V květnu 2017 vychází – 1. část

Pátý měsíc a spolu s ním další dávka zajímavých knih.

~ Česko ~

Bez srdce
Marissa Meyer

2.5.2017
Egmont

Catherine je jednou z nejžádanějších dívek v říši divů a o ruku ji chce požádat sám Král. Ona má ale jiné sny, netouží stát se královnou. Když potká na královském plese pohledného a záhadného Šprýma, rozhodne se, že nebude jen figurkou ve hře někoho jiného. Se Šprýmem se začne potají scházet i přesto, že oba riskují královu nelibost a hněv jejích rodičů. Cath je však pevně odhodlaná zvolit si vlastní cestu, jenže v zemi plné kouzel, šílenství a nestvůr má osud jiné plány.

Políbená ledem (Kroniky Kaninu #2)
Amanda Hocking

2.5.2017
CooBoo

Ve velkolepých síních křišťálového paláce se skrývá tajemství, které hrozí zničit celé království… Bryn Avenová se odmítá vzdát snu sloužit království, které miluje. Tento sen ji teď přivede do úplně nového světa… a třpytivého paláce Skojarů. Národ Skojarů potřebuje ochránit před tím samým brutálním nepřítelem, který ohrožuje Kanince, a Bryn jim chce pomoci. Sama je poloviční Skojarka a tohle je pro ni šance zjistit něco o svém ztraceném dědictví.

Na Bryninu misi dohlíží její šéf Ridley Dresden, ale když jejich nepopiratelná přitažlivost nabere žhavé obrátky, jejich vztah dostane úplně jiný rozměr – na který není ani jeden z nich připraven. Jak se ti dva noří hlouběji do světa Skojarů, začínají odhalovat dlouho skrývané tajemství. Brzy vyjde najevo temná pravda o Brynině vlastním milovaném Kaninském království a zcela změní její postavení v něm… a ohrozí všechny, které miluje.

Hodné holky (Perfekcionistky #2)
Sara Shepard

3.5.2017
BB/art

Pěti krásným nadaným studentkám posledního ročníku střední školy Beacon Heights High se život změnil doslova ze dne na den. To když jedné noci někdo zabil jejich spolužáka Nolana, kterého všechny upřímně nenáviděly. Arogantní floutek Nolan sice dívkám ošklivě ublížil, ale to přece neznamená, že ho jedna z nich musela zabít – nebo to snad udělaly všechny společně?

Ve chvíli, kdy se holky užuž domnívaly, že našly skutečného pachatele, se celý případ zamotá ještě víc – a objeví se další mrtvola. A jiné záhadné události na sebe nenechají dlouho čekat. Začíná to vypadat, jako by kdosi vraždil podle seznamu, na kterém jsou počínaje Nolanem lidé, které dívky opravdu nemají rády. Kdo přijde na řadu příště? A kdo má tohle všechno na svědomí? Mohou dívky vůbec někomu věřit – včetně jedna druhé?

Možná si o řadě lidí říkáme, že si zaslouží trest – za to, jak se chovají. Jenže pozor, i pouhé pomyšlení na odplatu může někdy přivodit smrt – zvlášť když se „výkonu trestu“ ujme osamělý mstitel, který chce nekompromisně napravovat zlo světa.

Poslední výročí
Liane Moriarty

4.5.2017
Ikar

Sophii táhne na čtyřicet, a ačkoliv je taková optimistka, že podle své kamarádky Claire nevidí sklenici zpola, ale úplně plnou, už i ji začínají trochu znervózňovat biologické hodiny a nová známost je přitom v nedohlednu. Neudělala chybu, když tak lehkovážně pustila k vodě Thomase, nejhodnějšího muže, jakého kdy poznala? Sophie začíná mít pocit, že její život uvízl na mrtvém bodě, když jednoho dne zjistí, že jí Thomasova mazaná prateta z Ostrova počmáraných blahovičníků ve své závěti odkázala něco tak nečekaného, že tím Sophii jako pohádková kmotřička obrátí život úplně naruby.

Grace je krásná ledová královna a má všechno, o čem kdy snila: manžela, který ji miluje, a čerstvě narozeného syna. Jak se s tím ale vypořádá, když vidí, jak se Sophie na oba toužebně dívá?,/p>

Veronice se v životě nic nedaří a na všechny má dopal. Nejvíc na pratetu Connii za to, že umřela a že do své závěti zahrnula zrovna Sophii! Veronika je odhodlaná závěť napadnout a hnát celou „kauzu“ až před nejvyšší soud. A taky vyřešit záhadu Ostrova počmáraných blahovičníků a napsat o tom knihu!

