V srpnu 2017 vychází – 1. část

Tak jsem to zase nevychytala s koncem měsíce, ale to snad nevadí. Podívejme se na to, co tento měsíc vychází.

~ Česko ~

Vendeta (Krev za krev #1)
Catherine Doyle

2.8.2017
Baronet

Pro Sofii to mělo být jen další léto v Cedar Hill, kde pracuje v rodinném bistru a vídá se s kamarádkou Millie. Jenže potom se do opuštěného sídla nastěhuje italská rodina s pěti přitažlivými bratry. Jednomu z nich Sofie nedokáže odolat – a varovných znamení si nevšímá. Proč má Nicoli pořád odřené klouby na rukou? Proč s sebou všude nosí vystřelovací nůž s vyřezávanou rukojetí?

A proč jí jeho arogantní a nesnesitelný bratr Luca nechce dovolit, aby se s ním vídala? Brzy začnou tajemství rodiny vycházet na světlo a Sofie tak nedobrovolně odhalí i palčivou pravdu o vlastní rodině. Náhle se ocitá ve válce dvou dynastií a brzy si bude muset vybrat, zda dá přednost loajalitě, nebo lásce. A až se tak stane, nic nebude jako dřív – protože v tomhle temném světě je čest to jediné, co stojí mezi životem a smrtí.

Katakomby
Madeleine Rouxe

2.8.2017
Jota

Odkud není cesty zpět…

Poslední rok na střední škole je pryč. Po všem, co spolu prožili, se Dan, Abby a Jordan těší na společný výlet autem a nehodlají se trápit tím, co bude, až skončí léto. Ale cestou za Jordanovým strýcem do New Orleansu si naši tři přátelé všimnou, že je sleduje červený sporťák. Pak začnou Danovi přicházet zprávy od někoho, od koho by je vůbec nečekal – od člověka, který zemřel o loňském Halloweenu.

Jak se podivné události stupňují, Dan je nucen smířit se s faktem, že to, co se mu přihodilo loni, možná nebyla jen shoda okolností, ale osud – osud, který spojuje Dana se skupinou lidí, kteří si říkají Řezbáři kostí a jsou fascinováni známými zabijáky z minulosti. Dan musí udělat vše, co je v jeho silách, aby tento výlet přežil.

I v této třetí knize série Asylum se setkáme s třemi teenagery, kteří balancují na tenké hranici mezi minulostí a současností, mezi genialitou a šílenstvím… Celý strhující příběh opět dokreslují originální fotografie.

Jsem romantik, ale léčím se
Leah Konen

3.8.2017
Fragment

Gael vždycky věřil, že pravá láska existuje. Teď se s ním ale rozešla holka, rodiče se rozvádějí a on začíná pochybovat. Dokonce samotná Láska uznává, že tady něco zanedbala, a tak mu pošle mu do cesty úžasnou dívku, která má jeho romantickou duši zachránit.

Bohužel však zapomene, že její hlavní protivník – Nečekaný zvrat – má s Gaelem své vlastní plány. Dokáže Láska zachránit situaci, nasadit své nejsilnější zbraně, porušit svá vlastní pravidla a nasměrovat Gaelův osud tam, kde ho chce mít?

Poslání (Trosečníci v čase #2)
Margaret Peterson Haddix

3.8.2017
Fragment

Alex, Karlos, Jonáš a jeho sestra Katka se propadli v čase do středověké Anglie. Brzy se ukáže, že Karlos je ve skutečnosti král Eduard V. a Alex zas jeho mladší bratr Richard, vévoda z Yorku. Opojení z královského postavení ale trvá jen do okamžiku, kdy si uvědomí, že jsou v londýnském Toweru vězněni.

Podaří se dětem opravit čas, který se následkem neoprávněných zásahů ziskuchtivých cestovatelů v čase řítí ke svému zániku? A jak vyřeší skutečnost, že podle známé historie byli Richard a Eduard, tedy Alex a Karlos, zavražděni?

Jak vyléčit zlomené srdce
Anna Bell

3.8.2017
Motto

Od chvíle, kdy se Joseph rozešel s Abi se slovy, že se k sobě nehodí, samým žalem téměř nevylezla z postele. Pak ovšem na svém prahu našla krabici s věcmi, které si u něj zapomněla. Nějakým omylem se v ní ocitl i Josephův seznam deseti věcí, které by chtěl ještě stihnout, než mu bude čtyřicet. Abi se hned chopila příležitosti seslané osudem: Je snad lepší způsob, jak mu dokázat, že se k sobě oni dva hodí, než splnit vše, co si předsevzal?

