Pekáč buchet

Autor: Kateřina Petrusová
Žánr: romance, humor
Moje hodnocení: 3 hvězdičky

ONA
Redaktorka ženského časopisu, expertka na vaření. Miluje nové recepty, oprašuje staré po babičkách, dobrého jídla se nikdy nepřejí a je pro ni středobodem vesmíru. Sama o sobě říká, že je gastrosexuálka. Sport je pro ni nutné zlo, aby nenakynula jako její milované tvarohové buchty. Jmenuje se Klára.

ON
Adrenalinový sportovec. V létě leze po horách, v zimě po zamrzlých vodopádech. Sport je součástí jeho života a nedokáže bez něj existovat. Jeho břišní, zádové, hýžďové, no prostě všechny svaly, podle toho patřičně…

Nakladatel: Fragment (CZ)
Počet stran: 152 (CZ)
Vazba: Vázaná (CZ)
Vydání v ČR: 9.10.2014

Datum četby: 3 dny, červenec 2017, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Kniha měla rozhodně větší potenciál, ale jaksi jej nevyužila… škoda.

Oficiální stránky autora

Můj názor: Katka Petrusová zažívala obrovský knižní boom ještě před pár lety, ale po posledním kousku, kterým je Pekáč buchet, najednou začalo být ticho po pěšině. Sice ještě před dvěma lety slibovala pokračování Pekáče, ale jaksi k tomu zatím nedošlo a kdo ví, jestli vůbec dojde.

Čtení téhle knihy jsem dlouho odkládala, protože jsem z ní měla rozporuplné pocity. Už S hlavou v pejru mě zase tolik neodrovnala a já si říkala, že tohle možná nebude pro mě. Nakonec jsem se do ní pustila a řeknu vám, že ačkoliv šlo o tenounkou knížku, četla jsem ji tři dny, protože mě tolik prostě nechytila.

Plusem knihy jsou rozhodně recepty na začátku každé kapitoly. Přiznám se ovšem, že jsem je přeskakovala, nijak výrazně mě nezaujaly a nevím, jestli se podle nich někdy rozhodnu něco uvařit. Ale je to fajn zvláštnost. Mínusem knihy je překvapivě hlavně její vazba, kdy mi v jedné části čtení při otočení stránky zůstaly tak tři v ruce a pak jich vypadlo víc. A to prostě nechcete…

A teď konečně k samotnému příběhu a postavám. Tak nějak totiž nevím, co si o tom všem mám myslet. Tohle je kniha, na kterou musíte mít tu správnou náladu. Když budete naladěni romanticky, bude vás neskutečně bavit, když budete naladěni logicky, přijde vám často přehnaná a padlá na hlavu. Já ji četla tři dny, takže se to u mě jaksi zmixovalo.

Hlavní hrdinka je sympaťačka s láskou k jídlu, o které ovšem doteď nevím, kolik jí vlastně je let a nepamatuju si, jestli jsem o tom vůbec četla. Za to vím, že objekt hrdinčina zájmu je evidentně mladší zajíček, ale nevím, o kolik vlastně. Každopádně je to v průběhu knihy několikrát zmíněno, jelikož si hrdinka samo sebou není úplně vztahem a budoucností jistá, což se jí nedivím.

Jindy bych nad tím mávla rukou, ale tady mi to bylo tolikrát předhozeno před nos, že mě to začalo vytáčet a já si tak nemohla užívat jakous takous fajn romanci. Celkově na mě kniha působila hrozně uspěchaně, plno věcí se událo jen vyprávěním, bez pořádných dialogů, prostě jako zmínka a šup, hotovo. Chyběla mi tam gradace příběhu, důvod, proč se teda dali dohromady. A o konci mi ani nemluvte. Ten mě částečně naštval a částečně jsem z něj byla mimo.

Pekáč buchet není špatná kniha, ale rozhodně se toho dalo ze zápletky vymáčknout daleko víc. Gastrosexuálce bych fandila kdykoliv, protože sama ráda vařím, peču a také se pak mořím ve fitku, abych spálila nějaké ty kalorie. Jsem ideální cílovka a přesto jsem z té knihy doteď rozpačitá. A to je vážně škoda.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..