V červenci 2017 vychází – 1. část

Opět jsem to jaksi nevychytala s koncem měsíce, ale to snad nevadí. Ono toho zase tolik zajímavého bohužel nevyšlo. I tak se na to koukněme.

~ Česko ~

Tisíc polibků
Tillie Cole

10.7.2017
Yoli

„Možná jsme jako ten třešňový květ. Jako padající hvězdy. Možná jsme se milovali příliš moc, příliš mladí a zapláli tak jasně, že musíme zaniknout. Extrémní krása, rychlá smrt.“

Jeden polibek trvá okamžik. Tisíc polibků však může vydržet na celý život.

Jeden chlapec, jedna dívka. Pouto mezi nimi je ukováno v jediném okamžiku a střeženo v srdci celou dekádu. Jejich pouto vydrží navždy. Nebo tomu alespoň věří.

Když se sedmnáctiletý Rune Kristiansen po dvou letech vrací z rodného Norska do ospalého městečka Blossom Grove v Georgii, kde se v dětství spřátelil s Poppy Litchfieldovou, vrtá mu hlavou pouze jediné: Proč mu dívka, která byla druhou polovinou jeho duše a která mu slíbila, že bude věrně čekat na jeho návrat, přestala před dvěma lety odpovídat na jeho dopisy a telefonáty? Poppyino mlčení zlomilo Runovi srdce. Zatrpkl a zatvrdil se. Když však odhalí pravdu, zároveň zjistí, že ještě větší bolest ho teprve čeká.

Girl Online jde svou cestou (Girl Online #3)
Zoe Sugg

12.7.2017
Jota

Život Penny Porterové se po létě plném zážitků a nečekaných zvratů pomalu vrací do zaběhaných kolejí. Školní rok začal a Penny je připravená vzít život do svých rukou a být na světě sama za sebe. Noah, její Kluk z Brooklynu, nečekaně zrušil všechny koncerty a není po něm ani vidu ani slechu. Nikdo netuší, kde se skrývá. A neví to ani Penny.

A tak když se Penny vypraví do Londýna na návštěvu umělecké školy, kde studuje její spolužačka Megan, zdá se, že by to mohla být dobrá příležitost najít si nové přátele.

Netrvá dlouho a v Pennyině životě se objevuje i nový kluk – okouzlující a talentovaný student fotografie Callum. Pomůže Callum Penny zapomenout na Kluka z Brooklynu? A dokáže vůbec Penny začít nový život, když to vypadá, že ji Noahův stín pronásleduje téměř na každém kroku?

Dlouhé ticho (Mercedes Thompson #11)
Patricia Briggs

20.7.2017
Fantom Print

Poté, co je Mercy napadena a unesena ze svého teritoria, se ocitne ve spárech nejmocnějšího upíra na světě, který ji chce použít jako zbraň proti vlkodlačímu alfovi Adamovi a vládkyni upírů v Tri-Cities. Mercy se podaří uprchnout v kojotí podobě, ocitne se však jak bez peněz, tak bez šatů sama v srdci Evropy…

Mercy, která nemůže kontaktovat Adama ani zbytek smečky, musí získat spojence a bojovat s nepřáteli a také si ujasnit, kdo je vlastně kdo. Znovu se probouzí starověké síly a Mercy musí jednat co nejchytřeji, aby nevyvolala válku jak mezi upíry a vlkodlaky, tak mezi vlkodlaky navzájem. A v srdci starodávného města Prahy se začínají zjevovat staří duchové…

Letní dny a noci: Dvanáct prázdninových políbení
kolektiv autorů

24.7.2017
CooBoo

Možná za to můžou ty dlouhé a líné dny, nebo je to možná to teplo, co lidi dohání k šílenství. Ať tak či tak, léto je tím správným časem na lásku. Letní dny a noci vám přináší 12 kouzelných prázdninových políbení od těch nejznámějších young adult autorů. Vytáhněte svou plážovou stoličku a nasaďte si sluneční brýle, máte před sebou dvanáct příběhů, ze kterých sálá letní nálada a do kterých se zamilujete.

Prokletý princ (Royalové #2)
Erin Watt

26.7.2017
Baronet

Reed Royal má vše, co by si mohl přát: vzhled, postavení, peníze. Dívky na elitní akademii Astor Park stojí frontu, aby si s ním mohly vyrazit, a kluci mu závidí, jenže Reedovi nikdy nezáleželo na nikom jiném než jeho rodině – dokud mu do života nevstoupila Ella Harperová.

To, co začalo spalující nenávistí a plánem, jak nové otcově chráněnce udělat ze života peklo, se brzy změní v něco silnějšího. Chce ji mít nablízku a zajistit jí bezpečí. Když ji však Reed jedinou hloupou chybou odežene a uvrhne tím rodinu Royalů do chaosu, začne se mu život rozpadat pod rukama.

Ella ho už nechce. Tvrdí, že jeden druhého jen ničí.
Možná má pravdu.
Tajemství. Zrada. Nepřátelé. Nic podobného Reed dosud nepoznal, a pokud chce získat svou princeznu zpět, musí dokázat, že jí za to stojí.

Moje recenze

Odmítnutná (Jedna noc #2)
Jodi Ellen Malpas

27.7.2017
XYZ

Nezkrotná vášeň, která se rozhořela mezi Livy a Millerem v Jedné noci: Zaslíbené, může oba dva nemilosrdně zničit. Pro Livy už ale neexistuje cesta zpět, její krásný a bohatý londýnský eskort jí stále přináší rozkoš, o níž neměla ani tušení a která ji tolik láká. Jejich touha přerůstá ve vzájemný cit, který musí čelit mnoha překážkám.

Tragická historie nás dvou
Jess Rothenberg

27.7.2017
Fragment

Brie bylo šestnáct, když jí její kluk oznámil, že už ji nemiluje a jí z toho puklo srdce. Doslova. Teď, když je oficiálně M&M (mrtvá a mrtvější), musí překonat všech pět stádií smutku.

S tím jí má pomoci Patrick – záhadný kluk, o němž Brie vlastně vůbec nic neví. Jak se ale může pohnout dál, když je nucena sledovat, jak se její rodina pomalu rozpadá a navíc zjišťuje, že Jacob s její nejlepší kamarádkou před ní skrývají zdrcující tajemství?

Harry Potter – Rekvizity a artefakty
Jody Revenson

červenec 2017
Slovart

Během natáčení osmi filmů o Harrym Potterovi museli zaměstnanci filmových studií zhotovit řadu nezvyklých rekvizit. Museli například vystrojit ony úžasné hostiny v Bradavicích, zhotovit dokonalá létající košťata, kouzelné mapy a další pomůcky. Nemluvě o spoustě potřeb nutných ke každodennímu životu v kouzelnickém světě, jako jsou třeba noviny s pohyblivými obrázky, zlomyslné učebnice či huláky

Čtvrtá ze série knih o světě filmů o Harrym Potterovi seznamuje čtenáře s prací lidí, kteří vytvořili úžasné nálepky lahviček s lektvary, různé modely košťat, vybavení obchodu Kratochvilné kouzelnické kejkle, rozmanité kouzelnické hůlky, potřeby pro famfrpál a spoustu dalších předmětů. Text, jak už je zvykem, doprovází spousta zajímavých skic a návrhů, dosud nezveřejněných fotografií a dalších překvapení z archivů společnosti Warner Bros. Součástí knihy je i plakát s rodokmenem rodiny Blacků, návrh knihy Bajky barda Beedleho a řada dalších překvapení.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..