Ano, plán má pár úskalí, Abi nikdy nebyla žádný sportovec, a navíc se hrozně bojí výšek, takže absolvovat túru na kole kolem ostrova Wight, zvládnout windsurfing nebo slanit nejvyšší budovu ve městě, to může být problém. Pokud chce zvládnout celý seznam, musí zatnout zuby, posbírat všechnu odvahu a požádat o pomoc přátele. S každým dalším splněným úkolem léčí své zlomené srdce a získává ztracené sebevědomí. Podaří se jí ale získat svou životní lásku?

Než odejdeš
Clare Swatman

4.8.2017
Ikar

Láska někdy přichází pozvolna. Zoe a Ed se znali od mládí, vždy si byli poblíž, ale nikdy spolu. Až po letech se mezi nimi cosi změní a jejich budoucnost se začne ubírat po stejné cestě. Ale kromě radosti je čeká nejedno klopýtnutí, a jednoho obyčejného dne Zoe řekne svému manželovi pár zlostných slov…

Toho dne, který je Edův poslední. Zoe je zlomená žalem a lítostí nad tím, co Edovi řekla, a co mu naopak říct nestihla. Pak ale dostane zázračnou šanci postavit se s ním znovu na začátek. Poučí se ze svých chyb, anebo se minulost změnit nedá?

Dávný čas (Doctor Who)
Trevor Baxendale

9.8.2017
Jota

Dávný čas je novým příběhem odehrávajícím se ve vesmíru kultovního britského sci-fi seriálu Doctor Who s Dvanáctým Doktorem (Peter Capaldi) a Clarou Oswaldovou (Jenna Colemanová) v hlavních rolích.

Kniha je posledním dílem trilogie Kroniky Půvabu, do níž spadají již vydané díly Královská krev a Generace velkého třesku.

„Doufám, že jste připraveni se bát!“

Phaeroni zmizeli již před miliony let. Cestovali napříč hvězdami po stezkách z času a prostoru a zanechali po sobě jen pár stop. Ale co se Phaeronům vlastně přihodilo? Někteří věří, že je vyhladila nějaká nezastavitelná síla… jiní tvrdí, že se vyhladili sami. Ale co když je ve skutečnosti zastihl mnohem strašlivější osud?

V daleké budoucnosti objeví lidstvo poslední phaeronskou stezku — a Doktor s Clarou se vydávají odhalit, kam tato stezka vede. Každý z výzkumného týmu ví přesně, po čem pátrat — ale pouze Doktor ví přesně, co naleznou.

Protože kromě Doktora nikdo nezná pravé tajemství Phaeronů: obludné tajemství, tak mocné a strašlivé, že muselo být pohřbeno v nejhlubším hrobu ve vesmíru.

Co by můj syn měl vědět o světě
Fredrik Backman

10.8.2017
HOST

Vrávoravý pokus otce vysvětlit dvouletému synovi, jak funguje svět. Od autora bestselleru Muž jménem Ove.

Fredrik Backman vtipně stírá všechny úzkosti a nedostatky rodičů jednadvacátého století v půvabné knize plné upřímných obav a nepodmíněných vyznání lásky, která zasáhnou čtenářovo srdce.

Mému synovi. Už teď se ti omlouvám. Za všechno, co udělám špatně. Za všechno, k čemu se nedostanu. Za minibus. Za kraťasy. Za tričko s nápisem „Správní chlapi váží přes 90 kilo“. Za snahu dát si „high five“ s tvými kamarády. Za tuto knihu. Knihu o věcech, které bys měl podle mě vědět o světě. O fotbalu, IKEA, o tom, jaké to je být mužem, o Bohu a smažené snickersové zmrzlině. O tom, jaké to je ztratit klíčky od auta a proč musel táta zabít zpívající plastovou žirafu.

Tato kniha je především o snaze být dobrým rodičem. Protože chci, abys věděl, že jsem se vážně snažil úplně nejvíc, jak jsem uměl. Nikdo negooglil tolik jako já.

Ledová krev
Elly Blake

10.8.2017
CooBoo

Říká se, že protiklady se přitahují. Někdy to ale neplatí! Ruby, která vládne ohni, žije v krutém ledovém světě. Když je její matka zavražděna, přidá se k rebelům, aby jim pomohla zastavit šíleného Krále ledu. Než se zapojí do boje, je zajata a donucena bojovat v turnaji proti nejlepším ledovým bojovníkům. Jeden z nich jí ale není lhostejný. Oheň a led jsou nepřátelé na život a na smrt, společně však můžou vytvořit sílu, která vše změní.

Čarodějka v zácviku
James Nicol

10.8.2017
Fragment

Arianwyn má prostě smůlu. Neprošla závěrečnou zkouškou, a tak místo odznaku stříbrné hvězdy pro čarodějky získala jen hloupou bronzovou měsíční brož. Nestačí, že bude muset zkoušky opakovat, ale ještě ji navíc pošlou do zapadlého městečka Limb, kde je taková nuda, že tam vlastní čarodějku neměli už celá léta.

