V dubnu 2017 vychází – 2. část

Pokračování přehledu knih, které tento měsíc vycházejí u nás.

~ Česko ~

Sirotčinec slečny Peregrinové – Povídky podivných
Ransom Riggs

19.4.2017
Jota

Také vás vždy zajímalo, kde se vzaly podivné děti ze Sirotčince slečny Peregrinové?

Ještě dříve, než slečna Peregrinová vytvořila smyčku – domov a útočiště – pro dnes již dobře známé podivné děti, existovaly příběhy o podivných dětech a zvířatech, které se nejprve tradovaly ústní cestou, dokud se jejich písemného zpracování neujal v roli editora jeden z nejpovolanějších, podivný Millard Nullings. Jedná se o příběhy z historie podivných, ve kterých se dozvíme, že děti nejprve bez problémů žily ve společnosti lidí běžných, obyčejných, ale jejich zvláštní schopnosti a nadání je postupně vytlačovaly na okraj, až je obyčejní lidé vyhnali ze svého středu úplně.

Některé z deseti povídek čtenáři zčásti znají ze zmínek v trilogii o podivných dětech ze sirotčince slečny Peregrinové – třeba tu o laskavém obru Cuthbertovi či o holubech z katedrály Svatého Pavla – jiné jsou zcela nové a uvádějí nové, neznámé hrdiny, a kromě jiného se dozvíte o první ymbryně i o tom, jak se postupně naučila vytvářet smyčky, v nichž bylo možno žít.

Ransom Riggs se s vámi – díky pečlivé editorské práci jednoho z podivných, Millarda Nullingse – podělí o některá tajemství z dějin podivných. Ti, kdo četli napínavé příběhy o slečně Peregrinové a jejích chráněncích, si tuto laskavou knížku jistě nenechají ujít.

Dračí proroctví (Panův tajemný odkaz #2)
Sandra Regnier

20.4.2017
Fragment

Felicity ještě pořádně nezpracovala myšlenku, že je předurčená zachránit říši elfů, když ji ti samí elfové obviní z vraždy a vymažou ji z knihy proroctví. Půlelf Lee ji chce zachránit a vydá se proto do magického světa hledat důkazy na její obhajobu. Když se však dlouho nevrací a Felicity začne mít divné vize spojené s propady do minulosti, jde ho hledat. Její pátrání ale přinese další nečekané odhalení: nejen, že je předurčená zachránit elfy, je prý i dračím dítětem!

Temný Říman (Raven #3)
Sylvian Reynard

20.4.2017
XYZ

Temný Říman je poslední díl trilogie. Opět se setkáváme s charismatickou, ale fyzicky postiženou Raven, florentským princem a ostatními upíry, Gabrielem a Julií. William vede komplikovanou válku proti jiným upírům a diplomaticky lavíruje na hraně ve vztahu s Kurií, Raven bojuje o život své sestry i o svou lásku, prožívá útěky i návraty.

Pád (Andělé #1)
Lauren Kate

21.4.2017
Yoli

Některým andělům je souzen Pád…

Na Danielu Grigorim je něco bolestně povědomého. Ten záhadný, odtažitý chlapec upoutal pozornost Luce Priceové, už když ho viděla poprvé – v první den jejího pobytu v internátní škole pro problémové mladistvé. Ve škole, kde jsou zakázané mobilní telefony, všichni ostatní studenti jsou divní a každý krok sledují bezpečnostní kamery, znamená Daniel pro Luce jediný světlý bod. A přestože on s ní očividně nechce mít nic společného – a dává to jasně najevo –, něco ji k němu přitahuje jako můru plamen svíčky. Luce musí zjistit, co se Daniel tak zoufale snaží utajit… i kdyby ji to mělo zabít.

Moje recenze

Caraval (Caraval #1)
Stephanie Garber

24.4.2017
Egmont

Než vstoupíte do světa Caravalu, mějte na paměti, že je to jen hra.

Ať už jste o Caravalu slyšeli cokoli, určitě se to nevyrovná realitě. Je to víc než hra! Je to magie. Scarlett vždy toužila Caraval zažít a letos dostala pozvánku. Jenže vzápětí unese její sestru Tellu tajemný režisér celého představení. Není se čeho bát, Caraval je přece jen zdání. Ale co když ne? Ať už je to jakkoli, Caravalem musí Scarlett projít i se zlomeným srdcem a sestru rychle najít, než se spustí nebezpečný dominový efekt následků a navždy ji ztratí.

