V srpnu 2017 vychází – 2. část

Druhá část knih, které vycházejí v češtině.

~ Česko ~

Růže & dýka (Pomsta & rozbřesk #2)
Renée Ahdieh

14.8.2017
CooBoo

Jsem obklopená ze všech stran pouští. Jsem vězeň písku a slunce. A už nemůžu věřit ani své rodině.

Chorásán se ocitl na pokraji války a Šeherezáda kvůli temné kletbě opustila královský palác a i svou lásku, Chálida. Vrátila se ke své rodině a do bezpečí. Brzy ale zjistí, že už nemůže věřit ani svým přátelům a že ji vězní lidé, které miluje. Dokáže najít způsob, jak se vzepřít hrozivé kletbě a neztratit svou velkou lásku? A je vůbec možné zabránit tomu, aby umírali další nevinní?

Moje recenze

Henry + Zoe = Velké trable
Andy Jones

14.8.2017
Plus

Henry a Zoe toho mají společného víc, než by je samotné napadlo. Pro začátek třeba minulost, ona i on se s ní totiž rozhodli nečekaně rázně skoncovat. A to neobejde bez potíží. Henry dal v předvečer svatby kopačky své lásce z dětství a prchá do Londýna, aby našel sám sebe a začal znovu a lépe. Zoe si taky naplánovala „očistnou kúru“, chystá se zmizet z Londýna, procestovat světě a zjistit, co od života vlastně čeká.

A i když neví, kam přesně se vydá, v jednom má jasno: vydá se tam sama! Kdyby se Henry a Zoe potkali o rok dřív, možná by všechno vypadalo jinak. Ale to by bylo příliš snadné, no ne? Osud je svedl dohromady až sedm měsíců poté, co se jim život obrátil naruby. A pouhé čtyři měsíce předtím, než má Zoe nastoupit do letadla a vyrazit do kdovíjaké dálky…

Je nějaká naděje, že z rovnice HENRY + ZOE nakonec vyjde VELKÁ LÁSKA?

Thorovo kladivo (Magnus Chase a bohové Ásgardu #2)
Rick Riordan

17.8.2017
Fragment

Jmenuju se Magnus Chase. Loni touhle dobou jsem vybíral popelnice, spal jsem pod mostem, flákal se s kámoši Hearthem a Blitzem, vyhýbal se policajtům a snažil se prostě přežít. A přede dvěma měsíci jsem zničehonic umřel v boji s ohnivým obrem. Probral jsem se v hotelu Valhala jako jeden z Ódinových válečníků einherjů. Od svého znovuzrození jsem si zvykl na spoustu podivností.

Putoval jsem po devíti světech a potkával severské bohy, elfy, trpaslíky a další bandu netvorů, jaké ani neumím pojmenovat. Získal jsem magický meč a s jeho pomocí spolu s kamarády odvrátil ragnarök, soudný den. A myslíte, že mě čekal zasloužený odpočinek? Ani nápad! Sotva jsem našel Meč léta, už abych se vydal pátrat po další kouzelné zbrani, ztraceném Thorově kladivu…

Machinace
Hayley Stone

21.8.2017
Plus

„Poprvé je smrt trápení. Podruhé už spíš jenom otrava.“

Stroje byly stvořeny k tomu, aby lidstvu pomáhaly a zamezily veškerým válkám. Neúprosnou logikou ovšem došly k jednoduchému závěru: bez lidí žádné konflikty nehrozí. Nastává nemilosrdné vyvražďování, které lidskou rasu přivede až na pokraj vyhynutí.

Během jedné ze záchranných misí umírá i Rhona Longová, symbol a vůdkyně odboje, ale dostává druhou šanci – jako klon, který si neuchoval skoro žádné vzpomínky. Nyní ji čeká nelehký úkol: všechny kolem přesvědčit, že Rhonina kopie není o nic horší než Rhona sama, ať už se to týká jejích citů, nebo schopnosti velet. Mezitím se ale stroje chystají na nehostinných aljašských pláních k dalšímu velkému útoku, jehož cílem nemá být jen zničení jedné ze základen odboje, ale něco mnohem děsivějšího.

Cestovatelka (Pasažérka #2)
Alexandra Bracken

21.8.2017
CooBoo

Etta byla vytržena ze svého života a vhozena do minulosti, kde jakákoli její chyba může změnit budoucnost. Poté, co je unesena a probudí se na neznámem místě a v neznámém čase, ji ohrožují dvě mocné skupiny nepřátel, které si přejí její smrt. A tak se jí dostane pomoci od někoho, od koho to nikdy nečekala. Od někoho, kdo by měl být dávno mrtvý.

