Hrej vabank

HrejVabank_bookAutor: Emma Hart
Český název: Hrej vabank
Originální název: Worth the Risk
Knižní série: The Game
Díl: čtvrtý
Žánr: new adult, romance, erotika
Věková hranice: 18+
Hodnocení: 3 hvězdičky

Kyle Daniels by nejraději ze své mysli vymazal dva dny svého života: Noc, kdy nebyl doma a jeho přítel zemřel, a den jeho pohřbu, kterého se nezúčastnil. Teď odjíždí z Univerzity v Berkeley na prázdniny do svého rodného města. Verity Point v Oregonu už bez Cama není to, co býval. Je to jako návrat do prázdnoty. Jedinou útěchou a zároveň jediným pojítkem s jeho přítelem je Camova mladší sestra Roxanne.

Roxy Hughesová už ale není tou stejnou dívkou, jakou si Kyle pamatoval, než odjel studovat do Kalifornie. Zničená smrtí svého staršího bratra se dostala až na okraj propasti. Únik hledá v alkoholu a sexu – hlubina zapomnění je pro ni jediný lék, který ji dokáže zbavit hrůzy té osudné noci. Je totiž jediná, kdo viděl Cama umírat.

Kyle svému příteli slíbil, že pokud se mu něco přihodí, Roxy ochrání. Ale stačil jediný polibek, který vše změnil. Stala se pro něj něco víc než jen sestra jeho nejlepšího kamaráda. Je pro něj vším, po čem touží. Ale pokud nenajde způsob, jak ji vytáhnout z temných hlubin, do kterých se propadla, může ji potkat stejný osud jako jejího bratra…

Nakladatel: Smashwords Edition (EN), Galatea (CZ)
Počet stran: 225 (EN), 256 (CZ)
Vazba: Brožovaná a vázaná vazba (EN, CZ)
Vydání v USA: 19.5.2014
Vydání v ČR:25.5.015

Datum četby:  2 dny, duben 2017, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: No a mám to za sebou… ta Roxy mě fakt štvala.

Oficiální stránky knihy
Oficiální blog autora

Můj názor: Už je to hodně dávno, co jsem tuhle sérii začínala. Tehdy jsem ji vlastně četla ještě v angličtině a první díl mě hodně bavil. Ty další už na tom byly o něco hůř. Buď mě nebavily, nebo to prostě nebylo ono. Totéž se vlastně dá říct i o posledním díle.

Hlavní hrdinka mě neskutečně vytáčela. Ačkoliv její strádání chápu, stejně tak i způsob, jakým se vypořádávala se svou bolestí, její výlevy mě nebavily. Bylo to pořád jak na kolovrátku, ze kterého nebylo úniku. Stejně tak mi mírně brnkalo na nervy to, jak úžasný podle všech Kyle byl. Pravda, už je to dlouho, co jsem četla předešlé knihy a je možné, že už dřív byl chvílemi vyobrazen jako fajn kluk, ale tohle bylo enormní i na mě.

Na druhou stranu to čtení utíkalo hezky, a i když to bylo občas dost přitažené za vlasy, ty občasné grotesky byly příjemným zpestřením. Ono by to totiž asi jnak bylo k nesnesení, všechny ty psychologické překrucovačky a tak dále.

Někdy si říkám, že je umění narazit na new adult knihu, která by nejela podle dávno zaběhnutého schématu a opravdu přinesla něco jiného. Tohle bylo opět docela silné téma, jenž se rozhodně dalo uchopit podstatně lépe a vydolovat ze čtenáře daleko více emocí. Je škoda, že to autorka neudělala. Tyhle rychlokvašky mě už začínají nudit.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..