Filmová recenze: Všechno úplně všechno

Na tuhle adaptaci moc pěkné knížky jsem byla opravdu zvědavá. Původně jsem na film sice chtěla jít do kina, ale jaksi jsem na to zapomněla, takže jsem se k němu dostala až teprve teď a nelituju.

Režie: Stella Meghie
Scénář: J. Mills Goodloe
Kamera: Igor Jadue-Lillo
Hudba: Ludwig Göransson
Hrají: Amandla Stenberg, Nick Robinson, Anika Noni Rose, Ana de la Reguera, Taylor Hickson, Dan Payne, Fiona Loewi, Sage Brocklebank, Peter Benson, Françoise Yip

Madeline je sedmnáct a hodně čte. Nic jiného totiž dělat nemůže. Její imunita nedokáže bojovat s venkovním světem, a proto je stále zavřená doma ve svém sterilním pokoji.

Společnost jí dělá jen matka a ošetřovatelka. Všechno se ale změní v okamžiku, kdy se do sousedního domu nastěhuje nová rodina a s ní i kluk Olly. Jelikož se nemůže se záhadným sousedem setkat, začnou si psát emaily.

Madeline si tak během krátkého času uvědomí, že její život není skutečný, a proto nabere odvahu všechno risknout…

 
 

 

Pokud hledáte hezký film na odpoledne, zvolte rozhodně Všechno úplně všechno, protože má tu správnou kombinaci napětí, první lásky a objevů, aby to člověka bavilo a nepřišlo mu to až příliš přeslazené. Pravda, občas vám ten prostor přijde až moc sterilní, ale ono to přesně takto má vypadat.

Upřímně si tak úplně nedokážu představit, jaké to musí být, žít takhle izolovaná od světa. Ještě že v dnešní době existuje ta pokročilá technologie, jinak by takoví lidé moc dlouho nepřežili. Musím moc pochválit samotnou barevnost filmu, která tak hezky pohladí po duši. Nebo alespoň mně přišel strašně hezky zpracovaný kontrast čisté barvy Madeline a černé barvy Ollyho.

Všechny hlavní postavy filmu (a že jich zase tolik není) mi přišly knižně věrné, možná tu a tam se něco poupravilo nebo udělalo jinak, ale je to jedna z mála adaptací, která knihu jen nevykradla, ale opravdu se jí řídila. Amandla je ve své roli skvělá, stejně tak Nick. Oba dva herce mám moc ráda a vždycky se na jejich filmy těším, ani tentokrát nezklamali.

Všechno úplně všechno je film, který vás něžně pohladí po duši a ukáže vám, že světlo lze i v jinak smutném životě vždy nalézt. Příběh je možná lehce předvídatelný, ale i tak si sledování užijete.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..