Filmová recenze: Kráska a zvíře

Na hranou adaptaci oblíbené Disneyovky jsem se těšila už od chvíle, kdy jsem se dozvěděla, že se jí dočkáme. A ještě natěšenější jsem byla, když se ukázalo, že si Krásku zahraje skvělá Emma Watson. A včera jsem film díky Neoluxoru konečně viděla a rozhodně ho potřebuju vidět znovu.

Režie: Bill Condon
Scénář: Stephen Chbosky, Evan Spiliotopoulos
Kamera: Tobias A. Schliessler
Hudba: Alan Menken
Hrají: Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans, Josh Gad, Emma Thompson, Ewan McGregor, Kevin Kline, Gugu Mbatha-Raw, Ian McKellen, Stanley Tucci, Audra McDonald, Nathan Mack, Hattie Morahan, Sonoja Mizuno, Adrian Schiller, Dale Branston, Sophia Brown, Rudi Goodman, Rossana Silva, Lynne Wilmot, Michael Jibson, Harriet Jones, Henry Garrett, Nicole O’Neill, Zoe Rainey, Sophie Reid, Clem So, Richard Banks, Alexis Loizon

V hrané adaptaci animované klasiky Kráska a zvíře společnosti Disney, jež je ohromující filmovou oslavou jednoho z nejpopulárnějších příběhů vůbec, velkolepým způsobem ožívají příběh a postavy, které diváci znají a zbožňují.

Kráska a zvíře popisuje pozoruhodný příběh Krásky, bystré, krásné a nezávislé mladé dívky, kterou ve svém zámku uvězní děsivé zvíře. Navzdory strachu se spřátelí se zakletým zámeckým služebnictvem a uvědomí si, že se pod obludným zvířecím zevnějškem ukrývá vlídná duše skutečného prince.

Snímek Kráska a zvíře, inspirovaný stejnojmenným animovaným filmem z roku 1991.

 

Hned na začátku vám řeknu, že nevadí, pokud jste neviděli animovanou verzi z roku 1991, protože vás film dokáže vtáhnout už od prvních minut a nepustit až do samotných závěrečných titulků. Já mám samozřejmě originální verzi nakoukanou a hlavně naposlouchanou, takže jsem byla zvědavá, jak si s tímhle převedením poradí v hrané formě. Nezklamali.

Obsazení je naprosto perfektní. Emma, Dan, Luke i celý zbytek vše zvládli na jedničku. Staré písně mají stále šmrnc a vlastně i něco navíc. No a ty nové skvěle do celku zapadnou a jsem ráda, že se tvůrci rozhodli přidat i něco navíc a nedržet se jen animované předlohy. Líbilo se mi, že už v úvodu vidíte v pozadí zámku malou vesničku, v níž Belle žije a při přiblížení klasického „Disney zámku“ vidíme právě tu variantu zámku zvířete.

Nejsem si teď jistá, jestli ve filmu zaznělo jméno prince, protože se o něm celou dobu mluvilo jen jako o zvířeti nebo jako o princi. To mi přišlo docela škoda. Stejně jako to, že většina lidí nejspíš čekala, že filmový princ bude větší štramák, protože si posteskli, že jim zvíře připadalo hezčí. Normálně se mi líbil v obou verzích. Emma je rozkošná po celou dobu, Dan je jako napravující se princ také výborný, Luke dovedl narcismus na úplně nový level, LeFou je takový správný poskok a tak bych mohla pokračovat dál a dál.

Pokud máte rádi pohádky, písně, Disneyho a Emmu Watson, je Kráska a zvíře přesně to pravé. Dokáže vás rozveselit i rozesmutnit, ale hlavně pohladit po duši a přenést do nádherného a kouzelného světa. A za to už to stojí…

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..