Řád zlomených křídel
Aliette de Bodard

4.5.2017
HOST

Paříž se zotavuje z Velké války Řádů. Její ulice lemují strašidelné ruiny, z Notre-Dame zbyly jen ohořelé zdi a Seina zčernala popelem a sutí. Přesto život mezi troskami pokračuje dál. Zoufalé gangy bojují v ulicích o přežití, zatímco Řády nadále soupeří o nadvládu nad městem.

V Řádu Stříbrostínu, kdysi nejmocnějším pařížském Řádu, panuje zmatek. Jeho magie slábne, jeho zakladatel Jitřenec před desítkami let zmizel a v jeho sídle se náhle zjevilo cosi nevítaného, cosi temného a mocného, cosi, co zabíjí…

Tři naprosto rozdílní hrdinové musí spojit své síly: mladičká, ale mocná Padlá, alchymistka se sebedestruktivními sklony a nedůtklivý mladý muž ovládající kouzla z Dálného východu. Stanou se spásou Stříbrostínu, nebo budou strůjci jeho posledního, nevratného pádu?

Poušť v plamenech (Amání #1)
Alwyn Hamilton

9.5.2017
CooBoo

Amání je neohrožená pistolnice a osud pouště jí leží v rukou. Pouštnímu národu země Mirádži vládnou smrtelníci, ale v divokých, holých pustinách se pořád potulují mystická stvoření z dávných pověstí a někde prý stále čarují i samotní džinové. Na městečku Prachov ale nic mystického ani magického není a Amání se už nemůže dočkat, až z něj zmizí. Jestli zde zůstane, jejím osudem je skončit „buď provdaná, nebo mrtvá“, takže se Amání hodlá z Prachova dostat za pomoci své ostré mušky.

Když se na střelecké soutěži setká s Jinem, tajemným a neskutečně přitažlivým cizincem, usoudí, že našla ideální únikovou cestu. Ale za celé roky, kdy fantazírovala o útěku z domova, se jí určitě nesnilo, že odsud uteče před vražednou sultánovou armádou s uprchlíkem hledaným za velezradu na mytickém koni. A určitě nečekala, že se do toho uprchlíka zamiluje… nebo že jí mladík pomůže odhalit mocnou pravdu o tom, kdo Amání opravdu je.

Náhradní kluk
Kassie West

9.5.2017
CooBoo

To je to nejhorší možné načasování! Když Gia dostane kopačky od svého přítele na parkovišti těsně před začátkem školního plesu, musí rychle něco vymyslet. Vždyť o něm svým přátelům vyprávěla už celé měsíce a tuto noc jim měla dokázat, že Bradley doopravdy existuje. A tak se rozhodne oslovit neznámého kluka a poprosí ho o laskavost – jestli by nemohl dvě hodiny předstírat, že je její přítel.

A ona mezitím vymyslí, jak se dát s Bradleym zase dohromady. Akorát že po plese už nedokáže myslet na nikoho jiného než na svého náhradního kluka, kterého se ale nezeptala ani na jméno! Dokáže ho najít a vymotat se ze všech lží? A co se stane, až se do jejího života vrátí pravý Bradley?

Papírová princezna (Royalové #1)
Erin Watt

10.5.2017
Baronet

Ella Harperová se v prvé řadě snaží přežít. Spolu se svou přelétavou matkou se celý život stěhovala od města k městu, bojovala o přežití a věřila, že se na ni jednoho dne usměje štěstí. Po smrti matky ale Ella zůstala sama…

Dokud se neobjevil Callum Royal. Vytrhl Ellu z chudoby a odvezl ji do svého sídla, za pěti syny, kteří ji nenávidí. Bratři Royalové jsou jeden přitažlivější než druhý, ale nikdo ji nepřitahuje tak jako Reed Royal, jenž je však odhodlaný poslat ji zpátky do slumů, ze kterých vzešla.

Reed o ni nestojí. Prohlašuje, že Ella mezi Royaly nepatří.
Možná má pravdu.

Moje recenze

Tíha vesmíru
Jennifer Niven

10.5.2017
Yoli

Každý si myslí, že dobře zná Libby Stroutovou – tuhle odvážnou dívku s úctyhodnou váhou, jejíž fotku s titulkem „nejtlustší teenagerka Ameriky“ otiskly před dvěma roky snad všechny noviny v USA.

Libby se ale od té doby změnila – a nejen co se váhy týče.

Stejně tak si každý myslí, že dobře zná i Jacka Masselina. Mezi spolužáky je oblíbený, randí s nejkrásnější holkou ze školy a na první pohled to může vypadat, že má všechno, co si může přát. Až na to, že trpí prosopagnosií – není schopný rozeznávat lidské tváře a svůj handicap samo sebou skrývá.