Tady končí svět
Amy Zhang

24.4.2017
CooBoo

Janie a Micah, Micah a Janie. Tak to bylo už od základní školy, kdy se Janie přistěhovala do domku vedle Micaha a stala se z nich nerozlučná dvojice. Janie tvrdí, že Micah je všechno, co ona není. Micah je stydlivý, ona společenská. Micah miluje hudbu, ona výtvarné umění. A jejich přátelství je perfektní – až na jediný háček, nikdo se o něm nesmí dozvědět. Jednoho dne se ale Janie ztratí a Micah začne pochybovat o všem, co si o své nejlepší kamarádce myslel. Jaká byla doopravdy? A proč zmizela?

Panicové
Diana Gabaldon

24.4.2017
Omega

Zjistěte, co se stalo před tím, než Jamie potkal Claire. V tomto prequelu Cizinky se mladý Jamie Fraser dozví, co doopravdy znamená stát se mužem.

Jamie truchlí nad smrtí svého otce a navíc je vážně zraněn a v rukou Angličanů. Prchá s žoldáky a na francouzském venkově se setkává se svým starým přítelem Iana Murraym. Oba jsou ošetřeni a oba mají dobrý důvod, aby se nevraceli do Skotska. A oba jsou ještě panicové, ikdyž měli spoustu možností, jak o něj přijít s dámami lehkých mravů.

Ale Jamieho milostný život se zamotává a je také nebezpečný – když osud oba mladé muže dostane do služby židovského doktora Hasdiho, který je najme jako doprovod dvou drahocenných pokladů na cestě do Paříže. Jedním z nich je starý Torah a druhým lékařova krásná dcera Rebeka, jejíž sňatek je již domluvený. Oba – Jamie a Ian – jsou upozornněni, že jde o budoucí nevěstu, ale určitě by byli mnohem opatrnější, kdyby měli tušení, pro koho opravdu pracují.

Velká cesta Armanda de Potter
Joanna Scott

28.4.2017
Mladá fronta

V roce 1905 se turistický průvodce a amatérský sběratel starožitností jménem Armand de Potter záhadně ztratí u pobřeží Řecka. Tělo se nikdy nenajde a jeho ženě Aimée nezbývá, než aby se sama postarala o jeho záležitosti. Když však začne kousek po kousku dávat dohromady skládačku jeho života, uvědomí si, že všechno nebylo vždy tak, jak Armand tvrdil. Jejich příběh, prosycený detaily z dopisů a deníkových zápisků, se klikatí vpřed i vzad v čase a odkrývá ztracený svět falešných totožností, ilegálních sítí obchodu se starožitnostmi a rovněž to, že manžel nebyl tím, čím se zdál být.

Děj knihy, vyprávěný s mistrnou lehkostí, je příběhem stejně tak velkolepým, jako byl turistický průvodce v jeho středu. Joanna Scottová, čerpající z teprve nedávno objevených dokumentů, nevtíravě poukazuje na historický základ děje a rozvíjí nanejvýš zajímavou detektivní zápletku.

Půlnoční hvězda (Mladí vyvolení #3)
Marie Lu

28.4.2017
Talpress

Adelina Amouteru už má dost utrpení. Obrátila se zády k těm, kteří ji zradili, a dosáhla konečné pomsty: vítězství. Její vláda jako Bílé vlčice je triumfální, ale její krutost roste s každým vítězstvím. Temnota v jejím nitru se čím dál víc vymyká kontrole a hrozí zničit všechno, čeho Adelina dosáhla. Když se objeví nové nebezpečí, je Adelina nucena otevřít staré rány a riskovat nejen sebe, ale všechny Vyvolené. Aby zachovala svou říši, musí se Adelina a její Růže spojit s Dýkami na nebezpečné výpravě – přestože se toto nesnadné spojenectví může ukázat jako velmi nebezpečné.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Adris napsal:

    ta Lu ma tak hnusne obalky chudera 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..