Mezitím Nicholas a Sophia sledují Ettinu stopu a snaží se ji vypátrat, i když jim v tom Ironwoodovi snaží ze všech sil zabránit. Jak Etta a Nicholas bojují, aby je jejich cesty svedly k sobě navzájem, procházejí různými místy i dějinnými epochami a uvědomují si, že čas i historie se náhle mění. A oni se mění s nimi.

Přísaha krve (Odkaz černé dýky #2)
J.R.Ward

23.8.2017
Baronet

Bratrstvo černé dýky dál trénuje ty nejlepší z nejlepších, aby se přidali do jeho řad ve smrtícím boji proti Vyhlazovací společnosti. Mezi novými rekruty se Axe projevuje jako chytrý a zuřivý bojovník – a taky samotář, izolovaný v důsledku osobní tragédie. Když jistá aristokratka potřebuje osobního strážce, Axe tu práci přijme, ačkoliv není připravený na živočišnou přitažlivost, jež vzplane mezi ním a tou, kterou se zapřisáhne ochraňovat.

Pro Elise, otřesenou vraždou, k níž došlo v její rodině, je Axeovo nebezpečné kouzlo lákavé – a možná ji má i rozptýlit v jejím žalu. Jak ale vztah mezi nimi sílí a fyzická přitažlivost přerůstá v něco mnohem zásadnějšího, zmocňují se Axe obavy, že jeho tajemství a týrané svědomí je od sebe odtrhnou.
Rhage, bratr s největším srdcem, ví o sebetrýzni všechno. Chce Axeovi pomoct naplno využít jeho potenciál. Když ale nečekaný příchozí ohrozí novou rodinu Rhage a Mary, ocitne se sám znovu ve víru boje proti osudu, který chce zničit to, co je mu nejvíc drahé.

Axeova minulost vyjde najevo, osud se obrací proti Rhageovi a oba muži si musí sáhnout na dno – a modlit se, aby pro ně světlem na konci temnoty nebyl hněv, ale láska.

Láska bez pravidel
M. J. Summers

23.8.2017
Ikar

Harper Youngová žije přesně takový život, jaký vždy chtěla – je výtvarnou redaktorkou prestižního newyorského časopisu Style a srdcem každého večírku na Manhattanu. Tahle silná, divoká a nespoutaná žena, s níž se každý chce přinejmenším kamarádit, má ale za sebou také spoustu bolesti a trápení, na něž se snaží zapomenout. Vede se jí to přesně do chvíle, než zjistíí, že se bude muset vrátit zpátky do malého rodného městečka, aby se postarala o svého otce.

Není-li Evan Donovan zrovna na staveništi, lze ho obvykle nalézt na nějakém skalním převisu. Lezení ho uklidňuje a už zase se mu v životě daří – po nepodařeném manželství se konečně postavil na nohy a jeho stavební firma právě získala obří zakázku. Jenomže pak se zničehonic objeví sestra jeho kamaráda a svět se mu rázem obrátí vzhůru nohama.

Ona ho vždycky chtěla a nikdy si netroufla, on o ní dobře věděl, ale nedovolil si na ní ani pomyslet – a oběma jim život už přinesl hodně těžkostí. Pomohou jeden druhému najít cestu domů?

Nuly
Chuck Wendig

23.8.2017
Knižní klub

Tahle pětice by se v normálním životě nejspíš nikdy nepotkala. A přesto se ocitnou na tajném místě jako nedobrovolní spolupracovníci. Jedno mají totiž společné – veterán ze staré školy, internetová aktivistka-muslimka, podvodníček tmavé pleti, dobrosrdečný pozér a drsná trollka jsou prvotřídní hackeři. Takže dostali na vybranou: buď několik let vězení, nebo jeden rok plnění zakázek pro vládu.

Za mříže se nikomu nechce, ale hacker prostě musí hackovat, a tak si nesourodá skupinka, která si říká Nuly, krátí své nechtěné zaměstnání tím, co umí nejlíp. A brzy objeví, že je dohromady nesvedla ani náhoda, ani genialita policie – za vším stojí někdo mnohem nebezpečnější. Někdo, nebo spíš něco, co se vymklo kontrole…

Navždy s láskou Lara Jean (Všem klukům, které jsem milovala #3)
Jenny Han

24.8.2017
CooBoo

Lara Jean zažívá ten nejlepší maturitní ročník, jaký si dívka může přát. Je bláznivě zamilovaná do svého přítele Petera, její táta se znovu žení a Margot se na léto vrátila domů. Lara nechce, aby se něco změnilo, ale ví, že jinak to nepůjde.

