Tento měsíc v kinech (32)

Máme tu další měsíc a spolu s ním i nová dávka filmových adaptací.

~ Srpen 2017 ~

Křižáček
Podle literární předlohy: Křižáček ~ Jaroslav Vrchlický
Datum premiéry: 3.8.2017

Křižáček je „historická roadmovie“ odehrávající se v době vrcholného středověku a inspirovaná romantickou básní Jaroslava Vrchlického. Malý chlapec ovlivněn legendami o dětských křížových výpravách utíká z domova a jeho otec, skutečný rytíř Bořek se vydává na takřka marnou pouť za jeho nalezením.

Dvojí putování ovšem nechce být lineárním dobrodružným vyprávěním, nýbrž se snaží pojmenovat univerzální a nadčasové problémy dospívání, vztahu k autoritám, úbytku životních sil i schopnosti přiznat si vlastní selhání. Film, jehož uvedení je plánováno na podzim roku 2015, slibuje nejen emotivní, ale i vizuálně opojný zážitek díky inspiraci náměty romantických maleb 19. století.

 

Atomic Blonde: Bez lítosti (Antomic Blonde)
Podle literární předlohy: Atomic Blonde ~ Antony Johnston
Datum premiéry: 3.8.2017

Agentka MI6 Lorraine Broughton (Charlize Theron) je vyslána během studené války do Berlína, aby vyšetřila vraždu kolegy.

 
 
 

 

Po strništi bos
Podle literární předlohy: Po strništi bos ~ Zdeněk Svěrák
Datum premiéry: 17.8.2017

Edu Součka, jeho maminku a tatínka už známe z filmu Obecná škola. Nyní jsme však v Protektorátu, kdy je rodina osmiletého Edy donucena vystěhovat se z Prahy na venkov k příbuzným. Městečko, kde chlapec dosud trávil jen prázdniny, se nyní stává jeho domovem. Mladá městská rodina se musí přizpůsobit novému prostředí a také soužití pod jednou střechou s tetou a jejími příbuznými, což zahrnuje i velmi přísného dědečka.

Eda má před sebou nelehký úkol: najít a obhájit své místo v místní klukovské partě, jejíž svět je naprosto odlišný od jeho městského. Čeká ho cesta k hledání odvahy, ale také k nečekaným rodinným tajemstvím, která vyplouvají na povrch. Svět dětí a dospělých se sbíhá v hledání odvahy a hrdinství. I v nelehkých dnech války může být totiž nejtěžší prokázat odvahu vůči vlastní rodině.

 

Temná věž (The Dark Tower)
Podle literární předlohy: Temná věž ~ Stephen King
Datum premiéry: 24.8.2017

Roland Deschain (Idris Elba), poslední z řádu rytířů, vede odvěkou bitvu s Walterem O’Dimem, známým též jako Muž v černém (Matthew McConaughey) a je odhodlaný zabránit mu ve zničení Temné věže, která svou existencí drží pohromadě celý vesmír.

Dobro a zlo se tak ocitají v souboji, který rozhodne o osudu všech světů, protože Roland je jediným, kdo je schopen Temnou věž před Mužem v černém ochránit.

 

Tulipánová horečka (Tulip Fever)
Podle literární předlohy: Tulipánová horečka ~ Deborah Moggach
Datum premiéry: 31.8.2017

V 17. století Amsterdam a celou zemi zachvátila „tulipánová horečka“. Jediná cibulka exotické květiny měla hodnotu desetinásobku průměrné mzdy a svému majiteli mohla přinést nesmírný majetek. Přesto je pro bohatého obchodníka Cornelia Sandvoorta (Christoph Waltz) největším štěstím svatba s mladičkou Sophií (Alicia Vikander). Cornelis si objedná její portrét u nadějného malíře (Dane DeHaan).

Sympatický a talentovaný mladík Sofii okouzlí, a protože on její sympatie opětuje, zrodí se vášnivá, ale zakázaná láska. Aby svůj vztah utajili, milenci se víc a víc zamotávají do spleti podvodů a lží. Jejich nadějí na společnou budoucnost je vzácná tulipánová cibulka, díky které by získali mnoho peněz.

 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..