V září 2017 vychází – 1. část

Tak jsem to zase nevychytala s koncem měsíce, ale to snad nevadí. Podívejme se na to, co tento měsíc vychází.

~ Česko ~

Skvrna
Gillian Flyn

1.9.2017
Knižní klub

Mistrovská hororová povídka od světové bestselleristky Gillian Flynnové je poctou klasickým duchařským historkám a dalším důkazem autorčina všestranného spisovatelského talentu (získala za ni prestižní Edgar Award). Důkazem, který si nelze nechat ujít.

Neškodné podvůdky, snaha přežívat, drobné lži, a taky jeden věštecký salon se speciálními službami v zadní části. To je svět mladé ženy, na kterou se jednoho upršeného jarního dne obrátí Susan Burkeová, které straší v domě. Jenže ten starý viktoriánský dům skrývá víc tajemství než jednu krvavou šmouhu na stěně a pochybné duchy, které vyžene trocha šalvěje a mořské soli. Dost možná tady půjde někomu i o život…

Wangovi vs. svět
Jade Chang

1.9.2017
HOST

Charles Wang je drzý, geniální a roztomilý pitomec, který přijel do Ameriky, aby tam udělal kariéru. Jenže na konci léta 2008 přijde kvůli nesmyslnému rozhazování o všechno. Teď chce jediné: zajistit rodině domov, vrátit se do Číny — své domoviny, kterou nikdy neviděl — a pokusit se získat zpět půdu svých předků.

Bláznivou jízdu rodiny Wangových napříč Amerikou sledujeme očima jejích pěti členů: hlavy rodiny Charlese, jeho nejstarší dcery Sainy (umělkyně skrývající se v ústraní po skandálním přijetí poslední výstavy), syna Andrewa (panice a ctižádostivého komika), dcery Grace (svéhlavé puberťačky s nutkavými sebevražednými sklony) a jejich chamtivé nevlastní matky Barbry.

Po všech peripetiích, které rodinu cestou potkají, se Charles musí rozhodnout mezi starým a novým světem, mezi rodinou a naplněním svého snu o Číně.

Láska mezi řádky (Mezi řádky #1)
Jodi Picoult, Samantha van Leer

4.9.2017
CooBoo

Co byste dělali, kdyby na vás postava z knihy promluvila? Delilah nesnáší školu natolik, jako miluje knihy. Přesněji řečeno jednu knihu, které se nemůže nabažit. Kdyby děti v její třídě věděly, kolikrát četla tu sladkou pohádku, kterou našla v knihovně, určitě by se jí vysmály. V patnácti by už na pohádky věřit neměla. Avšak pro Delilah znamená tento příběh víc než jen slova na papíře.

Po tvém boku
Kasie West

4.9.2017
CooBoo

Když Autumn zjistí, že zůstala zamčená v knihovně, myslí si, že už to nemůže být horší. Až do té chvíle, než přijde na to, že Dax tam skončil s ní. Autumn toho o Daxovi moc neví – prý je to samotář, a jednou se dokonce zapletl do nějaké bitky a skončil v polepšovně. Ale je si naopak jistá tím, že je asi tou poslední osobou, se kterou by chtěla někde zůstat celý víkend zamčená.

A tak si prostě jen dokola připomíná, že je jen otázkou času, než si její přítel Jeff všimne, že ji nechal v knihovně, a vrátí se pro ni. Jenže Jeff se nevrátí. A tak musí Autumn jíst pár dní jen jídlo z automatu a bavit se s divným klukem. Naštěstí ale zjistí, že Dax není zas tak zvláštní a že si dobře rozumí. Dokonce víc, než si kdy Autumn s jakýmkoli jiným klukem rozuměla. Můžou ale jejich pocity přežít konec víkendu a návrat do jejich původních životů?

Jak potvrdit lásku
Meg Cabot

6.9.2017
BB/art

Slavný profesionální golfista Reed Stewart před lety odešel z městečka Bloomville a zůstalo tam po něm kromě rodiny i jedno zlomené srdce; patřilo Becky Flowersové, ale ta se nakonec z nešťastné lásky vzpamatovala a nyní úspěšně podniká. Ovšem stojí před velesložitým úkolem: vyřešit prekérní situaci, do níž se dostali Reedovi rodiče, a pomoci jim se stěhováním na slunnou Floridu. Při tom je setkání s Reedem nevyhnutelné.

