White Hot

Autor: Ilona Andrews
Originální název: White Hot
Knižní série: Hidden Legacy
Díl: druhý
Žánr: paranormálno, romance, magie, zvláštní schopnosti
Věková hranice: 20+
Moje hodnocení: 5 hvězdiček

Nevada Baylor má unikatní tajnou schopnost, pozná, když jí někdo lže. Umí toho samozřejmě využít, ale nebojí se ani tvrdé práce, aby udržela rodinnou detektivní agenturu v běhu. Ale její nový případ ji opět svede do cesty Connorovi Roganovi, kterému nikdo neřekne jinak než Mad Rogan.

Rogan je miliardář a Prime, nejvyšší možný uživatel magické síly, a pro Nevadu naprosto nečitelný. Vzájemnou přitažlivost ale nedokáže ani jeden z nich popírat. Opět musí spojit své síly a překonat občasnou nevraživost, aby rozlouskli nebezpečný případ, v němž hrozí zničení města Houston a jeho uvržení do naprostého chaosu.

A mezitím najdou ještě něco víc…

Nakladatel: Avon Books (EN)
Počet stran: 382 (EN)
Vazba: Brožovaná (EN)
Vydání v USA: 31.5.2017
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 10 dní, červenec 2017, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Miluju je.

Oficiální blog autorů
Oficiální stránky autorů

Můj názor: Myslím, že je dost jasné, jak moc knihy autorského dua Ilona Andrews zbožňuju. Jestli ne, přečtěte si jakoukoliv mou recenzi na jejich knihy. Naprosto jejich knihy žeru, protože jsou prostě neskutečně boží. Ale abych se neutápěla neustále v superlativech, napíšu i něco o samotné knize.

Když jsem se pouštěla do prvního dílu nové série, Hidden Legacy, nevěděla jsem, co čekat. Ano, četla jsem pochvalné recenze a doufala jsem, že najdu další oblíbenou paranormálku, která by mi přesně sedla do noty. A stalo se. Nevada a Connor jsou docela podobní Kate s Curranem, ale nejsou rozhodně stejní.

Zatímco Kate se věšinu života starala jen o sebe a až později si osvojila Julii, Nevada je silně vázaná na svou rodinu a udělá vše, aby je ochránila. Connor je Curranovi podobný víc, ale nejspíš to dělá celá ta jejich temná minulost (Curranovo dětství a dospívání, Connorovo působení u armády), silné macho postavení, nedolatelný zjev a velká síla. Pojetím jde ovšem o paranomal romance a ne o urban fantasy, jako je tomu u Kate. Je to vidět hlavně ve větších detailech při romantických částech.

Každopádně celá zápletka je skvěle vystavená a hlavně magická část příběhu mě neskutečně baví. Líbí se mi, jak to je celé promyšlené, celá ta hierarchie, pravidla. Je to hodně podobné chování Smečky. No prostě co říct, nevadí mi, že se to v některých bodech možná opakuje, líbí se mi to. Je to jiné, je to plné magie, skrytých odhalení, hravě detektivní a občas pořádně smrtící.

Už se těším, co se dozvím v třetím díle, jelikož ten vyšel teď a já už ho mám doma, abych se do něj pustila. Jak ale autory znám, nejspíš to třetím dílem neskončí a dočkáme se minimálně toho čtvrtého. Mně by teda vůbec nevadilo, kdyby těch dílů bylo dokonce víc.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..