Její nový život se ale ukáže být všechno, jen ne nudný. Když zjistí, že její největší školní rivalka Gimma je neteří místního starosty, je Arianwyn jasné, že problémy na sebe nenechají dlouho čekat. A taky že ano! Gimma totiž omylem otevře čarodějný portál, a to, co z něj unikne, není nic pro slabší povahy. Zatímco se Arianwyn snaží ovládnout svá vlastní kouzla, věci naberou rychlý spád. A v sázce je mnohem víc, než jen její hrdost…

Přeloženo s láskou
Fabienne Betting

10.8.2017
XYZ

Jeden nenápadný inzerát, špetka odvahy, dávná láska a na světě je bestseller! Thomas Lagrange je průměrný mladík, pracující u McDonalda, který místo hledání pořádné práce stále fantazíruje o své vysokoškolské platonické lásce, lektorce mesménštiny, Malislovně Jeroně. Když se vyzbrojen svými chabými znalostmi tohoto jazyka ujme překladu bizarního románu, doufá, že ho to s dívkou jeho snů opět spojí.

Události však naberou nečekaný spád a román o poněkud nekonvenční lásce mesménské stařenky a mladého ukrajinského vojáka se ze dne na den stane literární událostí. Thomas, který překlad pojal velmi svérázně a živelně a který je navíc mylně označován i za autora, se ocitne na stránkách novin, v hledáčku televizních kamer a nakonec i v zorném poli svůdné Malislovny. Není však všechno zlato, co se třpytí…

Dopisy, které nikdo nečetl
Iona Grey

10.8.2017
Fragment

Píše se rok 1943 a v nálety zničeném Londýně se setkávají dva mladí lidé: nešťastně vdaná Stella a pilot amerického letectva Dan. Ve dnech, kdy si nikdo není jistý tím, co bude zítra, se do sebe bezhlavě zamilují. Chvíle, kdy spolu mohou být šťastní, však trvají jen krátce. Dan odchází bojovat, ale slibuje, že se pro Stellu po válce vrátí. O sedmdesát let později vhazuje Dan do schránky poslední dopis.

Jeden z mnoha, který Stelle poslal na adresu místa, kde spolu měli po válce začít žít, a na které mu nikdy neodpověděla. Otevírá ho však Jess, mladá dívka, která v opuštěném domě hledá úkryt před svým násilnickým přítelem. Když si přečte Danovy nádherné dopisy, rozhodne se, že se ho pokusí vyhledat a pomůže mu jeho ztracenou lásku najít…

Nesmrtelní ochránci (Spirit Animals)
Eliot Schrefer

10.8.2017
Fragment

Spirit Animals aneb máš také své spirituální zvíře? V Erdasu má každé dítě naději přivolat spirituální zvíře, ale tento dar je vzácný. Conor, Abeke, Mej-lin a Rolan patří mezi hrstku vyvolených, kterým se to podařilo. Všichni totiž přivolali legendární zvířata – Velké strážce, kteří se znovuzrodili, aby chránili svět. Nyní se v různých koutech Erdasu začala objevovat nová spojení mezi dětmi a spirituálními zvířaty.

Zároveň se ale začala probouzet temnota, která celá staletí spala v hlubinách světa. Má moc přetrhnout magické pouto mezi člověkem a jeho zvířetem a rozpoutává řádění, které se šíří po celém Erdasu. Pokud ji mladí hrdinové nedokážou zastavit, pohltí spirituální zvířata a poté i celý svět…

1. díl nové série Spirit Animals: Soumrak strážců.

Hadohlavec (Čínské thrillery #4) Peter May
11.8.2017
HOST

Americká patoložka Margaret Campbellová se vrací do Spojených státu, kde ji však čeká kamion plný mrtvých Číňanů a konfrontace s vlastní minulostí. Pekingský detektiv Li Jen působící na čínském velvyslanectví ve Washingtonu má zjistit, proč se jeho krajané udusili v uzavřeném chladicím voze v jižním Texasu. Navíc se opět setká se ženou, která utekla z Číny i z jeho života.

Společně dostanou za úkol odhalit, kdo stojí za obchodem s ilegálními čínskými imigranty, který vedl k texaské tragédii. Zjistí, že imigranti se stali nedobrovolnými přenašeči smrticího nákladu. Li a Margaret, zápasící s démony společné minulosti, závodí s časem, aby zneškodnili biologickou časovanou bombu, která hrozí, že zničí nejen jejich budoucnost, ale i budoucnost celého lidstva.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..