Jak se ti dva dokážou popasovat s tím, že se zase uvidí? Co s nimi udělají vzpomínky na osudovou noc, co znamenala konec jejich veliké lásky? Nejen oba bývalí milenci, ale ani Reedovo a Beckyino příbuzenstvo z vidiny nového setkání zrovna nejásá… no a vzhledem k tomu, že sourozenci jsou podobně praštění jako rodiče, všechny zúčastněné čeká perný týden.

Muž, který hledal svůj stín (Milénium #5)
David Lagercrantz

7.9.2017
HOST

Lisbeth Salanderová si odpykává trest v ženské věznici Flodberga a snaží se vyhnout konfliktu s ostatními vězeňkyněmi. Když se však zastane mladé ženy bangladéšského původu ze sousední cely, okamžitě ji napadne Benita, nepsaná vůdkyně věznice.

Za Lisbeth přijede na návštěvu její dávný poručník Holger Palmgren a oznámí jí, že získal dokumenty vrhající nové světlo na bezpráví, které na ní bylo pácháno v dětství. Lisbeth poté požádá novináře Mikaela Blomkvista, aby jí pomohl s pátráním. Stopy je dovedou k jistému Leu Mannheimerovi, zaměstnanému na vysokém postu v Investičních fondech Alfreda Ögrena. Jak je minulost bohatého mladého muže z finančnických kruhů propletena s minulostí Lisbeth Salanderové? A dokáže se Lisbeth postavit stupňujícím se hrozbám Benity a jejího gangu?

Hodinová věž (Časodějové #3)
Natalja Ščerba

7.9.2017
Fragment

Vasilisa pilně studuje na časodějnické škole v Astrohradu. Život jí ale ztrpčuje ředitelka školy a proradná přítelkyně jejího otce Elena Mortinová. Mnohem větší nebezpečí však Vasilise hrozí od Astragora, mocného ducha Ostaly.

Podaří se dívce zachránit začasovanou kamarádku Dianu Fréziovou a získat časodějnickou střelu, bez které nelze probudit vílu z věčného spánku? Dokáže pomocí modré jiskry, která se usídlila v jejím srdci, vrátit čas do Eflariusova legendárního zámku?

Šest vran (Šest vran #1)
Leigh Bardugo

7.9.2017
Fragment

Ketterdam – rušné přístavní město, kde se dá za peníze koupit naprosto cokoliv. Nikdo to neví lépe než Kaz Brekker, fenomenální podvodník a zloděj. Neštítí se žádné špinavé práce a dokáže vybruslit z každé situace. Jednoho dne dostane nabídku, na kterou by kývl jen šílenec. Pohádková odměna však několikanásobně převyšuje všechna nebezpečí, která ze sebevražedné zakázky plynou. Sám to ale nezvládne.

Bude potřebovat další pomocníky… Trestance prahnoucího po pomstě. Zázračného střelce se slabostí pro hazardní hry.Černou ovci z prominentní rodiny na útěku z domova. Špiónku, pohybující se neslyšně jako stín. Dívku, využívající svoji krásu jako smrtící zbraň. Šest nebezpečných psanců se pokusí o nemožné – vloupat se do Ledového paláce, nejstřeženější pevnosti světa. Kdo z nich přežije? Jaká tajemství vyplavou na povrch? Odvrátí nebezpečí, které hrozí světu?

Odveta (Univerzita výjimečných #3)
Joelle Charbonneau

7.9.2017
Fragment

Svaz národů se ocitá na pokraji občanské války. Povstalci intrikují proti kruté a vychytralé vládě. Nadaná studentka Cia Valeová, která přežila testování, je odhodlaná pustit se do boje. Sama to však nezvládne.

Toto je příležitost chopit se vedení, na které Cia dosud jen cvičila – ale koho má vlastně vést? Tváří v tvář nebezpečí a podvodům musí Cia riskovat životy těch, které má ráda a vsadit vše na loajalitu svých smrtelně nebezpečných spolužáků.

Dlouhá cesta na malou, rozzlobenou planetu
Becky Chambers

8.9.2017
HOST

Vesmír se možná zdá nekonečný, ale lodě jím putující můžou být tísnivě malé.

