Filmová recenze: Serena

Na tehle film jsem byla zvědavá hrozně dlouho, ale jaksi jsem to odkládala. Knižní předlohu jsem nečetla, ale recenze filmu nebyly zrovna dvakrát pochvalné, abych se do filmu hned tak pustila. No nakonec jsem to přece jen udělala.

Režie: Susanne Bier
Scénář: Christopher Kyle
Kamera: Morten Søborg
Hudba: Johan Söderqvist
Hrají: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Toby Jones, Sean Harris, Rhys Ifans, Blake Ritson, David Dencik, Ana Ularu, Hilton McRae, Bodil Jørgensen, Kim Bodnia, Barbora Lukešová, Pavel Kříž, Nataša Burger, Pavel Řezníček, Jiří Maria Sieber, Philip Zandén, Petr Vaněk, Petr Drozda, Vladimír Marek, Filip Kaňkovský, Helena Dvořáková, Alena Dlouhá, Jan Monczka, Ned Dennehy, Jim High, Sam Reid, Jana Stryková, Petr Lněnička, Ivo Novák, Ivo Zubatý

V době velké krize v Jižní Karolíně se George Pemberton snaží zachovat budoucnost svého podnikání se dřevem. Když se vydá do města, seznámí se s překrásnou osiřelou Serenou, kterou se rozhodne vzít si za ženu. Serena jeho kouzlu brzy propadne a je ruka v rukávu. George si do Karolíny veze zpátky manželku.

Štastný pár společně vládne lesnímu průmyslu a zdá se, že nikdo a nic nemůže narušit jejich manželství plné něžností a lásky. Jelikož Serena vyrostla v dřevařské rodině, ví přesně, jak manželovi v podnikání pomoci.

Jenže nebyl by to život, aby si pro ně nepřichystal jednu těžkou zkoušku za druhou. Tajemství a žárlivost totiž jdou ruku v ruce a co začalo jako zářná budoucnost může nakonec skončit tragicky…

Podle traileru tak úplně nepoznáte, o čem film vlastně bude… kromě dřeva a krásné Jennifer s uhrančivým Bradleym a jejich vlastním rodinném dramatu. Ono to vlastně pravda je. Je to jedno manželské drama v lese, o němž dopředu nevíte, jak se bude vyvíjet.

Problémem filmu je ovšem to, že se neuvěřitelně táhne a už od začátku máte takový mírně depresivní pocit. A ten vás nepustí až do samotného konce. Herecké výkony mi přišly tak nějak obstojné. Ne, že by byly špatné, ale mám pocit, že jsem si k žádné z postav nevybudovala bližší vztah. Ona tam snad není jediná vyloženě kladná postava, i když některé samozřejmě více tíhnou k té dobré straně.

Tak nějak nevím, co o filmu vlastně říct. Oba hlavní představitelé nezapřou neuvěřitelnou chemii a jejich dramatické podání příběhu rozhodně mělo něco do sebe. Ale jako by tomu něco chybělo. Možná i z toho důvodu se film nedostal vůbec do českých kin, ale šel rovnou na DVD. Stačí ho totiž tak nějak vidět jednou.

Serena je příběh jednoho manželského páru, co hledal v životě štěstí. Ne všechno se ovšem odvíjelo tak, jak by si představovali a štěstí jim brzy zhořklo. Drama dobré k pokoukání v deštivém depresivním počasí. Moc od něj ale nečekejte. Jediné pozitivum je to, že si ve filmu zahráli i Češi.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..