Padlo mi do oka (13)

Opět jsem vám sepsala přehled pěti kousků, které mě něčím zaujaly a které bych si ráda přečetla.

The Princess Diarist ~ Carrie Fisher
Uštěpačnou a přímočarou Carrie Fisher si většina lidí nejvíce spojuje s Hvězdnými válkami a nebojácnou princeznou Leiou. Já ji měla ráda nejen díky tomuto filmovému trháku, ale i díky jejímu celkovému přístupu k životu. Když ovšem loni náhle zemřela, docela mě to vzalo. Přišlo mi líto, že život přišel o další osobu, která řekla vždy, co měla na jazyku, bez zbytečných servítek.

V této knize Fisher seskládala své zápisky z deníku, který si psala během natáčení Hvězdných válek. Vypráví v ní, jak probíhalo natáčení, jaký byl štáb, i co se dělo v zákulisí během natáčení.

Scrappy Little Nobody ~ Anna Kendrick
Annu Kendrick mám ráda už od doby, kdy se snad poprvé objevila před kamerou, ve Stmívání. Kdo by to byl řekl, jakým směrem její kariéra nabere rychlost a v jakých filmech se objeví. Líbí se mi na ní, jak si dokáže udělat legraci sama ze sebe a ze svého života. Její tweety jsou úžasně vtipné a ze života. Přijde mi jako to správné třeštiprdlo, se kterým musí být snad vždycky legrace, i když může být občas protivná.

Ve své knize píše v řadě příběhů o sobě a o tom, jaký byl její filmový vývoj, její dospívání a jak se vlastně vyrovnává s životními kotrmelci.

The Girl with the Lower Back Tattoo ~ Amy Schumer
Amy Schumer je kapitola sama o sobě. V našich končinách nebyl tolik známá, dokud na Comedy Central nezačali v češtině dávat její pořad a dokud se loni neobjevil v kinech její film, Vykolejená. Já ji mám ráda už dlouho, když jsem na ni před lety narazila úplnou náhodou. Svůj pořad plný skečů a průstřihů ze stand-upů totiž dávala na youtube a někam na jeden web, takže jsem pravidelně sledovala její pohled na ženský život. A že je neskutečně pravdivý.

I v této knize se podíváme na Amyin život v řadě příběhů, vezme to od dětství, přes dospívání, až do dospělosti. Recenzenti knihu přirovnávají k tomu, když si s kamarádkou vyrazíte večer ven a zažijete hromadu legrace a dobrodružství, u kterého budete chtít, aby vydrželo navždy.

Girling Up: How to Be Strong, Smart and Spectacular ~ Mayim Bialik
Pokud vám jméno Mayim Bialik nic neříká, možná si to jméno spojíte s postavou vědkyně Amy v seriálu Teorie velkého třesku. Málokdo o ní ovšem ví, že je vědkyně i ve skutečném životě a že má dokonce titul Ph.D. Mimo to je také pyšná matka a na kontě má vícero různých knih. Sleduju ji také na Instagramu, takževidím i jinou část jejího života. Strašně jí fandím a líbí se mi, jak se dívá na svět okolo.

Ve své knize se snaží mířit asi spíš na mladší ročníky, především dívky, a vysvětluje jim, jak se se svým životem dívky „outsidera“ poprala ona. Občas totiž musíte být spíš superhrdina, abyste to všechno zvládli. Vše kombinuje s vědou, prokládá vtipy a vlastními zkušenostmi.

Talking as Fast as I Can: From Gilmore Girls to Gilmore Girls, and Everything in Between ~ Lauren Graham
Lauren Graham si určitě nejvíce spojíte s Gilmorovými děvčaty. Mimo to se ovšem objevila v dalším oblíbeném seriálu, Rodičovství, v neposlední řadě dokonce píše scénáře k filmům nebo seriálům a nějaké ty knihy. Myslím, že do své role Lorelai dala za ty roky obrovský kus sebe a že spíš občas hrála samu sebe než postavu. I když je fakt, že v posledních sériích mi její Lorelai lezla pěkně na nervy.

I v této knize se autorka dívá zpět na své dětství, dospívání a svou dlouhou cestu k filmu. Hovoří i otom, jaké to je být single, že i některé castingy jsou pěkně šílené a jaké to je být jednou z porotců v pořadu Project Runaway.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..