Když se Rosemary Harperová připojí k posádce Poutníka, příliš toho neočekává. Touží jen po nenápadném, pokojném místě, které by mohla na chvíli nazývat domovem, a po úniku od problematické minulosti. A přesně takové útočiště jí Poutník nabízí. Život na palubě lodi je sice trochu chaotický, ale jinak vcelku poklidný.

Až do doby, kdy posádka dostane životní nabídku: vybudovat hyperprostorový tunel na vzdálenou planetu a zajistit si tak na několik dalších let pohodlné živobytí — pokud ovšem přežijí dlouhou cestu mezihvězdným prostorem, aniž dojde k ohrožení některého z křehkých spojenectví, jež udržují galaxii v klidu.

Potíž je v tom, že Rosemary není na palubě jediná, kdo skrývá nějaké tajemství…

Píseň zimy (Píseň zimy #1)
S. Jae-Jones

11.9.2017
CooBoo

Dávej si pozor na skřety a zboží, které prodávají. Liesl celé své dětství poslouchala krásné a tajemné příběhy o Králi skřetů – o nezbedném panovníkovi, který vládne podzemí, o Králi duchů, který ji inspiroval ke skládání hudby. Poté ale Liesl vyrostla a musela své sny o králi a skládání hudby nechat stranou a věnovat se praktičtějším věcem. Avšak když zmizí její sestra Käthe, jen Liesl ví, že ji odnesli skřeti, a vydává se do podzemní říše, aby ji zachránila a přivedla zpět.

Král podzemí jí sestru vydá pouze pod jistou podmínkou – Liesl se pro ni musí obětovat. Bez smrti se nemůže svět znovu zrodit, zimu nevystřídá jaro, a tak Liesl nabídne králi svou ruku. V podzemní říši Liesl pomalu ztrácí sílu a jako králova nevěsta umírá. Čeká ji velké rozhodnutí: Obětuje svou lásku, anebo nastane konec světa?

Krverůž
A.G.Howard

11.9.2017
CooBoo

Rune je nadaná zpěvačka s andělským hlasem, která ale pro svůj talent velice trpí. S nadějí, že jí odborníci pomůžou, začne chodit na uměleckou konzervatoř Krverůž. Nejenže je tato škola tajemná, dokonce se proslýchá, že v ní straší proslulý fantom Opery.

A čím více Rune školu poznává, tím spíše tomu věří. Ve snu ji navštěvuje tajemný a okouzlující houslista, který zná všechna její tajemství a učí ji zpívat. Dokáže ji zachránit, anebo se stane její zhoubou?

Plamen v temnotě (Jiskra v popelu #2)
Sabaa Tahir

14.9.2017
HOST

Cesta plná nástrah. Oceán smutku. Svět v plamenech. Elias a Laia běží o život ve strhujícím pokračování úspěšného fantasy románu Jiskra v popelu.

Po čtvrté zkoušce, při níž došlo k nečekaným událostem, se imperiální vojáci vydávají na lov dvou uprchlíků, kteří opustili Serru a vypravili se na nebezpečnou cestu do srdce Impéria.

Temné síly, lidské i ty nadpřirozené, však pracují proti nim. Elias a Laia musejí na každém kroku své cesty bojovat, aby přelstili nepřátele: krvežíznivého císaře Marka, nemilosrdnou velitelku, sadistického dozorce, který vládne kaufskému vězení, a — což je nejbolestivější — také Helenu, Eliasovu dlouholetou přítelkyni, jež nyní zastává funkci císařova Krkavce.

Helena se musí podrobit Markově vůli a postavit se do čela mise, která jí láme srdce: jejím úkolem je najít zrádce Eliase a zabít ho.

Ztracené insignie (Panův tajemný odkaz #3)
Sandra Regnier

14.9.2017
Fragment

Felicity by měla zářit štěstím. Téměř všichni kluci ze školy se o ni náhle zajímají a navíc je zasnoubená s tím nejpohlednějším klukem z celého Londýna. Má to ale háček. Zasnoubení bylo domluveno před stovkami let a neodolatelný Leander plete hlavy nejen Felicity, ale i jiným dívkám. V Jiném světě se navíc vyhrotila situace. Je potřeba najít ztracené insignie a vypadá to, že elfové opět spoléhají na to, že jim Felicity pomůže.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..