V květnu 2017 vychází – 2. část

Pátý měsíc a spolu s ním další dávka zajímavých knih.

~ Česko ~

Paní půlnoci (Temné lsti #1)
Cassandra Clare

15.5.2017
Slovart

Los Angeles, 2012. Je tomu již pět let, co dvanáctiletá lovkyně stínů Emma Carstairsová přišla za Temné války o oba rodiče. Dnes už Emma dávno není dítě, ale mladá žena odhodlaná k pátrání a pomstě. Spolu se svým parabátai Juliánem Blackthornem musí překazit nekalé spiknutí a rozbít síť temné mafie, jejíž dlouhé prsty sahají od Sunset Stripu až k magickým hlubinám oceánu a plážím v Santa Monice. Aby to dokázala, musí se však naučit důvěřovat svému srdci, které ji, zdá se, svádí na scestí…

Poslední začátek
Lauren James

15.5.2017
CooBoo

Na Clove čeká záhada, kterou musí vyřešit v minulosti, a láska, již musí najít v budoucnosti.

Před šestnácti lety zmizeli teenageři Katherine a Matthew beze stopy po skandálu, který otřásl světem. Clove Sutcliffová je ale nyní odhodlaná své dlouho ztracené příbuzné zase najít. Jenže kde začít hledat pár, který se podle všeho v každém klíčovém historickém okamžiku reinkarnuje? Kdo vlastně byli Kate a Matt?

Proč se rodili zas a znova? A kdo je tajemná Ella, která se Clove během pátrání znovu a znovu připlétá do cesty? Na Clove čeká záhada, kterou musí vyřešit v minulosti, a láska, již musí najít v budoucnosti.

Koruna (Selekce #5)
Kiera Cass

15.5.2017
CooBoo

Když byla Eadlyn přinucena zúčastnit se Selekce, nikdy si nemyslela, že by se snad mohla zamilovat do některého z 35 nápadníků. Jí prostě žádná pohádka jako její rodiče nečekala. Jen počítala dny a modlila se, aby už konečně mohla všechny poslat domů.

Ovšem po mnoha událostech, které se odehrály v paláci, si začíná uvědomovat, že možná není nejlepší nápad být na všechno navždy sama. A navíc někdy srdce dokáže překvapit i toho nejotrlejšího cynika. Ale co když Eadlyn už ani nebude mít na výběr a bude muset učinit volbu, která je náročnější a důležitější, než by si kdy pomyslela…?

Růže pro Charlotte
Elizabeth Craft, Shea Olsen

18.5.2017
Yoli

Osmnáctiletá Charlotte Reedová si život dokonale naplánovala. Výborně se učí, po škole pracuje v květinářství a chodí na praxi do univerzitní vědecké laboratoře, po maturitě doufá získat prospěchové stipendium na Stanfordu a posléze vystudovat medicínu. Odmítá pozvání na večírky a klukům se vyhýbá obloukem. Nechce totiž dopadnout jako její babička, matka i sestra, které otěhotněly příliš mladé a tím pro ně všechno skončilo. Charlotte je velmi cílevědomá a zodpovědná, její život se však zdá dokonale nudný. To se ovšem změní, když se jednoho dne objeví v květinářství hezký a okouzlující Tate.

Zprvu Charlotte jeho snahy o seznámení odmítá, nakonec však podlehne. Teprve když je po společné večeři na ulici obstoupí dav fanoušků, zjišťuje, že její nový přítel není nikdo jiný než slavný zpěvák Tate Collins. Přestože se na něj Charlotte zlobí, nakonec poruší své zásady a začne s Tatem chodit, záhy však zjišťuje, že vztah se světoznámou celebritou není vůbec jednoduchý, zvlášť když před ní Tate cosi tají. Zůstat s ním znamená riskovat vše, oč kdy usilovala. Je však otázka, jestli je vůbec možné takovou bitvu vyhrát.

Láska & gelato
Jenna Evans Welch

22.5.2017
CooBoo

Lina tráví prázdniny v Toskánsku, ale nemá náladu na pláže nebo památky. Je v Itálii jenom proto, že si máma před smrtí přála, aby poznala svého otce. Ale proč by měla poznat otce, který se za celý její život ani neukázal? Pak se jí ale dostane do rukou deník, který si její máma vedla, když žila v Itálii. A Lina najednou objevuje magický svět tajných lásek, nádherného umění a skrytých pekáren a odhaluje tajemství, které změní vše, co si myslela o mámě, otci, a dokonce i sama o sobě.

Plamen v nás (Počkám na tebe #6)
J. Lynn

24.5.2017
Baronet

Jillian Limové se během několika hodin obrátil život vzhůru nohama. Ve stejný večer, kdy jí zlomila srdce její dětská láska Brock Mitchell, se její svět neodvolatelně změnil vinou cizince se zbraní v ruce. Trvá šest let, než Jillian pomalu slepí roztříštěné kousky svého života dohromady a než je konečně připravená přestat žít v minulosti plné bolesti a žalu. Přijme práci v otcově akademii bojových umění a jde na první rande po ztroskotaném vztahu. Jillian je odhodlaná začít znovu žít.

Nečekala ovšem, že součástí jejího nového života bude zase Brock. Jenže dřív, než se naděje, je zpět. Nejenom starší, ale neskutečně hezčí, škádlivější a tak vůbec. A když se dívá na Jillian, už nevidí tu malou holku, která byla během dospívání jeho stínem, a dceru muže, jenž mu dal druhou šanci. Vidí v ní ženu, která tu pro něj vždycky byla, jedinou osobu, jež v něj navzdory všemu věřila.