Čeká ji velké rozhodnutí: Kam půjde na vysokou a co to bude znamenat pro její vztah s Peterem? Měla by poslechnout spíše své srdce, anebo rozum?

Můj přízvuk je skutečný
Kunal Nayyar

24.8.2017
XYZ

Ze všech televizních a seriálových lúzrů je indo-americký, nevyléčitelně geeky astrofyzik Raj Koothrappali z Teorie velkého třesku jedním z nejroztomilejších. Upřímný, stydlivý a zábavný jako jeho postava je i herec samotný a v této knize nás nechá nahlédnout do svého života předtím, než se stal Rajem. Humorným stylem vzpomíná na chlapce z Nového Dillí, co právě dostal první pusu (a že to byl pěkný trapas.

Sleduje mladého smolaře, kterému nechybí sebeironie ani dojemně široké srdce. Líčí jeho pouť do filmových ateliérů v Americe, kde se z ušlápnutého hocha stane sebevědomý, okouzlující, vtipný a úspěšný herec jednoho z nejsledovanějších seriálů světa. Cestou se dozvíme, jaké to je být outsider z druhého konce světa, dostat se na úplné dno, ale nevzdat to, a nakonec uspět.

Sníh nebo popel (Sníh nebo popel #1)
Sarah Raasch

28.8.2017
CooBoo

Mírné jaro, krušná zima? Kdepak, v tomto světě platí jiná pravidla! Jaro před šestnácti lety dobylo Zimní království. Jedinou nadějí zničené země je osm přeživších a Meira je jednou z nich. Celý život prožila jako uprchlík, nepoznala své rodiče a vychovali ji jako válečnici.

Avšak i jako nelítostná bojovnice se zamilovala. Nešťastně. Ani zlomené srdce ji ale nezastaví – udělá cokoliv, aby její království získalo svobodu.

Harry Potter a Tajemná komnata (Harry Potter #2)
J.K.Rowling

28.8.2017
Albatros

Harry si za uplynulé léto prožil ty nejhorší narozeniny v životě, dostal několik zlověstných varování od domácího skřítka Dobbyho a od Dursleyových ho nakonec musel zachránit Ron Weasley v kouzelném létajícím autě.

Na chodbách bradavické školy pak Harry slyší podivný šepot – a útoky na sebe nenechají dlouho čekat. Několik studentů zdánlivě zkamení a Dobbyho předpovědi se začínají vyplňovat…

Sny andělů a chimér (Dcera kostí a dýmu #3)
Laini Taylor

28.8.2017
Knižní klub

Karou převzala kontrolu nad povstáním chimér a snaží se je odvrátit od pomsty, která by znamenala jejich zkázu. Když krutý vládce andělů vnese zmar i do lidského světa, Karou a Akiva, dřívější nepřátelé, jsou nuceni uzavřít spojenectví.

Jejich nové pouto je jen pokřivenou ozvěnou jejich dávného slibu, ale přesto v sobě nese naději – pro jejich národy i pro ně samotné.

Dívka s tetováním na zádech
Amy Schumer

30.8.2017
Jota

Amy Schumerová tvrdí, že její kniha Dívka s tetováním na zádech rozhodně nejsou memoáry! Na druhou stranu nám ale předkládá sbírku textů, které jsou plné jí samotné – jejího života, zkušeností a osobních postřehů či komentářů zážitků a situací, s nimiž se od dětství přes pubertu až do současnosti setkávala a potýkala.

Dívka s tetováním na zádech je velmi osobní a také velmi čistou a čtivou zpovědí mladé komičky, která se rozhodla sdílet ve svých krátkých esejích, fejetonech a zamyšleních úplně všechno. Osobní vyprávění mnohdy připomínající deníkové záznamy nebo povídání s kamarádkou u kávy působí velmi přirozeně a lidsky, snad každý čtenář si v něm najde něco, co jej nejen pobaví, ale také přivede k zamyšlení a vzpomínání, jak to vlastně měl nebo má on sám. Některé kousky vás chytí za srdce, jiné vás rozesmějí a naprosto „odbourají“.

Amy Schumerová rozhodně umí uhodit hřebík na hlavičku a zážitky z puberty nebo mládí vypráví s takovou vervou, slovním a situačním humorem, že se rozhodně nemůžeme divit obrovskému ohlasu, který tato kniha v loňském roce ve Spojených státech vzbudila. Amy Schumerová prostě lidi baví. Na pódiu, ve svých pořadech a teď i ve své knize.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..