Když tedy na sebe Stroutová a Masselin rázem narazí ve škole, svět se obrátí vzhůru nohama – minimálně Van Burenova střední. A malér je na světě!

Čestný špionský (V tajných službách #2)
Ally Carter

11.5.2017
Fragment

Miliony fanoušků po celém světě, přeloženo do 15 jazyků! Cammie Morganová není obyčejná šestnáctiletá holka. Její neuvěřitelná schopnost splynout s davem ji dokonale odlišuje od ostatních geniálních studentek Akademie Gillian Gallagherové – supertajné školy pro budoucí špiónky a agentky. A přesto si ji minulý semestr někdo všiml. Josh tehdy obrátil její svět vzhůru nohama a ona si kvůli němu zadělala na pěknou řádku problémů.

Teď je Josh pryč a Cammie se musí vyrovnat s problémem, na který není zdaleka připravena – se zlomeným srdcem. Naštěstí je její matka evidentně zapletena do pořádného tajemství. A pro špiónku neexistuje lepší lék na zlomené srdce, než se vrhnout po hlavě do nové mise! 2. díl bestsellerové série V tajných službách znovu přináší lásku, zábavu i napětí!

Příběhy Velkých strážců (Spirit Animals)
Brandon Mull & spol.

11.5.2017
Fragment

Bonusový díl oblíbené fantasy série.

V Erdasu se vypráví tato legenda… Vlk Brigan, leopardice Uraza, panda Dží a sokolice Essix – čtyři Padlí. Dávno předtím, než přišli na svět jako spirituální zvířata, obývali divoká zákoutí světa jako Velcí strážci, nejmocnější tvorové v Erdasu. Když povstal šílený král, přidali se tito čtyři odvážlivci k armádě lidí a zvířat, která ho měla za úkol porazit.

Aby se jim to podařilo, museli zaplatit cenu nejvyšší, obětovat své životy. V této knize najdete jejich dávno zapomenuté příběhy. Dozvíte se o nejodvážnějších činech, jaké kdy Erdas zažil, i o bezohledné zradě, která byla na samém počátku.

Bajky barda Beedleho
J.K.Rowling

15.5.2017
Albatros

Sbírka pěti kouzelnických pohádek spjatých se slavnou sérií příběhů čarodějnického učně Harryho Pottera. Který správný kouzelník by je neznal? Prastaré pohádky, které pro kouzelnou společnost sesbíral a uspořádal bard Beedle. Pohádky, které jsou každému kouzelnickému dítěti čteny na dobrou noc.

Pohádky, které Hermioně odkázal Albus Brumbál. A také pohádky, které si Harry Potter málem přečetl příliš pozdě – právě v nich totiž objevil důležitou informaci, která mu nakonec zachránila život v boji tváří v tvář nejstrašnějšímu černokněžníkovi všech dob – lordu Voldemortovi.

Famfrpál v průběhu věků
J.K.Rowling

15.5.2017
Albatros

Pro všechny, kdo mají rádi Harryho a fandí mu v jeho famfrpálových kláních za Nebelvír! Nové vydání příručky získané přímo z bradavické knihovny při Škole čar a kouzel vás seznámí s vývojem létajících košťat, poučíte se, jaké hry se s košťaty hrály ve starověku, jak se objevila Zlatonka, jakými proměnami prošel famfrpál od 14. století a jak vypadá dnes, seznámíte se s významnými famfrpálovými týmy ve Velké Británii a v Irsku. Uvádí ji předmluva ředitele bradavické školy Albuse Brumbála a najdete v ní i reprodukci výpůjčního lístku z bradavické knihovny.

Autorem této příručky je expert na slovo vzatý, kromě ní napsal např. knížky Lítá jako šílenec, Potlouky v akci či Studie o strategii obrany při famfrpálu. Jeho příručku vysoce oceňuje jak Albus Brumbál, tak Batylda Bagshotová (autorka Dějin čar a kouzel), ale i Zlatoslav Lockhart a další významné osobnosti kouzelnického světa.

Fantastická zvířata a kde je najít
J.K.Rowling

15.5.2017
Albatros

Alespoň jeden výtisk knihy Fantastická zvířata a kde je najít vlastní téměř každá kouzelnická domácnost v celé zemi. Nyní, po omezenou dobu, mají i mudlové příležitost zjistit, kde žije pětinoh, čím se živí kluběnka a proč není dobrý nápad nechávat za dveřmi mléko pro bodloše.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..