India Place

Autor: Samantha Young
Originální název: Fall from India Place
Český název: India Place
Slovenský název: India Place
Knižní série: On Dublin Street (Na Dublin Street)
Díl: čtvrtý
Žánr: romance, erotika
Věková hranice: 18+
Hodnocení: 3 hvězdičky

Některé činy se neodpouštějí. Především v lásce ne…

Hannah viděla Marca naposledy před pěti roky. Byl jediný muž, kterého milovala, a jediný, s kterým strávila noc. Po té jediné vášnivé noci Marco beze slova zmizel a opustil Skotsko i ji. Hannah musela snášet následky jejich sblížení sama a není schopná navázat nový vztah.

Když náhoda svede Hannah s Marcem opět na společnou cestu, Marco ze všech sil bojuje o šanci na vysvětlení. Je odhodlaný udělat všechno pro to, aby svoji lásku opět získal. Pronásleduje tak Hannah na každém kroku a prosí o odpuštění.

Když se mu zdá, že společná budoucnost s Hannah je konečně na dosah ruky, nečekané odhalení vynese na světlo světa její bolest, kterou před ním starostlivě tajila. Trpké vzpomínky můžou dvojici rozdělit dřív, než vůbec využijí šanci na nový začátek.

Nakladatelství: NAL (EN), Ikar (CZ)
Počet stran: 294 (EN), 312 (CZ)
Vazba: Ebook i brožovaná vazba (EN), pevná vazba (CZ)
Vydání v USA: 3.6.2014
Vydání v ČR: 3.12.2015

Datum četby: 9 dní, duben 2017, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Jsem z té série čím dál tím víc rozpačitá a mrzí mě to 🙁

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Řeknu vám, že už ani nevím, co jsem od téhle knihy čekala. Asi tak nějak jsem doufala, že série už nebude mít sestupnou tendenci, ba naopak… nějak se to ale autorce nedaří. Anebo jsem já už nejspíš až moc náročná. Škoda.

Hannah mi lezla na nervy už od prvních stránek, což mě samotnou překvapilo. Chápu, co jí ke vší té negativitě a ustrašenosti vedlo, na druhou stranu jsem si říkala, že by jí neuškodilo, kdyby ji konečně někdo pořádně propleskl, aby se proboha už vzpamatovala. To její ustavičné kňourání a negativita mi pilo krev. Na druhou stranu mě štval ovšem i Marco. Jeho sveřepé dobývání a neutuchající odholdání na mě mělo naprosto opačný účinek.

Asi vůči těm romancím začínám být neuměrně cynická, anebo to vážně bylo tak mizerné. I proto mě nebavil ani tenhle příběh. Neskutečně mě vytáčelo i to neustálé přesvědčování Hannah od staré party, že Marco je prostě pro ni ten pravý, aniž by o něm vlastně něco kloudného věděli. Prostě si byli souzeni, kapišto? Přes to prostě vlak nejede.

Jako by si autorka řekla, že pasáže mezi vášnivými erotickými scénami prostě musí něčím vyplnit, tak pro pár nepřichystala jen jeden zádrhel, ale rovnou tři. Jeden už prostě není to pravé ořechové. Drama střídá drama, až to začne nudit. Ježiš, to vážně zní strašně. Divíte se, že jsem knize dala tři knihy?

I přes mé zklamání věřím, že to není zase tak špatná kniha. Jen je v žánru romancí až moc ohraná a nezajímavá. Na odpolední počteníčko je to fajn, ale rozhodně to není kousek, ke kterému byste se často vraceli.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..