Brock ví, že ona je ta, kterou by měl učinit svou, a co začne jako opatrné přátelství, se rychle promění díky silné přitažlivosti, která zažehne plamen jasnější než vášeň. Zamilovat se opět do Brocka znamená však víc než jen riskovat vlastní srdce. Když vyplave na povrch smutkem a vinou naplněná minulost a hrozí, že je roztrhá pavučina lží, důsledky mohou rozbít všechno, co se společně snažili vybudovat, a zničit sny těch, na kterých jim nejvíc záleží.

Chybíš mi
Kate Eberlen

26.5.2017
Mladá fronta

Tess a Gus jsou si souzeni. Jen se zatím neměli šanci poznat…

„Dnešek je první den zbytku tvého života“ stojí na malovaném talíři v jejich kuchyni a Tess tohle motto nedokáže pustit z hlavy, přestože je právě ve Florencii a měla by si užívat poslední bezstarostné prázdniny před nástupem na vysokou v Londýně.

I Gus je tou dobou s rodiči ve Florencii, sedm měsíců po nečekané události, která dramatickým způsobem zasáhla do jejich životů. A snaží se zjistit, kým je ve skutečnosti.

V onen osudný den se jejich cesty zkříží, načež se oba vrátí do svých anglických domovů, aby se mohli vydat vstříc budoucnosti, která se citelně liší od té, již si pro sebe vysnili.

Během následujících šestnácti let jim život a láska kladou do cesty rozličné nástrahy a výzvy. A nezdá se, že by se jim osud chystal nabídnout příležitost opravdu se poznat – alespoň dokud se oba shodou okolností neocitnou zpátky ve Florencii…

Falešný polibek (Kroniky Pozůstalých #1)
Mary E. Pearson

29.5.2017
CooBoo

Království Morrigan je ponořeno v tradicích a příbězích o dávném světě, ale některé tradice princezna Lia nemůže překousnout. Například sňatek s někým, koho nikdy nepotkala. To vše pouze kvůli zajištění politického spojenectví. Lia má všeho po krk a je připravena začít nový život.

V den své svatby utíká do na míle vzdálené vesnice, kde se usazuje mezi obyčejnými lidmi a především dvěma záhadnými a přitažlivými muži – jedním princem, kterého si měla vzít, a jedním vrahem s úkolem jí zabít. Obklopena tajemstvími a lžemi musí Lia odhalit nebezpečné skutečnosti, které otřesou celým jejím životem, zatímco se pomalu začíná zamilovávat do jednoho z dvou cizinců.

Plíseň (Havranní kruhy #2)
Siri Petersen

30.5.2017
HOST

Představte si, že jste lovnou zvěří v neznámém světě. Ve světě lidí, který pomalu umírá. Ve světě, odkud pocházíte a kde jste doufali, že konečně naleznete domov. Jenže to jste se pořádně spletli. Hirka opustila Ymslandu, aby ji zachránila, a obětovala tak možnost být nablízku Rimemu, přestože právě po tom touží ze všeho nejvíc. Teď ji místo něj provázejí lovec nemrtvých a slepý.

Boj o přežití není ovšem ničím ve srovnání s tím, co přijde, když Hirka pochopí, kým ve skutečnosti je a jakým nástrojem v mocenské hře se má stát. Původce plísně touží po tisíci letech konečně dosáhnout svobody. Svobody, kterou mu může dát jen Hirka.

Božský (Božský #5)
Christina Lauren

31.5.2017
Jota

Svérázná Britka a suchar z Bostonu: tak rozdílné povahy jako Pippa a Jensen aby pohledal. Ona je pro každou srandu, on se hroutí pod tíhou odpovědnosti. Řízením osudu se tihle dva setkají na společné dovolené organizované partičkou přátel, kterou věrné čtenářky znají již z předchozích dílů oblíbené série Božský. Putování po vinicích je pro Pippu, jež se právě vzpamatovává z nechutného rozchodu, vítanou příležitostí, jak na všechno zapomenout.

Jensen se výletu účastní tak trochu z donucení a jen doufá, že vína bude dost, aby tu nudu přežil. Nuda se však nekoná. Celý výlet se změní v bláznivý sled událostí a zprvu improvizovaný vztah dvou cizích lidí postupně přeroste v hlubokou vášeň.

Moje recenze

Sbohem, princové! (Desi #3)
Lindsey Leavitt

31.5.2017
BB/art

Desi Bascombová se díky svým mimořádným magickým schopnostem a nadání poradit si s každým problémem stala miláčkem agentury Façade. Je vůbec nejmladší dívkou, co kdy postoupila na úroveň tři a získala místo stálé dvojnice princezny.

Teď je však středem pozornosti, takže si ani nemůže promluvit o samotě s Reedem, který – jak právě zjistila – pracuje jako dvojník princů! Façade ji sleduje na každém kroku a navíc musí Desi lhát nejlepší kamarádce Kylee, která je do Reeda zamilovaná.

Ovšem Desi trápí mnohem vážnější věci: Façade očividně něco tají. Za leskem a okázalostí agentury se skrývá veliké tajemství – zneužívání magie. Desi se rozhodla podezřelé praktiky svého zaměstnavatele odhalit, jenže pokud bude přistižena, přijde nejen o báječnou práci, ale Façade jí sebere magii a vymaže všechny vzpomínky na zaskakování za princezny. Má podstoupit tohle riziko, aby udělala, co považuje za správné?

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Mrs. Jungová napsal:

    Falešný polibek už mám skoro přečtený a z knihy jsem víc než nadšená:)
    Také bych si chtěla pořídit Poslední začátek, protože první díl se mi hodně líbil, tak snad se k němu brzy dostanu.
    Mrs. Jungová recently posted..Dočteno: Zom-B – Darren Shan [RECENZE]My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..