Burn for Me

Autor: Ilona Andrews
Originální název: Burn for Me
Knižní série: Hidden Legacy
Díl: první
Žánr: paranormálno, romance, magie, zvláštní schopnosti
Věková hranice: 20+
Moje hodnocení: 5 hvězdiček

Nevada Baylor se musí postavit největší životní výzvě své detektivní kariéry – sebevražedné misi, v níž má přivést podezřelého ve velmi těkavém případu. Nevada si je téměř jistá, že jí na tohle síly nestačí. Její cíl je Prime, nejvyšší možný uživatel magické síly, který může nechat cokoliv nebo kohokoliv vzplát.

Vypadá to, že horší to už být nemůže. Ale pak ji unese Connor „Mad“ Rogan, temně lákavý miliardář se stejně ničivou mocí. Ačkoliv si není jistá, jestli ho má uškrtit nebo roztát v jeho objetí, musí s ním spojit síly, jinak moc dlouho nepřežije.

Rogan má totiž stejný cíl jako ona a Nevadu potřebuje. Dostává se mu ale až nebezpečně pod kůži a nutí ho myslet i na něco a někoho jiného, než je on sám. A Rogan moc dobře ví, že láska může být stejně nebezpečná jako smrt, obzvlášť v magickém světě…

Nakladatel: Avon Books (EN)
Počet stran: 382 (EN)
Vazba: Brožovaná (EN)
Vydání v USA: 28.10.2014
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 5 dní, březen 2017, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Tohle bylo naprosto božíííí!

Oficiální blog autorů
Oficiální stránky autorů

Můj názor: Sérii Kate Daniels od autorského dua Ilona Andrews naprosto zbožňuju a pokud o ní slyšíte poprvé, okamžitě upalujte a pořiďte si první díl. Nejen že je to snad nejlepší urban fantasy série, ale taky má skvělý český překlad, což se o většině knih Fantom Printu poslední doby bohužel nedá říct.

Každopádně jsem věděla, že tohle duo napsalo více knih, ale tak nějak jsem měla strach se do některé z nich pustit, protože co kdyby nebyla tak skvělá jako Kate Daniels? Proboha. To bych asi nezvládla. No ale řekla jsem si, že to přece jenom zkusím a pustila jsem se do Hidden Legacy, jejíž první díl sice vyšel už v roce 2014 a pokračování mělo vyjít o rok později, ale jaksi se jeho vydání pošouplo až na tento rok.

Navíc série dostala novou obměněnou verzi obálek. Plus by poslední díl série měl vyjít koncem roku. Zvláštní? Možná. Ale já jsem jenom ráda, že si tuhle úžasnou sérii budu moci přečíst v rozmezí jednoho roku. Jinak bych to čekání asi nezvládla.

Burn for Me je totiž naprosto božííí kousek z žánru paranormal romance, který si rozhodně musíte přečíst, pokud máte rádi prostořeké hrdinky a macho hrdiny, co si vzájemně pijí krev a přitom se výborně doplňují. Autoři opět dokázali, že to prostě umí. Skvělé dialogy, skvělé postavy, skvělá zápletka, skvělé vtipy a pro tentokrát (oproti Kate Daniels) daleko více sexuálního pnutí a narážek. Ideální kombinace, od níž se nedokážete odtrhnout.

Opravdu jsem hltala stránku za stránkou a přiznám se, že jsem toužebně vyhlížela jakoukoliv scénu mezi Nevadou a Mad Roganem, kdy si vjíždějí do vlasů. Neskutečně jsem si je oblíbila a pokud se autoři rozhodnou neskončit u třetího dílu, budu jenom ráda. Věřím totiž, že i další dvě knihy budou stejně výborné jako ta první.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Kika napsal:

    Súhlasíííííím všetkými desiatimi!!!! dala som ju celú na jeden šup rovno dva krát lebo to bolo TAK SKVELE! 🙂 ešte musím zohnať pokračovanie aby som sa do toho pustila 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..