Jamaica Lane

Autor: Samantha Young
Originální název: Before Jamaica Lane
Český název: Jamaica Lane
Slovenský název: Jamaica Lane
Knižní série: On Dublin Street (Na Dublin Street)
Díl: třetí
Žánr: romance, erotika
Věková hranice: 18+
Hodnocení: 3 hvězdičky

Přitažliví muži přivádějí plachou Olivii do rozpaků. Nastal čas to změnit!

Olivia je sympatická, krásná mladá žena, ale bojí se navazovat jakýkoli kontakt s muži. Jakmile ji některý osloví, hned zčervená. Nepovažuje se za přitažlivou a s partnerskou intimitou nemá skoro žádné zkušenosti.

V době, kdy její vrstevnice zažívaly první intimní zážitky s muži, ona se starala o nemocnou matku. Když si na Jamaica Lane Olivia pronajme svůj první byt, uvědomí si, že nastal čas pohnout se konečně z místa. Je po uši zamilovaná do postgraduálního studenta, ale při každém střetnutí s ním ji zachvátí panika.

Naštěstí je ale Olivii nablízku její dobrý kamarád, šarmantní Nate Sawyer, známý sukničkář. Ten se závazkům velkým obloukem vyhýbá, ale ke svým přátelům je loajální. Olivia se mu proto svěří se svým trápením a Nate se nabídne, že ji naučí flirtovat a pomůže jí získat sebevědomí v posteli. Dohoda má jedinou podmínku – lekce svádění nesmí ohrozit jejich přátelství.

Nakladatelství: NAL (EN), Ikar (CZ)
Počet stran: 372(EN), 328 (CZ)
Vazba: Ebook i brožovaná vazba (EN), pevná vazba (CZ)
Vydání v USA: 7.1.2014
Vydání v ČR: březen 2015

Datum četby: 5 dní, březen 2017, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Nějak mě to nevzalo, spíš mě to místy iritovalo.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Knihy z této série jsem si kupovala tak nějak ze setrvačnosti, protože jsem si obíbila jinou autorčinu knihu – Hrdina. Ta se sice docela liší od toho, co se děje v této sérii, ale i tak jsem si říkala, že každá romance je fajn na vypnutí po náročném dni v práci. Díl od dílu si ale říkám, že se autorka neustále točí okolo podobných kruhů a zápletek.

Každá hrdinka totiž musí překonat nějaký obrovský problém z minulosti či přítomnosti, do toho jí buď pomáhá druhá polovička, nebo se ona druhá polovička naopak musí probudit a uvědomit si své city. Je to už třetí kniha, v níž se děje něco hodně podobného. Pravda, v new adultkách a romancích se až moc často opakují stejné zápletky, ale i v těch se dá hezky kouzlit. Ať už jsou to samotné postavy, nebo okolí.

Tady mám pocit, že se to neděje. Hlavní hrdinka mi například svou neuvěřitlenou stupiditou a naivitou lezla na nervy. Stejně tak mi pak svou urputností lezl na nervy i hlavní hrdina. Tak nějak jsem už od začátku věděla, že mě to bude nudit a budu docela přeskakovat. Dělala jsem to nejen u sexuálních scén, ale také u těch klasických dialogových. Sama jsem z toho byla zklamaná, protože mám romance ráda.

Samozřejmě i tady se objevovaly postavy z předchozích dílů a svým způsobem se vlastně nakousl i budoucí děj další knihy. Ale na můj vkus mi autorka „starší páry“ až moc předhazovala, takže jsem se nemohla víc soustředit na vztah Liv a Natea. Je to vážně škoda, protože se to dalo napsat rozhodně líp a Samantha Young to umí.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..