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok – zkázu svého domova a konec asgardské civilizace – který se snaží rozpoutat mocný nový nepřítel, nemilosrdná Hela. Předtím ale musí přežít smrtící gladiátorskou soutěž, v níž se ocitá tváří v tvář svému bývalému spojenci z řad Avengers – neuvěřitelnému Hulkovi.

 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. E_V_E napsal:

    blade runnera chcem vidiet, ale najprv si kuknem 1tku 8D
    snehuliak trailer ma desí 8D

  2. JimmieSmall napsal:

    I have checked your page and i’ve found some duplicate content,
    that’s why you don’t rank high in google, but there is a tool that can help you to create
    100% unique articles, search for; Boorfe’s tips unlimited content
    JimmieSmall recently posted..JimmieSmallMy Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..